Jo, máš to pěkné. Nějaké další technické detaily pro inspiraci?Ryngo píše: ↑úte bře 24, 2026 10:58 am Tak se podívej na https://solarhash.cz/ a uvidíš co de tam dá sledovat a jaké statistiky dělat.
Že sleduješ a odvozuječ další ukazatele a máš to selfhosted, je chvályhodné. Victron je dobrý systém, ale stačí výpadek konektivity a je po sledování - to je pro mě nejpádnější důvod pro vlastní řešení - nesnáším cloudy. Victron samozřejmě nesleduje jiné integrované systémy - třeba zrovna ten miner, ani ne-Victron zařízení (třeba můj Tristar nebo řídící PLC). A v některých věcech mě až irituje: v registrech nejsou dostupné teploty ani pro regulátory ani pro měniče, to nechápu. Zrovna teploty mě zajímají dost, ale ne až tak, abych si instalovala extra teplotní senzory. No a pak registry připojené BMS: proč to mají s omezenou přesností?
Napsat si to sám je pracné, ale hodně se tím dá naučit a pochopit to do hloubky. Dneska, v době VRM a HA je už vlastní řešení s vizí se na tom ekonomicky chytnout vlastně už anachronismus, ale jako lab je to skvělé pořád.
No a ať si těží co chce
A Jirka: pokud vytěžovačem topíš, docela by mě zajímalo, jak jsi vyřešil odvod a zužitkování toho tepla. Něco na tohle téma řešil LTT (vyhříval odpadním teplem ze serverovny bazén), a jsem si docela jistá, že ani realizací, ani údržbou takového systému bych si život komplikovat nechtěla.