Aku flexa
Re: Aku flexa
Přebytek elektrikářů na IČO, to jsou minimálně dvě strany mince, těch kteří mohou pracoval jako elektrikáři a těch kteří se tím živí. Je to takový tržní mechanizmus, nepřímo direktovaný státem. 95% elektrikářů se prací neživí, raději prodávají sušený blechy v prášku, protože za to mají víc peněz a hlavně za dobrý peníz neseženou zákazníka.
Porovnávaní "u stolu" co je rychlejší, takovejch matoucích videi na Youtube je! Např. elejtrická pila a benzinová pila. Ano, v testu jsou na tom stejně, dokonce v některých parametrech je na tom elektrika líp, úplně to samý platí i o sekačkách na trávu. Praxe je ale taková že elektrická sekačka na trávu skoro neseká, furt se musí brousit nůž a u el.pily, mluvím stále o 230V je to to samý. Je to daný nízkýma otáčkama motoru. Ve vysokých otáčkách vítězí AKU, ale nemá to požadovaný výkon.
Porovnávaní "u stolu" co je rychlejší, takovejch matoucích videi na Youtube je! Např. elejtrická pila a benzinová pila. Ano, v testu jsou na tom stejně, dokonce v některých parametrech je na tom elektrika líp, úplně to samý platí i o sekačkách na trávu. Praxe je ale taková že elektrická sekačka na trávu skoro neseká, furt se musí brousit nůž a u el.pily, mluvím stále o 230V je to to samý. Je to daný nízkýma otáčkama motoru. Ve vysokých otáčkách vítězí AKU, ale nemá to požadovaný výkon.
-
Kostěj
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 34
Ta moje elektrická (robotická) sekačka skoro neseká svých 700m2 už čtvrtým rokem. Nože jsem jí brousil.... moment, počítám.... ani jednou. Jednou jsem jí musel čistit bordel nad bubny s noži, nešla nastavit výška sečení nad 5 cm. Že se občas zapomene u stromu je věc jiná.
Nemá cenu krmit trola, kterej žije ve svým světě a má svou pravdu, tak ať si ji nechá...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
To chce vyšší level, na DO.

Kuci s tema robotama - to tu posecenou travu nechavate lezet na travniku??? 
Ono jako žádná posečená tráva na trávníku nezůstane, usekané částice jsou spíš velikostí prachu a rozfouká je vítr. Trávník musí být "spešl engliš", tj. tráva musí být vhodná pro tyto sekačky.
Jestli si někdo myslí že to bude sekat pampelišky, laštovičník, vorlíček, bodláky, apod., tak to teda nebude. V lepším případě zůstanou ze země trčet oškubaný tyčky.
-
Kostěj
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 34
Ano. Ale: když je vlhko, seká sekačka cca každý třetí den, délka posečené trávy je malá, řekněme centimetr. Když je sucho a tráva skoro neroste, seká se méně často. Měl jsem obavu, že při jarní vertikutaci trávníku bude velký objem vyhrabané "stařiny", ale je to zhruba stejné, jako když jsem sekal benzínem se sběrným košem.