Axpert paralelní zapojení - princip, doporučení

Abrams

Re: Axpert paralelní zapojení - princip, doporučení

Příspěvek od Abrams »

Zdravím ,

skládal jsem FVE se dvěma EASUNy 5,5kW v paralelu na 11kW . Taky nepracují souměrně , nečiní to jakékoli potíže tak to neřeším .
Všiml jsem si že si prohazují role Master a Slave , přičemž Master vždy vyrábí víc než-li Slave . Důležitý je výstupní wýkon , jestli si jej rozdělí půl na půl , nebo bratrsky je mi fuk :mrgreen: .
Nevidím to jako problém , považuji toto za normální chování levných měničů ;) .

Elektronům zdar :cloudy:
4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 37,5 MWh @ 90.000 motohodin .
VITEK

Příspěvek od VITEK »

Pred 10 lety jsem delal budici systemy na synchronnich generatorech pro jednu nemeckou spolecnost.
Vychazi to obecne z menice a regulace.

Chovani stridani master a slave a prepinani mezi nimi je jednoduse naschval tak aby se opotrebovavaly oba shodne kdyz jeden je hlavni a druhy je zaskok. Ono to spis bylo redundance resp 2 kanalovy system.

Kdyz to vemu jak se to chovalo tak i axpert se chova stejne taky se na nem prehazuje master slave tak aby master se prohazoval s ostatnima jednotkama zapojenych do paralelu aby se v pripade vypnuti slavu ojizdely soucastky podobne.

Bohuzel pokud pojedes 10 let na jeden stridac a druhy bude v rezimu standby tak spis cekej ze se posere ten co celou dobu nejel ve vykonu.
proasnet

Příspěvek od proasnet »

U mě se vůbec Master a Slave nepřehazují, je to pořád stejně od zapnutí.
Ten co zapnu první, je Master. Ale vzhledem k tomu, že jsou zapnuté stále už rok, je jejich role pořád stejná.

Ale když jsem je instaloval, a oživoval to, a jednou byl master jeden a jednou ten druhý, stále ten samý fyzický kus dával víc než ten druhý.
Hrabosh

Příspěvek od Hrabosh »

josse píše: pon čer 24, 2024 5:30 pm
Hrabosh píše:Předpokládám podle toho zapojení na první stránce správně, že k propojení meničů (communication cable) můžu použít VGA prodlužku?

Zb.
Proto jsem tam ty názvy psal, mělo by to fungovat.
Pozor, nefunguje! Moje VGA prodlužka měla nekterý piny spojený, takže to nejelo a všechny měniče hlásily chybu F80 a F82. Po odstranění prodlužky (tedy se dvěma kabely na třech měničích) to funguje dobře.
josse

Příspěvek od josse »

Hrabosh píše:
josse píše: pon čer 24, 2024 5:30 pm
Hrabosh píše:Předpokládám podle toho zapojení na první stránce správně, že k propojení meničů (communication cable) můžu použít VGA prodlužku?

Zb.
Proto jsem tam ty názvy psal, mělo by to fungovat.
Pozor, nefunguje! Moje VGA prodlužka měla nekterý piny spojený, takže to nejelo a všechny měniče hlásily chybu F80 a F82. Po odstranění prodlužky (tedy se dvěma kabely na třech měničích) to funguje dobře.
Co to bylo za prodluzku, kde koupená?
3,6kWp GWL Poly + 8,82kWp Canadian Mono, 3x PIP4048MS, 3x80P14S 18650 (~640Ah/34kWh)
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
Hrabosh

Příspěvek od Hrabosh »

Tahle: https://www.lenovoshop.cz/kabel-gembird ... 11524.html

Kupoval jsem ji na MALLu, ale tam už není v nabídce.
Odpovědět

Zpět na „Axpert“