Youda píše: ↑pát zář 09, 2022 7:17 am
Obcas na tohle tema vychazeji clanky danovych poradcu. Lze snadno dohledat. Shoduji se, ze bez IC spada prodej prebytku vyroby z FVE typu mikrozdroj do kategorie "ostatni prijmy".
Já jsem právěže kdysi četla od jednoho daňového poradce výklad a to bylo tak složité vysvětlování, že jsem to vzdala

Ale teď jsem se na to díky tobě podívala znovu a ono je to tam přímo uvedené-nevím jestli to doplňovali, nebo jsem před tím byla slepá....
§ 10
Ostatní příjmy
(1) Ostatními příjmy, při kterých dochází ke zvýšení majetku, pokud nejde o příjmy podle § 6 až 9, jsou zejména
a) příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného nájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby a lesního a vodního hospodářství, které nejsou provozovány podnikatelem, a
příjmů z provozu výroben elektřiny, ke kterému není vyžadována licence udělovaná Energetickým regulačním úřadem,
(3) Od daně jsou, kromě příjmů uvedených v § 4, osvobozeny
a) příjmy podle odstavce 1 písm. a), pokud jejich úhrn u poplatníka nepřesáhne ve zdaňovacím období 30000 Kč; přitom příjmem poplatníka, kterému plyne příjem z chovu včel a u kterého nepřekročí ve zdaňovacím období počet včelstev 60, je částka 500 Kč na jedno včelstvo,