No, já sice jsem vystudovanej inženýr, ale mou předností je, že neumím nic udělat. Řídím se heslem, jako ten řemeslník, co paničce do telefonu na žádost o službu řekl:" Paninko, my neděláme dobře, ale pomalu!"
To samý jsem teď udělal s tím čerpadlem. Objednal jsem ten čínskej rozběhovej zázrak s dimenzí na 1,5kW, jelikož jsem si myslel naivně, že to bude dost na 1,1kW motor. Ale ne, ve výsledku ten motor bere +-1600W a i když nastavím nejdelší čas a nemenší proud, tak mě ta potvora ten 3kW PIP přepne na bajpas.
Tak co teď s tim. Na řadu přišla spásonosná myšlenka, vyměnit čerpadlo za slabší. Mám doma ponorku, 500W, kterou jsem kdysy do té studny objednal místo tý 1,1kW samonásosky. Tak jsem zaměstnal rodinu a vytáhli jsme 16m 5/4 plastový roury, systémem dědek s bábou tahaj řepu, našrouboval jsem ponorku a jela přesně dvě minuty. Vona jede dál, ale netlačí vodu. Něco se jí stalo. A tak dneska, jelikož jsem byl doma sám a manželka v zoufalém stavu, jak zaleje zahradu, odjela do práce, tak jsem nafouk plíce a vytáh tu rouru i s ponorkou ven sám. Skoro jsem dostal warkraft myokardu.
Voda už teče, ale za drahou elektřinu.
Poslední nápad je, objednat silnější čínskej bazmek. Ti, kdož tomu rozumíte jak to funguje, řekněte prosím, jestli to zabere, nebo ne. Čerpadlo sežere podle odhadu cca 3-3,5kWh denně.