solax x3 hybrid g4 - backup mode

Odpovědět
mer@centrum.cz
Příspěvky: 5
Registrován: ned srp 27, 2023 7:40 pm

solax x3 hybrid g4 - backup mode

Příspěvek od mer@centrum.cz »

Dobrý den,
s ohledem na výpadky DS v naší lokalitě v zimním období jsem nastavil měnič do backup modu, kdy jsem dále nastavil min SOC na 30% a charge baterry na 90%. V době nastavení jsem měl baterii na 50 % a čekal jsem, že ji to z DS nabije na 90%. Nyní to však odebírá z baterie (jsem na 40%).
Dle manuálu má tento režim udržovat nabití baterie na relativně vysoké úrovni (podle nastavení) tak, aby se zajistilo nouzové napájení spotřeby v případě výpadku dodávky ze sítě, kdy se uživatelé nemusí o kapacitu baterie starat.
Tušíte, kde by mohla být chyba.
Děkuji
prehor
Příspěvky: 2
Registrován: ned úno 12, 2023 11:22 pm

Re: solax x3 hybrid g4 - backup mode

Příspěvek od prehor »

V backup módu udržuje měnič baterie na minimálním SOC. Měnič neustále z baterie odebírá cca 50W a pokud SOC klesne o 5% pod minimální SOC tak ji nabije zpět na minimální SOC.

Charge Battery To říká na kolik se má nabít baterie pokud si v nastavení měniče nastavíte nabíjecí periodu.

Já mám nastaveno Charge Battery To na 100% a jednou za dva týdny ručně nastavím nabíjecí periodu od půlnoci do dvou do rána, aby se baterie plně nabila a pak se postupně vybije na Minimum SOC. Mám 23 kWh baterii a minimum SOC nastavené na 60%, kvůli rezervě pro případ výpadku sítě, kdy může jít až na 10% SOC. Sluníčku se v této době, pokud vykoukne, daří nabít baterii na 70 až 80% a tepelné čerpadlo to do večera vysaje zpátky na 60%. Při výpadku sítě se zablokuje tepelné čerpadlo, ale zůstanou v provozu oběhová čerpadla k akumulační nádrži.
mer@centrum.cz
Příspěvky: 5
Registrován: ned srp 27, 2023 7:40 pm

Re: solax x3 hybrid g4 - backup mode

Příspěvek od mer@centrum.cz »

Díky za odpověď.
Z návodu jsem to asi špatně pochopil.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“