Monitorovací a ovládací systém ICC

Kvako
Příspěvky: 11
Registrován: stř srp 25, 2021 2:54 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Kvako »

verze 4,5 mi dělala, že spotřebu i vyrobu počítalo do výroby.
takže mi třeba z panelu šlo 5Kw a spotřeba byla 3kW, tak jsem měl zelenou do vyroby 8kW.
ty verze jsou čim dál horší.
Kvako
Příspěvky: 11
Registrován: stř srp 25, 2021 2:54 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Kvako »

když zapnu dalkově třeba radiator tak se to krásně ustálí.
normalně mi tam skače spotřeba kolem 40W stand by..
do baterky nic..kmitne to +/-10W.

napada někoho co stím aby to netlačilo do te baterky ?
3.png
3.png (494.51 KiB) Zobrazeno 620 x
Uživatelský avatar
Noparasito
Příspěvky: 398
Registrován: pon bře 29, 2021 11:51 pm
Bydliště: BrVen
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12000
Kapacita baterie [kWh]: 11

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Noparasito »

Chtěl bych se zeptat.
Na jake nulovaci napeti mas BMV nastaveno???
Nehada se ti ted s koncovym napetim na Axpertech???
Protoze vidim nabiti baterky 90%>
Kvako
Příspěvky: 11
Registrován: stř srp 25, 2021 2:54 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Kvako »

to mam určitě na vyšší. to ale na to nemá přece vliv.
baterka se nuluje u dobití do plna. to teď ale nepotřebuju , naco. energie je dost.
běželo mi to takhle dlouho bez toho aby se to vynulovalo.a sedí to.
až bude svitít malo zvednu napětí nabijeni a bude se to opět nulovat.

mužu to pak skusit změnit , ale před tím to nebyl problem.
nicmeně vynulovano to bylo cca tyden spět a dělalo to stejne. baterka 100% a stejně to tam tlačilo kW
Uživatelský avatar
Noparasito
Příspěvky: 398
Registrován: pon bře 29, 2021 11:51 pm
Bydliště: BrVen
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12000
Kapacita baterie [kWh]: 11

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Noparasito »

Pokud ti to delalo i pri nulovani ok.(prave nastaveni na BMV je tusim napeti a nejakej mimimalni proud => pak nuluje)

Ted mas cilove napeti 55V(Na BMV teda 56V), mel jsi 56V a i pri nastaveni na 56V to prekmitlo na 57V a 1kW do baterky???
Nebo jen ted pri zmene koncoveho na 55V(na Axpertech)to preleze na 56V a 1kW do baterky?
Kvako
Příspěvky: 11
Registrován: stř srp 25, 2021 2:54 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Kvako »

Noparasito píše: stř srp 25, 2021 5:48 pm Pokud ti to delalo i pri nulovani ok.(prave nastaveni na BMV je tusim napeti a nejakej mimimalni proud => pak nuluje)

Ted mas cilove napeti 55V(Na BMV teda 56V), mel jsi 56V a i pri nastaveni na 56V to prekmitlo na 57V a 1kW do baterky???
ano přesně tak děla to ten rozkmit, je jedno kolik tam mám pokažde to tlačí do baterky víc cca o ten jeden volt.
Až budu doma podívám se na to přímo na měničích.

A příjde mi že to kmita čím dál víc. chvilema se to ustáli a po par minutach to začne nanovo.
33.png
33.png (49.88 KiB) Zobrazeno 590 x
Marek
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 23, 2021 10:43 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Marek »

Ahoj, nechci zakládat nové vlákno k ICC.
Když máte 2 střídače, každý má připojené panely, ICC na kartě Dashboard 2 zobrazuje U a I u MPPT1 i MPPT2.
Ale v emoncms zobrazuje pouze součet. Resp. MPPT 1 zobrazuje součet a MPPT 2 nic, 0V i A.
Jak to ukazuje vám, funguje tato funkce u ICC, abych viděl výkony obou FV polí včetně grafů?
ENE 5s3p 327Wp + WSW 6s2p 330Wp + SSE v přípravě, Tigo TS4-A-O, 2x 5048MG, 5,76 kWh :-?
kolotoč pro holuby :-) Aeolos-V 300W (https://www.windturbinestar.com/300w-ve ... rbine.html)
Uživatelský avatar
rege
Příspěvky: 60
Registrován: stř dub 07, 2021 5:48 am
Bydliště: Vychod SK

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od rege »

Treba sa prihlasit do emoncms a naklikat si to. Mam tam pridany k dvom menicom aj fang.Obrázek
FVE 9,195kWp
(3S2P 325Wp JV -- 5048MK, 3S2P 325Wp JZ + 3S 325Wp 1 os tracker V-Z -- 5048MK, 12x360Wp nalezato -- MPPT150/70)
29 kWh Iion, BMV712
Marek
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 23, 2021 10:43 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Marek »

Právě že jsem si s tím už hrál, ale nepodařilo se mi to zprovoznit. V emoncms Imputs to mám povolené, ale jistý si tím nejsem.
A protože se mi to nepodařilo rozchodit, tak jsem si myslel, že je to nefunkční. Můžeš mě navést?
ENE 5s3p 327Wp + WSW 6s2p 330Wp + SSE v přípravě, Tigo TS4-A-O, 2x 5048MG, 5,76 kWh :-?
kolotoč pro holuby :-) Aeolos-V 300W (https://www.windturbinestar.com/300w-ve ... rbine.html)
Uživatelský avatar
rege
Příspěvky: 60
Registrován: stř dub 07, 2021 5:48 am
Bydliště: Vychod SK

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od rege »

ak si dobre pamatam, tak dany Input treba pridat do feeds (log to feed), a potom si to Dashboarde nastavis kde sa ma zobrazovat
FVE 9,195kWp
(3S2P 325Wp JV -- 5048MK, 3S2P 325Wp JZ + 3S 325Wp 1 os tracker V-Z -- 5048MK, 12x360Wp nalezato -- MPPT150/70)
29 kWh Iion, BMV712
Marek
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 23, 2021 10:43 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Marek »

nevím zda problém nebude v samotném ICC na Pi, protože tyto hodnoty nevidím ani v záložce Cluster Info.
Přílohy
IMG_20210921_092818.jpg
IMG_20210921_092818.jpg (62.95 KiB) Zobrazeno 459 x
ENE 5s3p 327Wp + WSW 6s2p 330Wp + SSE v přípravě, Tigo TS4-A-O, 2x 5048MG, 5,76 kWh :-?
kolotoč pro holuby :-) Aeolos-V 300W (https://www.windturbinestar.com/300w-ve ... rbine.html)
Uživatelský avatar
rege
Příspěvky: 60
Registrován: stř dub 07, 2021 5:48 am
Bydliště: Vychod SK

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od rege »

tie udaje su spravne, mas dva menice, kazdy ma jeden mppt vstup (tiez to mam tak). u mna to v emonmsc vyzera takto
icc.png
icc.png (29.45 KiB) Zobrazeno 452 x
FVE 9,195kWp
(3S2P 325Wp JV -- 5048MK, 3S2P 325Wp JZ + 3S 325Wp 1 os tracker V-Z -- 5048MK, 12x360Wp nalezato -- MPPT150/70)
29 kWh Iion, BMV712
Marek
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 23, 2021 10:43 pm

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Marek »

nevím kde je chyba, mám to takto nakonfigurované
Inputs.png
Inputs.png (35.84 KiB) Zobrazeno 433 x
uložit to nejde. Předpokládám, že je to tím, že není ICC vypnuté.
Feeds.png
Feeds.png (43.27 KiB) Zobrazeno 433 x
pořád nevidím kde by mohl být problém
ENE 5s3p 327Wp + WSW 6s2p 330Wp + SSE v přípravě, Tigo TS4-A-O, 2x 5048MG, 5,76 kWh :-?
kolotoč pro holuby :-) Aeolos-V 300W (https://www.windturbinestar.com/300w-ve ... rbine.html)
Uživatelský avatar
Noparasito
Příspěvky: 398
Registrován: pon bře 29, 2021 11:51 pm
Bydliště: BrVen
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12000
Kapacita baterie [kWh]: 11

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Noparasito »

Cau, nekdo updradoval na 4.8????
U me uplne nefunkcni a u Vas???
Uživatelský avatar
rege
Příspěvky: 60
Registrován: stř dub 07, 2021 5:48 am
Bydliště: Vychod SK

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od rege »

Vcera mi to neslo stiahnut, dnes uz mam 4.8 a ide v pohode
FVE 9,195kWp
(3S2P 325Wp JV -- 5048MK, 3S2P 325Wp JZ + 3S 325Wp 1 os tracker V-Z -- 5048MK, 12x360Wp nalezato -- MPPT150/70)
29 kWh Iion, BMV712
VITEK
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 06, 2021 5:37 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 19920
Kapacita baterie [kWh]: 65

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od VITEK »

Nazdar,
po provedeném upgradu je vše OK funguje jak GPIO tak ICC a to na Raspi3B a Raspi4. Funguje jak ICC+BMV+Victron(Fangpusun) na raspi3B, jak 3X PIP 5048 MK v paralelu po jednom USB + 1 x Victron(Fangpusun)

tož všem mnoho slunce. ''Zdar V,.
Uživatelský avatar
Noparasito
Příspěvky: 398
Registrován: pon bře 29, 2021 11:51 pm
Bydliště: BrVen
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12000
Kapacita baterie [kWh]: 11

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Noparasito »

Noparasito píše: čtv říj 07, 2021 9:18 am Cau, nekdo updradoval na 4.8????
U me uplne nefunkcni a u Vas???
Tak jsem upgradnul dnes a jiz ok. Asi to nebylo odladeny 😔.
Diky za Vasi zpetnou vazbu 👍.
Uživatelský avatar
Noparasito
Příspěvky: 398
Registrován: pon bře 29, 2021 11:51 pm
Bydliště: BrVen
Výkon panelů v FVE [Wp]: 12000
Kapacita baterie [kWh]: 11

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od Noparasito »

rege píše: pát říj 08, 2021 3:36 pm Vcera mi to neslo stiahnut, dnes uz mam 4.8 a ide v pohode
Ahoj Rege.
Ty mas origo obraz na Raspberry od ICC.
Mam dotaz stejny jak na Vitka.
Funguje ti vestaveny bluetooth na Raspberry???
Díky
Uživatelský avatar
rege
Příspěvky: 60
Registrován: stř dub 07, 2021 5:48 am
Bydliště: Vychod SK

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od rege »

Image som stahoval z ich stranky, Vitek tusim ma original sd kartu.
BT funguje, ale npouzivam ho...
FVE 9,195kWp
(3S2P 325Wp JV -- 5048MK, 3S2P 325Wp JZ + 3S 325Wp 1 os tracker V-Z -- 5048MK, 12x360Wp nalezato -- MPPT150/70)
29 kWh Iion, BMV712
VITEK
Příspěvky: 34
Registrován: úte dub 06, 2021 5:37 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 19920
Kapacita baterie [kWh]: 65

Re: Monitorovací a ovládací systém ICC

Příspěvek od VITEK »

zdar hele já si kdysi kupoval raspi 3b od Johana - toho co nemá už podporu.
pak sem si koupil 1x raspi 3b+ a licenci od maniho, stahnul image. nainstaloval
a když došly další regly panely a potřeba logovat další zařízení tak jsem si dokoupil další raspi4 a další licenci od maniho.

mam 3 PIP 5048 MK, 2x 70A fangpusun a BMV 712 smart.
Pak mam eště jeden 60A nabiječ jako zalohu na budoucí garáž s nějakyma 500Wp panelama cca 8 až 10 kWp na difuzi až se k tomu dostanu....


kdovi zdali nepřikoupim pak další licenci.... planuju asi i další střídač v garáži a wallbox. no to předbíhám dobu.

ahoj V.
Odpovědět

Zpět na „Elektroporadna“