Při provozu střídavě zapíná a vypíná nabíjení baterie (DYNESS T14), proudy na jednotlivých fázích kmitají během jednotek sekund 0-5A
Kde může být problém?
GoodWe 10k-EN
GoodWe 10k-EN
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: GoodWe 10k-EN
To se takhle nedá určit. Chce to víc informací:
- jsou povolené neomezené přetoky do sítě?
- ukazuje střídač nějaké chyby? (třeba hlášení BSM) - v aplikaci SolarGo
- projevuje se to při jakémkoli SOC baterky?
- dřív to fungovalo správně, nebo je to takhle od začátku?
- je na střídači zapnutá asymetrie?
- jsou povolené neomezené přetoky do sítě?
- ukazuje střídač nějaké chyby? (třeba hlášení BSM) - v aplikaci SolarGo
- projevuje se to při jakémkoli SOC baterky?
- dřív to fungovalo správně, nebo je to takhle od začátku?
- je na střídači zapnutá asymetrie?
-
misif
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9960
- Kapacita baterie [kWh]: 10
Nepředpokládám, že sis dobrovolně koupil takovou sestavu, ale někdo ti jí dodal. Takže reklamovat a nenechat se odbýt, že je to normální stav.
Pokud baterie nemá dostatečně výkonné balancéry, k tomu je nevhodně naržený software v BMS (což je velmi častý problém), může se stát, zejména po delší době, kdy nebyla na 100% nabitá, že některý z článků přeleze napětím OVP, v tom okamžiku začne střídač vybíjet max. proudem, jakmile OVP pomine a svítí, začne jí zpět nabíjet a to jede do nekonečna. Baterie i střídač dostávají zabrat, do sítě jsou rázy ..., účinost a životnost jde dolu.
Pokud to nechceš reklamovat, tak nastav co nejnižší nabíjecí i vybíjecí výkon a nech baterii na 100%, snad se za nějaký ten týden srovná.
Pokud baterie nemá dostatečně výkonné balancéry, k tomu je nevhodně naržený software v BMS (což je velmi častý problém), může se stát, zejména po delší době, kdy nebyla na 100% nabitá, že některý z článků přeleze napětím OVP, v tom okamžiku začne střídač vybíjet max. proudem, jakmile OVP pomine a svítí, začne jí zpět nabíjet a to jede do nekonečna. Baterie i střídač dostávají zabrat, do sítě jsou rázy ..., účinost a životnost jde dolu.
Pokud to nechceš reklamovat, tak nastav co nejnižší nabíjecí i vybíjecí výkon a nech baterii na 100%, snad se za nějaký ten týden srovná.
Je to takto od začátku, resp. sestava je funkční od začátku měsíce března.
Asymetrie zapnuta je, přetoky jsou nastaveny neomezeně a děje se tak v celém rozsahu kapacity baterie, 20-90%. Ještě jsem na ni neviděl 100, protože tímto způsobem to tam ani nedojde.
Na dnešek jsem zkusil omezit přetoky na 1 kW, což splňoval +400W, ale nabíjení stále stejný scénář.
GoodWe dnes zaslalo nový střídač, tak uvidím, zda to bude střídačem nebo někde jinde.
Asymetrie zapnuta je, přetoky jsou nastaveny neomezeně a děje se tak v celém rozsahu kapacity baterie, 20-90%. Ještě jsem na ni neviděl 100, protože tímto způsobem to tam ani nedojde.
Na dnešek jsem zkusil omezit přetoky na 1 kW, což splňoval +400W, ale nabíjení stále stejný scénář.
GoodWe dnes zaslalo nový střídač, tak uvidím, zda to bude střídačem nebo někde jinde.
njn to je tak kdyz si clovek neznaly techniky necha namontovat cinsky black box.. pak stravi spoustu casu resenim, nevyrabi atd.. my co jsme zvolili poradne zarizeni se nudime protoze to proste jede roky na to clovek nemusi sahnout..
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100, 6.8kwp, 40kwh lifepo4.
njn, My co máme Easun, máme minimálně na 50 let pokoj. Předehřívané kondenzátory, aktualizace maximálně FW jen jeden rok, a spousta dalších výhod.
Já bych ten GoodWe vyhodil.
haha dobry vtip nejvetsi krap co se da koupit
a GW je to samy to je proste dotacne montovany nejlevnejsi strep.
Victron EasySolar 5000va, mppt 2x 150/100, 6.8kwp, 40kwh lifepo4.
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Zapnuté neomezené přetoky jsou správně. Některé FW mají chybu, že při velkém odběru jen na jedné fázi omezí výrobu a dodávají jen do té fáze. Podívej se, jaké spotřebiče a jak se ti spínají, jestli to má souvislost. Zkus pohledat diskuze, já jsem se s tím osobně nesetkal. Každopádně si zjisti verzi FW a přes českou podporu GW se dá domluvit upgrade. Ale jestli to pomůže, nevím.