Omlouvám se za svoji zoufale špatnou paměť. Zjevně jsem to měl v době dávné řešené tak, že se přes fyzické relé BMSky spínal stav do Studeru. Jen se mě někde rozhasilo nastavení ve Studeru a jen to nefunguje. To se ale opraví.redcrown píše: ↑úte lis 19, 2024 6:08 pm Některé věci jsem si vyřešil, ale zase se mě objevili nové.
V minulosti mě u instalace s BMS (Batrium) v active modu při stavu BMS Discharge OFF (když klesne nějaký parametr pod nastavené, např. napětí jednoto článku) došlo k tomu, že se připlo transfér relé a nedocházelo tak k dalšímu vybíjení baterky.
Teď jsem při přidání dvou XTM do systému testoval funkcionalitu a zjistil jsem, že když BMS pošle požadavek na Charging OFF, tak se vypne nabíjení a zvýší se frekvence pro AC vazbové střídače. To je v OK.
Problém mám ale s vybíjením. Když BMSka posílá Discharging OFF, tak se na straně Studeru nic nestane. XTM v pohodě vybíjí dál a ani transfér relé nijak nereaguje. Už jsem zkontroloval kde co a už fakt nevím, jak tu věc troubleshootovat.
Díky za tipy.
Nemáte někdo nápad, proč XTM nereaguje na povel DischargeOFF, aby nedocházelo k hlubokému vybíjení baterie pod povolené hodnoty. Bavím se ale o ostrovním režimu.
díky