Growatt SPH 5000 TL3 BH UP off grid - cyklické výpadky AC výstupu, Error 416,409

Odpovědět
PetrRez

Growatt SPH 5000 TL3 BH UP off grid - cyklické výpadky AC výstupu, Error 416,409

Příspěvek od PetrRez »

Ahoj Všem,
již nějakou dobu řeším problém u svého Growatt SPH 5000 TL3 BH UP, první reklamace skončila výměnou základní desky, ale vůbec nic nevyřešila. Teď už se prodejce začíná cukat..

Mám instalován 1 string 5KWp, Baterii nastavenou na PB mode 12cell, ale připojene ekvivalentni množství LIFEPO s vlastním balancerem. Celé provozováno v off grid režimu. Vše běží jak má, dokud je zátěž,či dokud se nabijí baterie. 4KW odběr bez potíží /pokud svítí a nepřetížím jednu fázi.

Ale jakmile se baterie dobijou, přepne se střídač zřejmě do jiného módu a pak začínají obtíže. Pokud mi klesne odběr pod cca 200W začne střídač po nějaké neurčité době /minuty až hodiny/ blbnout a cyklicky shazovat AC výstup. Zjistil jsem, že se na výstupu AC bezdůvodně začne zvedat napětí až na 240V zřejmě zareaguje interní přepěťová ochrana a celé to shodí.. Takto to dokola opakuje dokud střídač nerestartuji.

Video zde :
https://www.youtube.com/watch?v=lFb7O8lSzUA

Pokud zvýším zátěž, třeba klimou o 400W problém zmizí, pokud ji odepnu, zas se objeví:
https://www.youtube.com/watch?v=CqFKysguPOc

Střídač ve výpisu hlásí
Error: 416
Error: 409

Všiml jsem si ještě, že v tomto chybném režimu se rna displayi rozvicuje i 2hy string, který není připojen. Takto mi to cele smrdí FW bugem, nebo chybou regulace / designu.

Nesetkal ste se nekdo s takovýmto problémem? Nemáte nějaké typy co s tím.
Zkusím to dát podruhé na reklamaci, ale prodejce se začíná vymlouvat, že to není ostrovní střídač a že jej provozuji v módu, pro který není určen, takže mne asi nečeká pozitivní přístup z jejich strany... :/
Ensferi

Re: Growatt SPH 5000 TL3 BH UP off grid - cyklické výpadky AC výstupu, Error 416,409

Příspěvek od Ensferi »

The inverter reports "abnormal bus voltage (Error 409)"
Analysis:

This fault means that the bus capacitor voltage inside the inverter is abnormal, and the positive and negative deviations are too high. When this problem occurs, you need to check whether the string voltage is too high and whether the string is grounded.

Solution:

First check whether there is a problem with the wiring, if it caused by the wiring, please rectify and restart the divice. If the wiring is normal and the device still reports the fault, please contact our after-sales staff.
PetrRez

Re: Growatt SPH 5000 TL3 BH UP off grid - cyklické výpadky AC výstupu, Error 416,409

Příspěvek od PetrRez »

Thanks for reply.

This behavior is observed also during night, so the string is dead in that time.
Inverter mainboard was already exchanged and no improvement.
The invertes can work in identical load condition untill the battery gets fully charged. Once reached full charge state it starts to appear.
My feeling is that it is FW issue. I am now in contact with GW support and hopefully will find some solution.. For now they suggest to doublecheck if FW is final release and try to update again..

BR
Petr
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“