prosím zdejší znalce a majitele FVE na Kingovi jestli by mohli napsat jaké baterie jim spolehlivě fungují.
vím o Pylontech, někde uváděny Dyness B3, ale nic o dalších konkretních továrních jsem nenašel.
obzvláště by mě zajímalo, jestli někomu "jede" postavená z jednotlivých článků , sám bych rád takovou kolem 10kw poptával....
moc dík
Axpert King II 5kw a "spolupracující" baterie LifePo?
Re: Axpert King II 5kw a "spolupracující" baterie LifePo?
Postavená baterka může komunikovat dobře. Chce to dobrou BMS a na ní se často dá nastavit různý protokol, třeba zrovna ten Pylontechovej...
a jsou nějaký bms o kterejch je to známo konkretně ?
No, já mám DALY BMS a tam to sice v nastavení je (lze vybrat z hromady protokolů), ale ještě jsem to nerozchodil (zatím čtu fóra a zrovna DALY je celkem shit, možná bych musel pořídit od nich ještě nějakej komunikační board aby to jelo). JK BMS jsou lepší, ale to mám z doslechu.
sám baterii stavět nebudu, spíš po jaký mám koukat. uvádí se jen ty pylontech, jinak kontretně jsem nic nezjistil. a je o tolik horší řízení napěťově bez komunikace?
Jel jsem 2,5 roku s řízením napěťově bez BMS a šlo to... ale samozřejmě ideální to není. Pylontech nemají moc dobrý poměr výkon/cena, navíc jsou jen 15článkové. Samozřejmě je to pohodlné, vše by mělo jet na první dobrou, ale... já měl klon Axperta a Pylontechy. A stejně to nekomunikovalo. Číňani v Pylontechu si změnili něco v protokolu a axpertí klonovač se neobtěžoval udělat update firmwaru. Je plno stavěčů baterek, rádi přizpůsobí výsledek tomu, co potřebujete. Třeba tady používají JK BMS... a možná by postavili na zákazku i menší verzi: https://www.e-pohon.cz/akumulator-lifep ... ila-0.html