Sunways STH-10KTL HT nastavení

Odpovědět
beci
Příspěvky: 3
Registrován: čtv lis 24, 2022 1:17 pm

Sunways STH-10KTL HT nastavení

Příspěvek od beci »

Ahoj, mám novou FVE se střídačem Sunways STH-10KTL HT, baterií Pylontech 14,2kW a panely o výkonu 7,79kW. Mám dotaz na někoho, kdo tomu rozumí. Instalační firma mi na to nedokázala odpovědět: Vysvětlí mi někdo, jak nastavit výkon střídače Sunways STH? Nechápu, proč při vypnutí limitu exportu a nastavení PF 1,000 dodává střídač vždy nějakou energii do sítě i při vybité baterii (dělá to cca 10% výroby). Proč nejde veškerá vyrobená energie na spotřebu domu a do baterie? Pokud zapnu limit exportu, tak je zde ještě nastavení Dodej do sítě v procentech (default 0%), nastavení poměru CT (default 80:1) a nastavení PF default 1,0000. Při tomto nastavení nejde do sítě nic, ale nevím, zda to neovlivní celkový výkon FVE. Vysvětlí mi někdo, co tyto parametry znamenají a jak ovlivní to, aby do baterie šlo maximum zbytkového výkonu? Zvláště teď v zimě, kdy je slunce nedostatek, nechci nic dodávat do sítě a veškerou energii využít pro vlastní spotřebu.
Uživatelský avatar
beethowen
Příspěvky: 151
Registrován: úte dub 06, 2021 7:46 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
Kapacita baterie [kWh]: 48

Re: Sunways STH-10KTL HT nastavení

Příspěvek od beethowen »

beci píše: čtv lis 24, 2022 1:25 pm Ahoj, mám novou FVE se střídačem Sunways STH-10KTL HT, baterií Pylontech 14,2kW a panely o výkonu 7,79kW. Mám dotaz na někoho, kdo tomu rozumí. Instalační firma mi na to nedokázala odpovědět: Vysvětlí mi někdo, jak nastavit výkon střídače Sunways STH? Nechápu, proč při vypnutí limitu exportu a nastavení PF 1,000 dodává střídač vždy nějakou energii do sítě i při vybité baterii (dělá to cca 10% výroby). Proč nejde veškerá vyrobená energie na spotřebu domu a do baterie? Pokud zapnu limit exportu, tak je zde ještě nastavení Dodej do sítě v procentech (default 0%), nastavení poměru CT (default 80:1) a nastavení PF default 1,0000. Při tomto nastavení nejde do sítě nic, ale nevím, zda to neovlivní celkový výkon FVE. Vysvětlí mi někdo, co tyto parametry znamenají a jak ovlivní to, aby do baterie šlo maximum zbytkového výkonu? Zvláště teď v zimě, kdy je slunce nedostatek, nechci nic dodávat do sítě a veškerou energii využít pro vlastní spotřebu.
Ta firma ti to dělala zadarmo? Nebo klasika, naházet panely, "nějak" to nastavit a rychle pryč. Zaplaceno je, tak co by se obtěžovali.
Je potřeba ty firmy trochu více tlačit, peněz si vezmou za to dost, a když si to potom zákazník nějak vyřeší po různých fórech, tak jsou naprosto v klidu.
Tváří se jako profesionálové, platit si tak taky nechají, tak by tomu měl odpovídat i ten výkon.
Rád bych i pomohl, ale tento střídač neznám. Ale musel jsem se vyjádřit, protože mě to dost vadí, ta nekompetentnost a ty rychlé prachy pro ně, z našich daní ve formě dotací.
10,2kWp poly/mono, XTH6000-48, 2x VT-80A, Li-ion 48kWh
beci
Příspěvky: 3
Registrován: čtv lis 24, 2022 1:17 pm

Re: Sunways STH-10KTL HT nastavení

Příspěvek od beci »

Máte pravdu. Dnes soláry montuje kde kdo a ne každý tomu asi úplně rozumí. Řekli mi, že to je rychlostí toho střídače. Že těmi přetoky střídač reaguje na změny proudu z panelů, že to má vždy určité zpoždění, než přesměruje tok z panelů do baterky. Taková odpověď mě ale úplně neuspokojila. Nejsem elektrikář, takže tomu úplně nerozumím, ale chtěl bych to pochopit. Proto jsem dal dotaz sem, aby mi někdo zkušený vysvětlil, jak ta regulace výkonu na hybridním střídači funguje a zda se dá docílit toho, že spotřeba půjde vždy, když není nabitá baterka, jen na provoz domu a nabíjení.
Diablo007
Příspěvky: 1585
Registrován: stř bře 31, 2021 7:37 am
Bydliště: Vyškov

Re: Sunways STH-10KTL HT nastavení

Příspěvek od Diablo007 »

Pokud je vše zapojené správně tak dokáže většina měničů které sem viděl regulaci kolem té nuly držet . Ale pokud to je špatný soft jako třeba některé goodwe tak jsou schopny z baterie i vybíjet do sítě. To co máš namontované sem fyzicky nikdy neviděl jelikož postupně většina firem kvůli nedostatku materiálu šáha na horší a horší značky které ještě drží skladem protože když nebyla taková poptávka tak to renomované firmy uměli vyrábět v dostatečném množství což je teď problém tak se prosazují i ti horší výrobci. Je mi líto mnohých lidí co s dobrým úmyslem pořídí fve a nakonec se jí snaží svépomocí opravovat zde na fóru ale ne vždy to kde . Buď to nikdo ten problém nezažil nebo ani neznámé ten střídač
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Diablo007
Příspěvky: 1585
Registrován: stř bře 31, 2021 7:37 am
Bydliště: Vyškov

Re: Sunways STH-10KTL HT nastavení

Příspěvek od Diablo007 »

A zrovna ten tvůj je podle vzhledu vypadá že goodwe z oka vypadl jen je jiný displej
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
beci
Příspěvky: 3
Registrován: čtv lis 24, 2022 1:17 pm

Re: Sunways STH-10KTL HT nastavení

Příspěvek od beci »

Přesně tak. Dali mi na výběr GoodWe nebo Sunways. Prý je to parametrově i cenově stejné. Tento měl display a byl skladem, tak jsem vzal Sunways. Stejně jsem na elektrárno od objednávky čekal přes půl roku. Je to prostě blbá doba na to si vybírat kvalitu, když není ani ten šunt.
Odpovědět

Zpět na „Měniče“