odber ze site
odber ze site
Zdravim vsechny,mame nove nainstalovanou fw od cezu jedeme v provizornim rezimu nemame jeste vymenen elektromer.pretoky zakazane,baterie nabita na 100% panely pomalu nejedou protoze aktualni spotreba baraku je treba 600w ale ze site si to bere treba 200w?proc??
-
- Site Admin
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
- Kapacita baterie [kWh]: 32
Re: odber ze site
Protoze ongrid se zakazanym pretokem.
Predpokladam GoodWe. ten treba v noci do cca 150W spotreby jede ze site a ne z baterie. Holt cinskej ongrid. S tim se moc udelat neda....
Predpokladam GoodWe. ten treba v noci do cca 150W spotreby jede ze site a ne z baterie. Holt cinskej ongrid. S tim se moc udelat neda....
9.6kWp, 32kWh, 2400W + 3000W
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
Aby měnič uměl regulovat přetoky musí mít nějaké minimum energie pouštěné z Ds aby měl od čeho měřit. Vlastnost s kterou se bohužel musíš smířit hybridy takto fungují a i když bude mít přetoky povolené stále si bude nechávat tento polštář . Takže večer místo z baterie bude malé spotřebiče živit z Ds
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Zdravím ,
panečku , to je úspora
. Taky z toho máte dojem že vítězem je opět ČEZ ?
Elektornům zdar
panečku , to je úspora

Elektornům zdar

4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 47 MWh @ 72.000 motohodin .
dekuji za vysvetleni
- beethowen
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 10200
- Kapacita baterie [kWh]: 48
To je podpora FVE po ČEZku.
Mě by to teda nedalo v létě spát, když mám střechu plnou panelů, ve sklepě baterky na celý den spotřeby, brát byť jen jediný Watt z DS. To mě už dost sere můj elektroměr který mám na straně DS a udělá cca 17kWh spotřeby za rok, v době kdy jsem offgrid a vlastně nemá co měřit.

Mě by to teda nedalo v létě spát, když mám střechu plnou panelů, ve sklepě baterky na celý den spotřeby, brát byť jen jediný Watt z DS. To mě už dost sere můj elektroměr který mám na straně DS a udělá cca 17kWh spotřeby za rok, v době kdy jsem offgrid a vlastně nemá co měřit.
10,2kWp poly/mono, XTH6000-48, 2x VT-80A, Li-ion 48kWh
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23

A co teprve podpora na obnmovitelné zdroje! S distrubucí celkem paušál cca 780kč/měs tedy 9.360kč! za rok

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
To mne pověz jakou podporu pro obnovitelné zdroje platíš když neodebíráš? Je to placnee z odebrané Mwh ne?
6,3kWp z toho 3,15kWp jižní fasáda a 3,15kWp jižní střecha, 2ks paralelně MPP SOLAR 5048MK alias King, liion 14S 1kAh++
Je to tak, ale Máňa vodvedle říkala a ta to má na tuty směroplatné. Tak my dva je nepřeřveme. Svět nezajímá pravda, ale co nejúspěšnější manipulace.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Pokud je to hybrid s backupem, tak by mělo být možné jednoduše shodit hlavní jistič u elektroměru a jet na backup - pokud ho tedy elektrikář čezu zapojil.
Tak na to bych se došel podívat jak jede domácnost z backup
Všechno mají posichrované...
Výše POZE se vypočítá dvěma způsoby:
1. podle jističe - 14,33 Kč za každý Ampér hlavního jističe a fázi x 12 (roční)
2. podle spotřeby - 598,95 Kč x součet roční spotřeby v NT a VT v MWh
Naúčtujou ti (překvapivě) tu menší částku

Čili pokud máš jistič 3x25A -> 14,33x25x3x12=12.897,- CZK
-
- Site Admin
IMHO uctuji tu mensi, protoze je tim jasne dany strop (tou velikosti jistice)
-
- Site Admin
no to prave ne, rekl bych ze nizsi bude ta 0
protoze ten pausal x 0MWh = 0
pokud je to jinak odporuje to te vete, ze berou to nizsi

pokud je to jinak odporuje to te vete, ze berou to nizsi

Máš recht, jsem vůl.
Zaslepila mě nenávist k ČÉZU
Zaslepila mě nenávist k ČÉZU

-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 12400
Provoz na backupu celýho domu tady provozuje více lidí a teď už i my. A jde to po většinu dne. Resp. většinu dne jedu v offgridu a jakmile se dobijou baterky přepnu na ongrid se zakázanýma přetokama a nahřívám bojler. K večeru přepínám zase na offgrid. Přícuc je do 0,4 kWh za den. Uznávám, že i to je moc. Automatizace tohoto provozu je ve vývoji. Také zanedlouho přidám vytěžování do auta.
Mimo backup mám zatím pouze indukční desku, protože dochází k nějakým divným interferencím a nejde na backupu spustit více než na poloviční výkon a i u toho kvičí. Mimo mám taky zatím pračku se sušičkou (jsou obě na jednom okruhu bez možnosti rozdělení). Oboje ale plánuju přesunout na backup s hlídáním přetížení. Musím nějak odrušit indukci a koupit novou sušku s menším příkonem. Uvítám k indukci jakékoli rady.
Tak nějak trochu doufám, že pokud nebudou zakázané přetoky komplet, pojede měnič třeba kladnou nulu nebo s malými přetoky. To bych v době dostatku slunce snesl. po západu to ale musí do offgridu.
Mimo backup mám zatím pouze indukční desku, protože dochází k nějakým divným interferencím a nejde na backupu spustit více než na poloviční výkon a i u toho kvičí. Mimo mám taky zatím pračku se sušičkou (jsou obě na jednom okruhu bez možnosti rozdělení). Oboje ale plánuju přesunout na backup s hlídáním přetížení. Musím nějak odrušit indukci a koupit novou sušku s menším příkonem. Uvítám k indukci jakékoli rady.
Tak nějak trochu doufám, že pokud nebudou zakázané přetoky komplet, pojede měnič třeba kladnou nulu nebo s malými přetoky. To bych v době dostatku slunce snesl. po západu to ale musí do offgridu.
Hybrid 12,44 kWp, 26x400 Wp + 4x510Wp Trina Solar, Deye 12kW (GW10K-ET odstaveno), 32 kWh EVE, 2 x Wallbox Alfen Eve, EVCC.io pro řízení nabíjení auta, skoro celej dům na backupu pro ostrovní provoz
Pochybuji že by se to počítalo krát 12. To by pak byl větší poplatek než za odebraných 20 Mwh a to se asi shodneme že je kravinajarda62 píše: ↑pát srp 12, 2022 8:44 pmVšechno mají posichrované...
Výše POZE se vypočítá dvěma způsoby:
1. podle jističe - 14,33 Kč za každý Ampér hlavního jističe a fázi x 12 (roční)
2. podle spotřeby - 598,95 Kč x součet roční spotřeby v NT a VT v MWh
Naúčtujou ti (překvapivě) tu menší částku![]()
Čili pokud máš jistič 3x25A -> 14,33x25x3x12=12.897,- CZK
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Právě že ERU to tehdy přišlo jako výborný nápad a až poté, co se veřejnost shodla na té kravině, tak tam přidali tu druhou podmínku, do které asi všichni spadáme.
Počítá se to za každý měsíc, ve kterém spotřeba přešvihne určitý objem.
Měl jsem to takto předloni v zimě, kdy mi 2 měsíce počítali OZE podle jističů.
Asi je musím štvát. Letos od 10.2. mám vytažené pojistky z přívodu a jakmile začne zima, spouštím TČ a udělám za zimu i hodně
přes 10 MWh.
A pak zas vůbec nic.
Asi je musím štvát. Letos od 10.2. mám vytažené pojistky z přívodu a jakmile začne zima, spouštím TČ a udělám za zimu i hodně
přes 10 MWh.
A pak zas vůbec nic.
Dělají u mne odečet jednou za rok takže nemohou vidět co který měsíc odeberujars10 píše: ↑pát srp 12, 2022 10:17 pm Počítá se to za každý měsíc, ve kterém spotřeba přešvihne určitý objem.
přes 10 MWh.
A pak zas vůbec nic.
Zdravím ,
je to tak , zpočátku byla podpora OZE počítána dle odebraných MWh . Pro všechny odběratele stejně sparvedlivě . Vitásková onehdy na pokyn velkoodběratelů (stehlíci mitalové a spol) vymyslela rozpočítávání podpory OZE dle hodnoty hlavního jističe (NN) či hlaních pojistek (VN a VVN) . Což by zcela obrátilo výběr na podporu OZE . Giga odběry by platili malinko a pidi odběry by dorovnávali do plné výše .
Po projevené nevoli prošel kompromis -> používáni oboju modelů s tím že je individuálně uplatňován ten levnější z nich .
Malá spotřeba = platba dle MWh .
Velká spotřeba = platba dle proudové hodnoty hlavního jističe či hlavních pojistek .
Což vedlo ke snížení celkových plateb na OZE , jelikož velcí odběratelé platí méně než-li oproti spravedlivému dle odebraných MWh a malí odběratelé pladí až na vyjímky stejně .
K podpoře OZE se právoplatně stát zavázal zákony . Skutečnost že to tehdá ODS a ČSSD zvratli , jako obvikle , je jedna věc , ale trestat za tyto chyby skoro celý národ krom sebe je sviňárna
.
Elektronům zdar
je to tak , zpočátku byla podpora OZE počítána dle odebraných MWh . Pro všechny odběratele stejně sparvedlivě . Vitásková onehdy na pokyn velkoodběratelů (stehlíci mitalové a spol) vymyslela rozpočítávání podpory OZE dle hodnoty hlavního jističe (NN) či hlaních pojistek (VN a VVN) . Což by zcela obrátilo výběr na podporu OZE . Giga odběry by platili malinko a pidi odběry by dorovnávali do plné výše .
Po projevené nevoli prošel kompromis -> používáni oboju modelů s tím že je individuálně uplatňován ten levnější z nich .
Malá spotřeba = platba dle MWh .
Velká spotřeba = platba dle proudové hodnoty hlavního jističe či hlavních pojistek .
Což vedlo ke snížení celkových plateb na OZE , jelikož velcí odběratelé platí méně než-li oproti spravedlivému dle odebraných MWh a malí odběratelé pladí až na vyjímky stejně .
K podpoře OZE se právoplatně stát zavázal zákony . Skutečnost že to tehdá ODS a ČSSD zvratli , jako obvikle , je jedna věc , ale trestat za tyto chyby skoro celý národ krom sebe je sviňárna

Elektronům zdar

4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 47 MWh @ 72.000 motohodin .
Na to jim úřad vytvořil přepočet kterým se musí řídit i když je někdy nevýhodný. Prostě podle toho spočítají, že nějakou MWh je odebráno v červnu i když byl celý měsíc jistič vypnutý.Diablo007 píše: Dělají u mne odečet jednou za rok takže nemohou vidět co který měsíc odeberu
Řešení jsou pouze dvě. Elektroměr co odesílá data sám pravidelně, pravidelně zadávat odečet distributorovi. A tím posledním si nejsem jistý, protože je dovoleno pouze 10 samoodečtů, klikám je jako kontrolní a zatím vidím že si je obchodník s distributorem nepředávají. Což nevím jestli napraví na konci zúčtovacího období, nebo, že jsou to kontrolní tak je zahodí. V průběhu měsíců vypnutého jističe jsem zadal nějaké distributorovi a nějaké obchodníkovi, uvidím co z toho bude.
3,6kWp GWL Poly + 8,82kWp Canadian Mono, 3x PIP4048MS, 4x80P14S = 4480Cells 18650 (~840Ah/44kWh)
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
Elektrárna: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=3
TČ: https://emoncms.trenet.org/dashboard/view?id=21
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
Ne ne, řešení je pouze jediné! - žádné dotace nikomu na nic, žádná podpora - žádný paušál! Reálné tržní ceny za skutečně odebraném množství. Tečka!
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.