ACETEX

Odpovědět
Homer
Příspěvky: 1
Registrován: pát kvě 31, 2024 11:02 am

ACETEX

Příspěvek od Homer »

Zkušenosti zákazníka společnosti Acetex.
Na co je třeba si dát konkrétně u Acetexu pozor:
1. V první řadě je to Smlouva o dílo ať už na FVE či TČ nebo jiné zařízení, do které je užitečné vložit do „čl. II. Cena za dílo a platební podmínky, bod 2.“ formulaci: … k navýšení ceny ze strany Zhotovitele může dojít pouze o vícepráce tak, jak jsou uvedeny v ceníku víceprací v čl. III. odst. 5 Všeobecných obchodních podmínek zhotovitele, jež jsou, jakožto příloha č. 3, nedílnou součástí této smlouvy, a to pouze po předchozím schválení Objednatelem. Je tedy užitečné se montérů před zahájením prací zeptat, budou-li nějaké vícepráce. Pokud by byly, je třeba zvážit, jestli se funkční dílo bez nich obejde, a pokud ne, nemůže se jednat o vícepráce viz níže.
S vícepracemi musí být Objednatel prokazatelně (tedy nejlépe protokolárně) seznámen před zahájením prací, jinak budou problémy při podpisu předávacího protokolu. Potíž je totiž v tom, že Acetex při předání předloží Objednateli k podpisu předávací protokol, jehož součástí je takzvaný „ROZPIS VÍCEPRACÍ“. Není to ale rozpis víceprací, protože se jedná o položky, bez kterých by předávané dílo nebylo funkční a tudíž nepředatelné. Má-li Zhotovitel předat kompletní dílo, nemohou být z jeho strany v podstatě žádné vícepráce uplatňovány, pokud má být dílo funkční tak, jak stojí ve smlouvě. Jediné vícepráce mohou nastat podle mého pouze na základě požadavku Objednatele či nějakých nepředvídatelných skutečností.
Do předávacího protokolu je proto třeba uvést a podepsat, že Objednatel s vícepracemi NESOUHLASÍ, pokud jsou nějaké v „ROZPISU VÍCEPRACÍ“ uvedeny.
V opačném případě se mu ve smlouvě sjednaná cena zvedne o cca 5 - 10%. Montéři, kteří jsou většinou ve vztahu k Acetexu jako smluvní externisté, s odmítnutím víceprací nemají problém. Takzvaný „ROZPIS VÍCEPRACÍ“ jim totiž slouží k fakturaci vůči Acetexu jako výkaz provadených prací a použitého materiálu, mají od Acetexu předepsaný tento formulář, který ale následně Acetex „zneužije“ proti Objednateli k tomu, aby mu údajné vícepráce vyfakturoval. Paradoxní je, že na přímý dotaz před zahájením prací montéři odpověděli, že žádné vícepráce nebudou. Přesto se je ale Acetex pokusil uplatnit a vyfakturovat na základě zmíněného „ROZPISU VÍCEPRACÍ“. Proto je důležité odmítnout vícepráce na předávacím protokolu, nejlépe na obou vyhotoveních, jasně a zřetelně.
2. U instalace tepeného čerpada doporučuji zkontrolovat, je-li základ venkovní jednotky v nezámrzné hloubce alespoň 80 cm v závislosti na klimatické oblasti i více (Acetex to svévolně zredukoval na 50 cm) a je-li proveden odvod kondenzátu podle podmínek výrobce venkovní jednotky. Acetex si odvod kondenzátu zjednodušuje tak, že vlastně žádný neudělá, a to dokonce v rozporu s podmínkami výrobce. V letním období se toto „zlevnění“ neprojeví, ale během mrazivého zimního období může zákazník očekávat ledovou plochu v okolí venkovní jednotky ať už na zpevněné ploše nebo na trávníku.
3. Dále doporučuji registrovat a fotografovat veškerá poškození stávajících konstrukcí a tato poškození uvést do předávacího protokolu, Acetex je na takovéto případy pojištěn a odpovídá za jakékoli škody, které Objednateli způsobí během plnění Smlouvy o dílo.
4. Při nedodržení termínu dokončení doporučuji uplatnit smluvní pokutu vypočtenou dle příslušného smluvního ujednání. Pokud Acetex neuhradí pokutu podle Smlouvy o dílo, doporučuji krátit o tuto pokutu úhradu závěrečné faktury.
5. Veškerou komunikaci se Zhotovitelem vést písemně či e-mailem, zejména v důležitých záležitostech tak, jak stojí ve smlouvě.
brumlaj
Příspěvky: 1574
Registrován: stř dub 21, 2021 5:01 am

Re: ACETEX

Příspěvek od brumlaj »

Dík za tipy na co si dávat pozor pravděpodobně i u jiných dodavatelů, ale tady si dáváme hlavně pozor na "rychlokvašky". Je to Tvůj první příspěvek po registraci (viz. obr.) těsně před napsáním tohoto návodu. Takže může jít klidně i o neplacenou reklamu. Dehonestace konkurence také možná.
Houmr_c_1.png
Houmr_c_1.png (30.24 KiB) Zobrazeno 684 x
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Cmrnda
Příspěvky: 741
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: ACETEX

Příspěvek od Cmrnda »

Takovýhle slohový cvičení nemůže prece napsat někdo kdo je či není s firmou spokojen. Jinak řemeslník si může zvednout oproti smlouvě cenu až o 20%, bez jejího porušení, takže 5-11% je téměř neuvěřitelné. :)

Další reklama je na firmu Energycoud, psaná dneska. Opět ale je to do očí bijící chvála. :roll:
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
KubisKV
Příspěvky: 253
Registrován: úte bře 30, 2021 8:44 am

Re: ACETEX

Příspěvek od KubisKV »

Pokud u obou případů (Acetex a energicloud) jde jen o neplacenou reklamu, tak je ignorujte. Před zhruba měsícem dělal slohová cvičení myslím taťka, tak jsem ho slušně upozornil, on nereagoval, tak jsem mu příspěvky smazal a pak zabanánoval. Takže se třeba dotyčný přejmenoval, nebo máme tak velkou sledovanost, že si dá někdo tu práci zde vypisovat slohovky a čeká, že se fšichni odpojíme od našich ostrovů a gridů a půjdem sborem do té nejlepší kompilace baterek a strídačů, které zde někdo neznámý prezentuje.

Doba je zlá, buďte opatrní! Hlavně za dva týdny v Chudčicích :D
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“