Aku flexa
-
vata
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 4500
- Kapacita baterie [kWh]: 20
- Kontaktovat uživatele:
Aku flexa
Do mé dílny přibyla flexa Bosch GWX 18V-10 - říkají, že je slabá, mě tak nepřipadá, a zatím všechno, co bylo potřeba, zvládla. A vlastně ani nevím, co to mám za baterku, možná dokonce jen 2A. Na moje použití (nejaká ta drobná truhlařina s maflem, prach vysavačem a převážně hliník flexou) je úplně v pohodě. Hlavně je blbuvzdorná - X lock, i když to trochu omezuje dostupnost kotoučů, nekopne - vypne se, a zastaví se i při pádu. Ne že bych tyhle bezpečnostní fíčury zkoušela...
Bosch beru proto, že jsem se nechala zamknout do baterek a nedošlo mi, že Bosch má dvě řady baterek (hobby a profi) - takže nabíječek mám stejně plný stůl. Dneska bych asi nastoupila do DeWalta nebo Milwaukee - dražší, ale nafurt.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
LiFePo 760Ah/24V, východ 900Wp, jih 3500Wp, Victron MPPT 150/100, Tristar TS-60, Victron Smart 3000VA, DC 12V systém Victron Orion, automatizace Valc, monitoring ValcMonitor
Re: Aku flexa
chybně. Dewalt levnější než bosch. Ale powětšinou ne v CZ distribuci. Baterky si skládám sám, obaly vč. přislušenství na ALi za cca 200- 300Kč od 5x18650 přes 10x18650, 15x18650 až po 10x21700 (snad i 15x21700, ale to už bych asi neunesl), tj reálný kapacity baterek mám od 6Ah (ty na 5x16850 nekupuju) do 10Ah, a vím co je uvnitř. No a akuflexa z ali je tak 70% dewalt, ale podle mě je dostatečně funkční, stejně jako "malá" akuvrtačka DCD805 taky není 100% dewalt, ale krom toho, že tam chybí příklep, je plně použitelná. Naopak "velká aku" DCD796 se dá pořídit za 2.2kKč snad i s kufrem v čr, pro tu mám osobní přezdívku "lamač loktů"
No a blbinky jako pilka na prořezávání stromků, která se ani jako dewalt nesnaží tvářit, ale stála do 500Kč , podobně jako další blbiny, mi celkem zaplavily dílnu. Třeba křoviňák Dewalt origo, to ze mě vymámily děcka. Co mě štve, že mafl budu muset koupit v ČR, protože na ali to prostě není. Ale aku ráčna a malej rázovej utahovák jsou věci, co se doma taky hodí, a po 1kKč se dají i zaplatit. Krom toho jsem si pořídil na tyhle baterky třeba taky LED světla, což se leckdy při práci někde ve sklepě hodí, a sám sobě usochal mezikus s LM2596 na dobíjení auta - to by chtělo trochu inovovat, 3A není nic moc, ale na chatě, kde není dokola nic, ale v kufru mám 3x 8Ah baterku do dewaltu, to během půl dne tu autobaterku na nastartování nabilo... Připojení autobaterky přes dvě nerez vidličky podle youtube jsem raděj nezkoušel, ale asi je to rychlá cesta, jak tu baterku do nářadí zlikvidovat...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.