POŽÁRNÍ OCHRANA FVE - JAK ŘEŠÍTE TUTO ZÁLEŽITOST?
POŽÁRNÍ OCHRANA FVE - JAK ŘEŠÍTE TUTO ZÁLEŽITOST?
Dobrý den.
Máte na své FVE instalované nějaké zařízení, signalizaci rizikového stavu, nebo jiné technické vybavení, které se dá vnímat jako prvek ke zvýšení požární bezpečnosti?
Máte na své FVE instalované nějaké zařízení, signalizaci rizikového stavu, nebo jiné technické vybavení, které se dá vnímat jako prvek ke zvýšení požární bezpečnosti?
Re: POŽÁRNÍ OCHRANA FVE - JAK ŘEŠÍTE TUTO ZÁLEŽITOST?
1) 1x Pozarni hlasic (kourove cidlo) primo i FVE. Akusticky signal + odesilani notifikace na mobil.
2) 2x CO2 hasicak. Z toho jeden primo u FVE, druhy pred dvermi do mistnosti.
3) Kontinualni mereni teploty vsech stridacu i vsech baterii, vcetne logovani historie. Zatim bez zasilani notifikace, ale treba to jednou dopisu.
Horici stridac nebo rozvadec se asi rucne uhasit da, jestli ale zacnou plynovat baterky (u mne LiFePO4), tak je to bez sance. Takze leda poradne vetrat a modlit se.
2) 2x CO2 hasicak. Z toho jeden primo u FVE, druhy pred dvermi do mistnosti.
3) Kontinualni mereni teploty vsech stridacu i vsech baterii, vcetne logovani historie. Zatim bez zasilani notifikace, ale treba to jednou dopisu.
Horici stridac nebo rozvadec se asi rucne uhasit da, jestli ale zacnou plynovat baterky (u mne LiFePO4), tak je to bez sance. Takze leda poradne vetrat a modlit se.
2x Firexball na baterkach
Naposledy upravil(a) ClonyXXL dne stř srp 28, 2024 11:26 am, celkem upraveno 1 x.
Mám:
- Požární hlásič v místnosti, kde je střídač, rozváděč i baterie s odesíláním notifikace (mimo to tam mám i záplavové čidlo, kdyby náhodou...)
- Firexball nad měničem a bateriemi - samočinné hašení. baterky to neuhasí, ale prášek by mohl zpomalit rozvoj požáru
to, co mi chybí je Total Stop odpojující panely.
- Požární hlásič v místnosti, kde je střídač, rozváděč i baterie s odesíláním notifikace (mimo to tam mám i záplavové čidlo, kdyby náhodou...)
- Firexball nad měničem a bateriemi - samočinné hašení. baterky to neuhasí, ale prášek by mohl zpomalit rozvoj požáru
to, co mi chybí je Total Stop odpojující panely.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Vyhořet můžeš i od TV nebo jen nabíječky mobilu... Hlásič je asi nejlepší, Wi-Fi kamery Tapo mi taky hlásily změnu v obraze jako nepovolený pohyb když hořel o 0ůlnoci kus odemně starej klad a palmeny a jiskry byly vidět jen kousíček nad sousední sedlovou střechou a od hašení jsou pak hasiči
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Vida - kameru mam u FVE vlastne taky, ale jen obyc PTZ a ani jsem na ni nekonfiguroval zadnou automatickou detekci naruseni. Reagovalo by to i na kouř?
Koukam, ze HikVision ma k memu NVR i IP termokamery s detekci abnormalnich teplot a pozaru. Tak tu IP termo si mozna budu prat na vanoce
Koukam, ze HikVision ma k memu NVR i IP termokamery s detekci abnormalnich teplot a pozaru. Tak tu IP termo si mozna budu prat na vanoce
Spíš bych šel formou prevence než čekat až to začne hořet. Jestli si někdo myslí že až mu začne hořet třeba mobil a detekuje ho požární hlídač a on že zavolá hasiče a řekne: Hoří mi na hajzlu mobil, je to vaše práce tak to uhaste! Tak to teda nevím.
Jinak ty ohnivý míče, to nemá žádný parametry, žádnej certifikát, myslím že nic o co by se dalo opřít. A ten bordel z toho... Ale co mi tak napadá na ty baterky je CO2? Je to dusivo ohně a zároveň i chladivo.
Jinak ty ohnivý míče, to nemá žádný parametry, žádnej certifikát, myslím že nic o co by se dalo opřít. A ten bordel z toho... Ale co mi tak napadá na ty baterky je CO2? Je to dusivo ohně a zároveň i chladivo.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Panely hoře (top). 4kWp
Ale Merkelova prece rikala, ze CO2 je fuuuuuj !
No, už je to naspadnutí, budeme platit zvýšenou daň na sodovky a nápoje z přísadou cukru, stejně jako z tvrdýho alkoholu, prý to člověku škodí a musí se tomu zamezit.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely hoře (top). 4kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Ja nevim. Podle me se s tim zbytecne mažou.
Prachy v kase nejsou, smahem veskere dane zvysit o 100% .
Koupime si vice stihacek, tanku, patronu, neco posleme za hranice ..... vsak my uz ty prachy roztocime. Budete koukat!
Duchodcum bych nedal nic. Ti zadne dane neprinaseji.
A za 470 mesicne muzou obcane jeste podporovat Africany.
Pak tu mame treba Dite v nouzi a dalsi.
Na ruzne vaznejsi operace se budou skladat obcane.
A kdyby toho bylo jeste malo, tak nejakou organizaci (bezednou) vymyslime
P.S. Prichute do e-cigar zakazeme - pry to moc chutna mladistvym
Prachy v kase nejsou, smahem veskere dane zvysit o 100% .
Koupime si vice stihacek, tanku, patronu, neco posleme za hranice ..... vsak my uz ty prachy roztocime. Budete koukat!
Duchodcum bych nedal nic. Ti zadne dane neprinaseji.
A za 470 mesicne muzou obcane jeste podporovat Africany.
Pak tu mame treba Dite v nouzi a dalsi.
Na ruzne vaznejsi operace se budou skladat obcane.
A kdyby toho bylo jeste malo, tak nejakou organizaci (bezednou) vymyslime
P.S. Prichute do e-cigar zakazeme - pry to moc chutna mladistvym
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Já mám kouřová čidla u střídače i baterky, baterku za protipožárními dveřmi a v chodbě před nimi gelový hasičák. Ale místnost s baterkou není odvětraná/telná. Tak asi pořád špatně.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 6
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Ono by asi stačlo tomu nejít naproti a dělat to tak,aby to nemělo důvod hořet,ale je pravda,že občas se stane s čím se nedá vůbec počítat.Asi největší nebezpečí je problematický uživatel.Pokud je možnost,tak to nainstalovat tak,aby v případě nějakého problému to nadělalo co nejmenší škody,což ale občas nejde.......
7,4 kwp,aexpert 8kw,power jack 10kw,lion a lifepo4 40 kwh
AFCI ochrany hlavně na DC straně napojené na total stop