výkup přetoků
-
eeta
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 10
Re: výkup přetoků
To je za jake obdobi? Muzes pri tom sdileni pres ne take zaroven nakupovat sdilenou el. energii?
obdobi kveten, cerven, cervenec
zbytek mi jde jeste do virtualni baterky kterou sem mel uzavrenych na 3 roky za starych podminek
Jen jsem to zkusil, nic me to nestoji , neni tam zadny pausal, vezmou si z toho 10 procent, ale taky od nich uz nic neocekavam.
Jak budu menit dodavatele, tak to budu resit jinak.
Prodavat i nakupovat lze.
zbytek mi jde jeste do virtualni baterky kterou sem mel uzavrenych na 3 roky za starych podminek
Jen jsem to zkusil, nic me to nestoji , neni tam zadny pausal, vezmou si z toho 10 procent, ale taky od nich uz nic neocekavam.
Jak budu menit dodavatele, tak to budu resit jinak.
Prodavat i nakupovat lze.
Kód: Vybrat vše
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
eeta
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 10
To je slabe, asi maji hodne vyrobcu a malo odberatelu?
Kdyz nejaka firma zprostredkovava sdileni tak, ze vyrobci dava 1,7 Kc/kWh a odberateli naucruje 2,10 Kc/kWh, znamena to, ze ma z kazde kWh plnych 40 haleru, nebo neco z toho jde distributorovi? Protoze to by byla skoro 20 % provize.
https://www.7ma.cz/vyrobce/
https://www.7ma.cz/odberatel/
Kdyz nejaka firma zprostredkovava sdileni tak, ze vyrobci dava 1,7 Kc/kWh a odberateli naucruje 2,10 Kc/kWh, znamena to, ze ma z kazde kWh plnych 40 haleru, nebo neco z toho jde distributorovi? Protoze to by byla skoro 20 % provize.
https://www.7ma.cz/vyrobce/
https://www.7ma.cz/odberatel/
Ja jedenkrat zaplatil vstupni poplatek (predstavoval zhruba moji jednomesicni produkci) a od te doby (rok a pul) jsem neplatil ani Ň. Jsem naprosto spokojen. A "firmy" ktere si berou provizi z kazdicke MNOU vyrobene kWh z MÉ zaplacene FVE ..... ne ne. Do toho bych nesel. Příčí se mi podporovat příživníky. To same (nebo spis jeste horsi) s obchodniky - dodavateli. To bych radej nechal na strese 
Distributorovi z tohoto nejde vubec nic, takze ano - je to 40 hal provize.
Distributorovi z tohoto nejde vubec nic, takze ano - je to 40 hal provize.
Muzu se zeptat kde? Jsem odpurce pausalu, jeste rok mam starou smlouvu tak prejit nemuzu, zbyva zatim jen sdileni.
Kdyz trochu pohledas par stranek zpet v tomto vlaknu, nebo v mych prispevcich, najdes to snadno. Pisu to tu uz aspon rok.
Při sdílení jako odběratel přijdeš o D01? To je podložené čím přesně?Kostěj píše: ↑pát črc 24, 2026 9:21 am Nepodíval jsem se. Důvod? Mám vlastní FVE s Kingem a ten nejde připojit do sítě - nemohu prodávat, nemohu sdílet. Ze sítě za rok odeberu tak málo kWh, že mi nedává smysl to nějak řešit, nedej bože riskovat, že mi převedou sazbu D01d na D02d. Navíc: v době, kdy já nemám vlastní elektřinu, tak ji pravděpodobně nebude nabízet nikdo. Takže blahopřeji, ale tento produkt není pro mne.
Kdy nemáš vlastní elektřinu, třeba že máš lokální mraky, tak nikdo nebude nabízet v rámci celé ČR ze soláru ?
Změna dodavatele jde bez sankce - triky jsou min.3 přičemž u všech dodavatelů funguje minimálně jeden až 2.
Říkat že něco nemůžu znamená říkat buď že to neumím nebo nechci
-
Kostěj
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 34
Stránky ČEZ.Hyp píše: ↑pon srp 31, 2026 5:07 pmPři sdílení jako odběratel přijdeš o D01? To je podložené čím přesně?Kostěj píše: ↑pát črc 24, 2026 9:21 am Nepodíval jsem se. Důvod? Mám vlastní FVE s Kingem a ten nejde připojit do sítě - nemohu prodávat, nemohu sdílet. Ze sítě za rok odeberu tak málo kWh, že mi nedává smysl to nějak řešit, nedej bože riskovat, že mi převedou sazbu D01d na D02d. Navíc: v době, kdy já nemám vlastní elektřinu, tak ji pravděpodobně nebude nabízet nikdo. Takže blahopřeji, ale tento produkt není pro mne.
Kdy nemáš vlastní elektřinu, třeba že máš lokální mraky, tak nikdo nebude nabízet v rámci celé ČR ze soláru ?![]()
"Informace o změnách k 1. lednu 2023
Distribuční sazby D 01d, C 01d a C 62d jsou určeny pro ta odběrná místa, do kterých není připojena výrobna elektřiny, nebo nejsou registrována s příznakem přidružené odběrné místo OMp v rámci sdílení elektřiny."
Bum a bylo to. A utáhnout se to dá kdykoliv.
A znovu: FVE s baterkou jsem si postavil pro úsporu a pro nezávislost. Koupit za rok 100kWh, abych ušetřil 200Kč, to mi fakt nedává smysl.