Takže dle přání ve vlákně Rekuperace založeno nové téma speciálně pro tuto značku. Tak prosím jestli máte nějaké vlastní vychytávky pochlubte se
Nejsnazší je asi nějaké vlastní řízení - Atrea často nabízí možnost řídit napětím 0-10V (bohužel se mi nepodařilo dohledat podrobnosti např. jaké úrovně napětí jsou pro jednotlivé režimy např. u RK2).
Dost často by stačilo řídit jen změnou parametrů co posílá externí ovladač (např. CP05) - bohužel Atrea ani firma pro ní elektroniku dodávající nechtěli zveřejnit komunikační protokoly. Nepodařilo se někomu rozlousknout ?
Rekuperace Atrea - vylepšení, úpravy, opravy
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 5670
- Kapacita baterie [kWh]: 10600
Re: Rekuperace Atrea - vylepšení, úpravy, opravy
Ahoj,
Neni to ziadna uprava, ani vylepsienie, ale co mam doma je, ze som si napisal python script na odcitavanie dat z webu rekuperacie (cez selenium) a nasledne zobrazovanie v grafane (Odcitavam tak data aj z tepelneho cerpadla)
A este som nasiel Atrea integragiu do HA, kde vies cez to priamo ovladat teplotu a rezimy. Neni to vela, ale aspon nieco.
Kazdopadne ak by niekto nieco mal, zaujimalo by to aj mna.
Neni to ziadna uprava, ani vylepsienie, ale co mam doma je, ze som si napisal python script na odcitavanie dat z webu rekuperacie (cez selenium) a nasledne zobrazovanie v grafane (Odcitavam tak data aj z tepelneho cerpadla)
A este som nasiel Atrea integragiu do HA, kde vies cez to priamo ovladat teplotu a rezimy. Neni to vela, ale aspon nieco.
Kazdopadne ak by niekto nieco mal, zaujimalo by to aj mna.
Rekuperaci Atera mám asi tři roky. Doplňoval jsem ji z důvodu vysoké vlhkosti v interiéru (zateplení, těsná okna, kytičky...). Všechny problémy to vyřešilo. Nepozoroval jsem ani zvýšenou spotřebu plynu na topení.
Nastavil na automat (každou hodinu větrej 6 minut, neboli po ukončení posledního větrání čekej 54 minut na další větrání).
Mám ještě tlačítka v koupelně, WC a kuchyni, kde je nastavena doba běhu na 15, 10 minut.
V ložnici CO2 čidlo, které aktivujeme několikrát týdně ve spolupráci s manželkou Dá se říct, že záznamy z čidla by mohly být využity i statisticky...
Sice mám i předehřev, ale nepoužívám ho. Možná by tím šlo přitápět v přechodových obdobích, ale tím si nejsem jistý, to by asi musely být větší objemy vzduchu.
V létě bych tím mohl i chladit, ale musel bych doplnit chladič, sundat strop v hale a zateplit trubky, aby na nich nekondezovala voda. Ale výkon toho chlazení by taky nebyl nic moc vzhledem k malé výměně vzduchu.
Nenapadá mě, jak bych nastavení zlepšoval. Ani důvod, proč z toho číst data. Maximálně mít info o teplotě a vlhkosti.
Nastavil na automat (každou hodinu větrej 6 minut, neboli po ukončení posledního větrání čekej 54 minut na další větrání).
Mám ještě tlačítka v koupelně, WC a kuchyni, kde je nastavena doba běhu na 15, 10 minut.
V ložnici CO2 čidlo, které aktivujeme několikrát týdně ve spolupráci s manželkou Dá se říct, že záznamy z čidla by mohly být využity i statisticky...
Sice mám i předehřev, ale nepoužívám ho. Možná by tím šlo přitápět v přechodových obdobích, ale tím si nejsem jistý, to by asi musely být větší objemy vzduchu.
V létě bych tím mohl i chladit, ale musel bych doplnit chladič, sundat strop v hale a zateplit trubky, aby na nich nekondezovala voda. Ale výkon toho chlazení by taky nebyl nic moc vzhledem k malé výměně vzduchu.
Nenapadá mě, jak bych nastavení zlepšoval. Ani důvod, proč z toho číst data. Maximálně mít info o teplotě a vlhkosti.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
Mám druhým rokem Atreu RK2 (která nemá možnost řídit ji po síti) připojenou přes ESP8266 a LIN převodník. Je integrovaná do Home Assistanta. Používám ji místo originálního ovladače CP07. Umí to buď jen monitorovat cvrkot mezi CP07, nebo ho nahradit. Projekt jsem konečně publikoval na https://github.com/radim2tej/ESP_Atrea . Ovládám tím jak topení, tak chlazení TČ integrovaným do RK2.