Z FV som teda začal začiatkom roka 2019 - s 3 panelmi z ktorých je momentálne 10ks a dalšie 2ks sú v garáži.
Momentálny stav na streche garáže je takýto: Spodný panel som posúval na kraj dolava a na spodný rad teda pribudnú 2ks panelov z garáže - asi už tento týždeň.
Budú napojený na 5. regulátor - osvedčené Epever LS3024 s komunikáciou Modbus a cenovo okolo 40€ z Ali.
Panely na streche garáže majú veľa výhod - ľahko sa k nim dostať, viem si ich namontovať sám a v zime jednoducho očistiť od snehu.
Tým pádom už ale bude strech garáže plná, takže dalšie panely budú musieť už inde

Z garáže idú vzduchom do domu káblové vedenia solárnych káblov 6mm2 - teraz to už bude 4. pár

V dome na medziposchodí na pôjd je "strojovňa" FVE a batériové úložisko - stav k dnešnému dňa takýto: Takže sú tam 2ks PWM LS3024 reglov a 1ks MPPT Srne 40A. Odpínače panelov a regulátorov cez DC poistky, tak isto menič a baterky.
Minulý rok tam ešte boli 2ks meničov - Carspa 600W a Solluovil 1200W, sínusové. Carspa bola na rozvody elektro, Solluovil na bojler TUV.
Najlepšie princíp zapojenia a všetky potrebné údaje je vidno na mojej vizualizácii FVE ktorá bež na starom NTB v slovenskej scada systému - táto riadi aj vyťažovanie do bojlera (3x 500W špirály). Do NTB a scady sú skomunikované všetky regulátory ako aj BMS cez protokol.
Momentálna vizualizácia: Tá sa teda bude zas čoskoro meniť - pridanie 4. reglu a dvoch panelov.