Kúpa elektromobilu P106, rady, skúsenosti

ResHacker
Příspěvky: 25
Registrován: pon črc 26, 2021 10:59 am

Re: Kúpa elektromobilu P106, rady, skúsenosti

Příspěvek od ResHacker »

JonasPP píše: pon srp 02, 2021 11:58 am No a aby som sa aj Ja vyjadril k tepelnemu čerpadlu,tak do neho by som vôbec nešiel,ak mam funkčny bufik. A jak spomenul NESCOM,tak sa da použiť aj na ohrev litiovej baterie,aspoň nebude potreba odoberať drahocennu energiu. Ba dokonca benzin sa da nahradiť liehom,len po tom neviem aku životnosť bude mať bufik,lebo v liehu sa skryva kopec vody.
Mohol som zobrať na experimentovanie jeden pokazeny z roboty,z kamiona,ale ten bol na naftu,tak ten by mi nepomohol.
Bufík funkční samozřejmě mám, ale vůbec nerozumím, proč bys tam rád neměl i TČ? Vzhledem k tomu, že naprostou většinu km najezdím cukáním po Praze a okolí, tak mám dojezdu habakuk a jestli budu muset nabíjet o trochu dřív kvůli efektivnímu topení TČ mě opravdu nevadí. Nevadí mi to až do té míry, že jsem si tam instaloval i čistě odporové topení pomocí PTC, abych minimalizoval spotřebu benzínu, kvůli kterému se jednou za čas musím vypravit na benzínku a ještě ve spotřební dani z něj živit tenhle nenažranej stát. Tim ale nechci význam bufíku nijak snižovat, jsem neskutečně rád, že ho tam mám, na dlouhé trasy, kde potřebuji maximalizovat dojezd je to samozřejmě super.
Ad vyhřívání baterií vodou z bufíku - určitě to není špatný nápad, ale mě se to tam prostě a jednoduše už nevejde, mám ty baterie hodně, opravdu hodně natěsno. Navíc i za předpúokladu, že by se to vešlo, by to pro mě byla hromada práce s vytvořením vodního okruhu, aby to bylo pořádně zatěsněný, samozřejmě s regulací, protože trvale pouštět 90°C vodu na baterky by asi nebylo to pravý ořechový, s neustálym strachem, že mi to někde prdne a pokropí baterky a balancery - ne, opravdu děkuju, zlaté odporové 2kW topení baterek pomocí folie.. fakt nejlepší a nejjednodušší řešení, co jsem tam mohl dát.
To TČ beru jako takovou třešničku na dortu, možná se to nepovede dořešit a bude z toho jen klima, ale uvidíme...Každopádně byla by to možná jediná elektrická P106 s TČ široko daleko :whoohoo:
Líh do benzinovýho Webasta opravdu lít nebudu, když nevím, co by to mohlo udělat.. Tankuji 98mičku benzín, abych měl jistotu, že tam nebude ta po***á biosložka a Webasto zatím funguje ku spokojenosti. Je fakt, že minulých několik zim, když teplota padla pod bod mrazu, dost zlobilo, často vynechávalo, musel jsem restartovat, pak chvíli vágně topilo aby zas za chvíli přestalo, ale nedostal jsem se k řešení...Minulou zimu ale toto záhadně přestalo a jelo moc pěkně...zajímavé..
Ad komutátory, no to je masakr, jaké je tam opotřebení... :shock: Takle by podle mě vypadal komutátor na 106 možná po pul milionu km za předpokladu pravidelný výměny uhlíků :mrgreen:
(polo) ostrov 1160Wp monokrystal, Midnite Classic 150 + WB Jr, 8S3P (24V) ~540Ah LiFePO (14kWh), HF čína KS-6000p 6kW / 24V čistý sinus
P106 Electric, Samsung SDI 40s3p 148V/180Ah (27kWh) + 9kW fastcharger
NESKOM
Příspěvky: 264
Registrován: stř bře 31, 2021 9:39 am

Re: Kúpa elektromobilu P106, rady, skúsenosti

Příspěvek od NESKOM »

Já mám pořád zarezervované to auto od Ostravy.
Pokud bys ho Mišo chtěl, nebo kdokoli jiný tak tu koupi přenechám protože na něj nebudu mít čas.
mobilik
Příspěvky: 918
Registrován: stř bře 31, 2021 7:50 am
Bydliště: Neďaleko Košíc - SK
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 12
Kontaktovat uživatele:

Re: Kúpa elektromobilu P106, rady, skúsenosti

Příspěvek od mobilik »

Ďakujem, ja som sa už rozhodol že elektro budem riešiť radšej v budúcnosti. Mám ešte kopec iných nevyriešených veci. Ďakujem
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Studer, 12kWh Pylontech + GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,3kWp, ZCS Azzurro + Solic200 + VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Odpovědět

Zpět na „Elektromobily“