FVE ohřev vody

Odpovědět
FíraD

FVE ohřev vody

Příspěvek od FíraD »

Zdravím
Měl bych dotaz, zda tady někdo má zkušenosti s tímto měničem na ohřev vody.
https://www.hadex.cz/p/g906-fve-regulat ... rev-vody-2
FVE regulátor MPPT /MPPS/ GREEN BOOST 3kW,pro fotovoltaický ohřev vody
Dá se koupit v sestavě s panely a kabeláží.
Já mám doma plnohodnotnou fve, tohle si pořídil známý, s tím že chtěl dva výstupy, pro dva bojlery, jinak by byl větší výběr.
Budu mu s tím pomáhat to sestavit, realně není s čím, je to skládačka kterou by zvládlo snad i dítě.
Jde mě o to, jestli někdo s vás, kdo to má, případně něco podobného, řešil nějaké ochrany.
Uzemění panelů, měniče, a ještě případně ochrana při závadě na bojleru(průraz na kostru).
Měnič bude provozován úplně v ostrovu, ohřev vody v případě že nesvítí, bude řešen ohřevem přes výměník. Automatizace a záloha se neřeší.
Prostě si to musí hlídat,(chce to tak, mě by to nevyhovovalo) jinak se sprchuje studenou.
Děkuji za rady.
misa84
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10240
Kapacita baterie [kWh]: 12

Re: FVE ohřev vody

Příspěvek od misa84 »

Začínám s ním třetí sezonu, mám ho venku pod stříškou, na zimu ho uklízím-rozmontuju vyfoukám prach z větráčků a chladiče.A zatim dělá to co má žádný problém.Trochu hlučnější kvuli větráčkům...
10kw goodwe, 4x h2
eduard22
Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
Kapacita baterie [kWh]: 23

Re: FVE ohřev vody

Příspěvek od eduard22 »

misa84 píše: sob bře 28, 2026 8:40 pm ....... na zimu ho uklízím .......
:lol: A proč? :o I v zimě občas svítí! 8-) A jeli dostatek panelů stačí i jen denní světlo na 1- 2kW ze střechy. :D
I když, je pravda, že někdo odstaví na zimu a zazimuje po celou zimu i automobil... Když to někomu stačí, proti gustu.... :D
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Odpovědět

Zpět na „Měniče“