ClonyXXL píše: ↑ned kvě 11, 2025 10:30 am
.........
To eduard22: Ano, stalo mne to docela raketu. Delal jsem to "honem honem" jeste koncem roku 22, a o nejakem ostrovu jsem nemel bohuzel tuseni, coz dnes mne trochu mrzi.
.........
Ale uz parkrat jsem se te chtel zeptat: moje soucasna FVE vyzaduje pripojeni k siti. SLO BY VYMYSLET, udelat treba nejakou malickou ostrovni FVE a napojit to tak, aby moje soucasna uz pripojeni k siti tim padem nepotrebovala? Ciste teoreticky? Otazka je, jestli to ma vubec nejaky smysl.
...........
1. jsi chlap s koulema že jsi přiznal: že jsi dal raketu za On-Grid a skoro lituješ.

Příště více a lépe Googlit než honem honem (hlavně dokud je dotace že?...) , ale co je honem to je houno po tem
2. čistě teoreticky ano, namísto DS by na vtupu On-Gridu byl dán výstup z Off-Ggridu, ale problém bude asi ten, že máš 3f a ostrovy jsou většinou 1f a pokud potřebuješ 3f, pak 3x ostrovní měnič a tedy zase raketu a další složitost a horší spolehlivost a větší režije večer z aku

(to už by večer běžely nevyužitý 4 měniče...
Dnes existuje již i 3f Deye, co prej umí jet v ostrovu, ale není to prej tak docela ostrov (asi jen trvalý Back-Up režim na snížený výkon?, to netuším), ani levný, ani já s tím nemám zkušenost a tak konkrétně neporadím. A jen tak někdo by do předělávky a zaručení dobré funkčnosti a aby něco neshořelo již při experimentování..., ruku do ohně nedal! Navíc asi již bez dotace... A to jen kdyby jsi měl dotovanou FVE dýl jak 10let aby jsi ještě nemusel tupůvodní vracet... Nebo znova žřádat o vše ofiko, což by ani neprošlo... - odpojit se od DS dotovaným měničem...
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.