Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Odpovědět
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

Koupil jsem čidlo DALLAS na vyhodnocování teploty na chladiči u regulátoru panelů, zapojil do ESP 32, naprogramoval a zjistil jsem to že "všehlasné" Dallas je tak pomalé, že je k vyhození hned, a né až potom. :lol: :lol: :lol:

Použil jsem kód pro Arduino IDE:

//----------------------------------------------
#include <OneWire.h>
#include <DallasTemperature.h>

#define ONE_WIRE_BUS 0 //vývod P0

OneWire oneWire(ONE_WIRE_BUS);
DallasTemperature sensors(&oneWire);
//----------------------------------------------
float tempC = sensors.getTempCByIndex(0);

if (tempC != DEVICE_DISCONNECTED_C)
{
udp.print("Temperature for the device 1 (index 0) is: ");
udp.println(tempC);
}
else
{
udp.println("Error: Could not read temperature data");
}
//----------------------------------------------

První je deklarace a druhý je lup.

Ono to funguje, ale čekací doba na výpočet či měření, nebo co se děje dál, je 500ms.
Kdo by věděl a měl chuť sem sdělit kód s měřením kratším než 1ms, určitě ho uvítají všeci majitelé čídla se senzoremr Dalas DS18B20.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Uživatelský avatar
kybos
Příspěvky: 232
Registrován: čtv srp 05, 2021 5:49 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od kybos »

Za 1 ms se ani nevytvoří dostatečná teplotní diference oproti minulému stavu, aby bylo možno při takové rychlosti snímání a rozlišovací schopnosti teplotního čidla (12 bitů) monitorovat nějakou změnu. Pokud chceš řešit teplotní diference jaderného reaktoru, musíš použít jiná čidla. Na běžné monitorování nebo řízení chlazení polovodičů DS18B20 stačí. Změř si teplotní gradienty při skokové změně zátěže a časy reálné změny teploty pouzdra čidla a nejspíš zjistíš, že řídíš systém, který má reakční časy v jednotkách sekund. Na to čidlo s reakční dobou 500 ms s rezervou stačí. Na stole takový regulátor bez problému chodí. Potíže nastanou až při jeho instalaci do silně zarušeného prostředí. Někdy se to povede na první dobrou, jindy je to duchařina a musí se silně filtrovat i získané hodnoty.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + nabíječka 4 x 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
kamils
Příspěvky: 83
Registrován: stř zář 01, 2021 10:14 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od kamils »

Cmrnda píše: čtv čer 06, 2024 5:10 pm Ono to funguje, ale čekací doba na výpočet či měření, nebo co se děje dál, je 500ms.
Kdo by věděl a měl chuť sem sdělit kód s měřením kratším než 1ms, určitě ho uvítají všeci majitelé čídla se senzoremr Dalas DS18B20.
Takový kód neexistuje protože samotnému čidlu trvá konverze podstatně déle:
ds18b20.PNG
ds18b20.PNG (27.23 KiB) Zobrazeno 685 x
soami
Příspěvky: 104
Registrován: stř úno 16, 2022 10:36 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od soami »

Cmrnda píše: čtv čer 06, 2024 5:10 pm Koupil jsem čidlo DALLAS na vyhodnocování teploty na chladiči u regulátoru panelů, zapojil do ESP 32, naprogramoval a zjistil jsem to že "všehlasné" Dallas je tak pomalé, že je k vyhození hned, a né až potom. :lol: :lol: :lol:
A proč potřebuješ měřit chladiče každou ms? Jak psal Kybos, než se rozdíl promítne do ohřevu/ochlazení té kovové olačky a následně se to projeví na dallasu, uběhne několik sekund. I pokud použiješ jen samotné čidlo, tak 0,5s zpoždění ve zpracování bude +- odpovídat teplotním změnám na čidle. Pokud chceš o něco (ne o moc) rychlejší a přesnější reakce, pořiď si odporové PT1000.
Mex
Příspěvky: 280
Registrován: pát zář 15, 2023 1:28 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Mex »

Prý to umí Chuck Norris.
Ale ten to zas nepotřebuje, protože on naopak řekne jaká má být teplota, a ta se přizpůsobí.

Docela by mě zajímalo, co reguluješ, že potřebuješ odezvu do 1ms.
Na to by snad mohl fungovat nějaký opravdu miniaturní termistor (vypadají jako zrnko písku, ze kterého lezou 2 vlasy), aby měl minimální tepelnou setrvačnost.
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

Díky všem za infa, nejde o to, zda potřebuju měřit po 500ms nebo po 1sec. a nebo výše, ale o to že to značně brzdí procesor s jinými výpočty které jsou nutné měřit a řídit bez takovýhlech prodlev.
kamils píše: čtv čer 06, 2024 8:58 pm
ds18b20.PNG
Kde najdu takovouhle tabulku?

Jinak termistor + odpor měří ESP32 za méně než 100 us ve 12bitech.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
tomasi02
Příspěvky: 95
Registrován: ned říj 09, 2022 8:25 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od tomasi02 »

kamil neuvedl zdroj, ale je to v datasheetu
https://www.analog.com/media/en/technic ... s18b20.pdf
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

kybos píše: čtv čer 06, 2024 7:13 pm Potíže nastanou až při jeho instalaci do silně zarušeného prostředí. Někdy se to povede na první dobrou, jindy je to duchařina a musí se silně filtrovat i získané hodnoty.
Co mě hodně pomohlo je "pulldown" a to u každého vstupu (pokuď je podporován). Nějaké zatlumování odpory bylo spíše na nic. Dále měření 5x po sobě a hodnotu vydělit /5. Víc než 5 a méně než 5 se mi ukázalo jako neoptimální.
Pro toto čidlo jsem přidal odpor 4K7 na +, vč.pulldown.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

tomasi02 píše: pát čer 07, 2024 9:41 am kamil neuvedl zdroj, ale je to v datasheetu
https://www.analog.com/media/en/technic ... s18b20.pdf
Dík.
Nj, n... Tak to je v kopru. :lol: :lol: :lol:
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
luky
Příspěvky: 269
Registrován: stř zář 08, 2021 10:40 am
Bydliště: za Berounem
Výkon panelů v FVE [Wp]: 4010
Kapacita baterie [kWh]: 12

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od luky »

Cmrnda píše: pát čer 07, 2024 9:31 am Díky všem za infa, nejde o to, zda potřebuju měřit po 500ms nebo po 1sec. a nebo výše, ale o to že to značně brzdí procesor s jinými výpočty které jsou nutné měřit a řídit bez takovýhlech prodlev.
Nejsem úplně programátor, ale takovéhle věci se řeší tak, že pošlu požadavek na zjištění teploty, mezitím si počítám co potřebuju a jakmile mám měření teploty hotový, tak si ho přečtu, ne? Nemusíš čekat 500ms...
mobilní elektrárna (VW California): 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 250VA, Victron charger 20A
domácí elektrárna "ETERNIT": FV 4010Wp, LiFePO4 48V/120Ah+120Ah, Axpert King 48/5000, MakeSkyBlue MPPT
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

luky píše: pát čer 07, 2024 11:14 am ..... že pošlu požadavek na zjištění teploty, mezitím si počítám co potřebuju a jakmile mám měření teploty hotový, tak si ho přečtu, ne? Nemusíš čekat 500ms...
No, to je ten příkaz "sensors.requestTemperatures();", trvá cca 100msec. Další příkaz čtení je "sensors.getTempCByIndex(0); trvá cca 400ms.
Tak o čem je řeč?
Prostě tě to dál nepustí...
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
luky
Příspěvky: 269
Registrován: stř zář 08, 2021 10:40 am
Bydliště: za Berounem
Výkon panelů v FVE [Wp]: 4010
Kapacita baterie [kWh]: 12

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od luky »

Aha, tak to se do toho budeš muset ponořit hlouběji.
1) čti to čidlo přímo podle adresy. Takhle to pokaždé hledá všechna čidla na sběrnici a pak ti vypíše to první.
2) Jdi trochu hlouběji - to čidlo požádáš o čtení teploty a po nějaké době si přečteš, jestli už je hotový a případně jaký je výsledek převodu. Tuším tam byl v registech nějaký flag, že už je hotovo a umělo se to i samo na běrnici nějak přihlásit o řeč.
mobilní elektrárna (VW California): 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 250VA, Victron charger 20A
domácí elektrárna "ETERNIT": FV 4010Wp, LiFePO4 48V/120Ah+120Ah, Axpert King 48/5000, MakeSkyBlue MPPT
Uživatelský avatar
kybos
Příspěvky: 232
Registrován: čtv srp 05, 2021 5:49 pm
Výkon panelů v FVE [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 40

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od kybos »

Cmrnda píše: pát čer 07, 2024 9:53 am Co mě hodně pomohlo je "pulldown" a to u každého vstupu (pokuď je podporován). Nějaké zatlumování odpory bylo spíše na nic. Dále měření 5x po sobě a hodnotu vydělit /5. Víc než 5 a méně než 5 se mi ukázalo jako neoptimální.
Pro toto čidlo jsem přidal odpor 4K7 na +, vč.pulldown.
U mne pomohlo použít aktivní napájení 5 V místo 3,3 V, blokovací keramický kondenzátor na napájení u každého čidla na sběrnici, stíněné datové vedení připojené na zemi u procesoru, programové zahazování nepředpokládaných hodnot (všechny záporné a nulové hodnoty teploty a příliš velké odchylky od vlečeného průměru, pokud jsou jedinečné) a hodnoty 85°C. Je ale potřeba vzít na vědomí, že ovládanými ventilátory řídím teplotu chladičů spínacích prvků, na kterých se spínají proudy v řádu 200 A a čidlo musí být v co nejtěsnějším tepelném kontaktu s chladičem. Frekvence chybných čtení se snížila z jednou za pět minut na jednou za týden, ale pořád to neodpovídá mým představám o spolehlivosti tak důležité komponenty systému, jako je chlazení výkonového střídače.
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + nabíječka 4 x 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
kamils
Příspěvky: 83
Registrován: stř zář 01, 2021 10:14 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od kamils »

Bohužel standardní knihovna pro Dallas blokuje program dokud není měření dokončeno. Je potřeba trochu zesložitit kód o druhou úlohu, která bude čekat na výsledek měření.
Nejjednodušší je vytvořit task "loop_mereni" ve kterém se čte z čidla a po je skončeni se nastaví proměnná "Mereni_OK". V hlavní smyčce se jen kontroluje nastaveni "Mereni_OK".
Asi nějak takhle:

Kód: Vybrat vše

//----------------------------------------------
#include <OneWire.h>
#include <DallasTemperature.h>

#define ONE_WIRE_BUS 0 //vývod P0

void loop_mereni(void *parametry);

OneWire oneWire(ONE_WIRE_BUS);
DallasTemperature sensors(&oneWire);
float tempC;
bool Mereni_OK;
TaskHandle_t uloha_mereni;

void setup ()
{
	/***
	setup vseho moznoho
	***/
	
	 xTaskCreate(loop_mereni, "MERENI", 1000, NULL, configMAX_PRIORITIES - 1, &uloha_mereni);
	 Mereni_OK = false;
}

void loop()
{
//----------------------------------------------

	if(Mereni_OK == true)
	{
		Mereni_OK = false;
		if (tempC != DEVICE_DISCONNECTED_C)
		{
			udp.print("Temperature for the device 1 (index 0) is: ");
			udp.println(tempC);
		}
		else
		{
			udp.println("Error: Could not read temperature data");
		}
	}
}

//----------------------------------------------


void loop_mereni(void *parametry) 
{
  while (true) 
  {
	tempC = sensors.getTempCByIndex(0);
	Mereni_OK = true;
	vTaskDelay(pdMS_TO_TICKS((100));
  }
}
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

Multitasking, asi vhodná věc, jenže vím já jestli už se nepoužívá v nějakých knihovnách pro ESP32? V tom prvním článku píšou že všechny kódy běží na prvním jádru, to ano, ale co knihovny? Zase jinde sem čet že právě WiFi a kol běží na druhém jádru.
Pokuď nebudu znát průběžnou vytíženost CPU obou jader, bude velmi obtížné do toho nechat balancovat přepínání jader a ještě včetně priority procesů.

Zkusím nějaký experiment. :mrgreen:
kybos píše: pát čer 07, 2024 1:06 pm .... blkovací keramický kondenzátor na napájení u každého čidla na sběrnici, stíněné datové vedení připojené na zemi u procesoru ...
Nj, ale kam až zajít, k propájené plechové krabičce s průchodkovými kondenzátory? :D Jinak to blokování konndenzátory je dost problém, protože vývody/vstupy nemají vedle "zem". U ESP jsou snad jen 3 a je to celý velký, takže není možné blokování provést těsně u vstupů. U RPI pico je ijch daleko víc a ještě je to menší, tam možná, ikdyž stěží...
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Mex
Příspěvky: 280
Registrován: pát zář 15, 2023 1:28 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Mex »

Nevím, proč jsi ve spojitosti s blokováním kondenzátory zmiňoval vývody ESP?
Blokovat napájení kondíkem je třeba u čidla. Ideálně přilepit malý SMD kondenzátor přímo na jeho nohy.

U ESP má případně smysl snížit rychlost hran malým sériovým odporem. Něco mezi 22R a 68R. Ale to platí u dlouhých vedení.
A u těch dlouhých pak má smysl dát na konec i antiparalelně malou schottky diodu proti podkmitu úrovně na datovém vodiči.
Ty Dallasy jsou na to dost citlivé.
Ale opět, má to smysl až u dlouhých vedení, řekněme tak od 5m víc.

Napsat neblokující čtení, na to nepotřebuješ multitasking a už vůbec ne víc jader.
Komunikace s tím čidlem je tak pomalá, a ESP tak rychlé, že to zvládneš jednoduchým algoritmem s přerušením.
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm Nevím, proč jsi ve spojitosti s blokováním kondenzátory zmiňoval vývody ESP?
Protože jestli chceš odrušit přívod do procesoru, tak je nutné dát R/C člen kondenzátorem ke vstupu toho vstupního zařízení, ať je to co je to.
Bude-li to naopak, tak obráceně, budeš odrušovat vstup do čidla.
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm U ESP má případně smysl snížit rychlost hran malým sériovým odporem. Něco mezi 22R a 68R. Ale to platí u dlouhých vedení.
A u těch dlouhých pak má smysl dát na konec i antiparalelně malou schottky diodu proti podkmitu úrovně na datovém vodiči.
Ty Dallasy jsou na to dost citlivé.
Ale opět, má to smysl až u dlouhých vedení, řekněme tak od 5m víc.
U mě nepadá na váhu, 1m. Jinak 22-68 Ohm do série? Záleží na výstupních reálných odporech čidla, předpokládám že u tohoto budou velmi nízká a tím pádem i odolná proti rušení bez nějakého odporu 22Ohm, u mě k smíchu... :lol: :lol: :lol:
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm Komunikace s tím čidlem je tak pomalá, a ESP tak rychlé, že to zvládneš jednoduchým algoritmem s přerušením.
Přerušením čeho?
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Mex
Příspěvky: 280
Registrován: pát zář 15, 2023 1:28 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Mex »

Cmrnda píše: sob čer 08, 2024 9:56 pm
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm Nevím, proč jsi ve spojitosti s blokováním kondenzátory zmiňoval vývody ESP?
Protože jestli chceš odrušit přívod do procesoru, tak je nutné dát R/C člen kondenzátorem ke vstupu toho vstupního zařízení, ať je to co je to.
Bude-li to naopak, tak obráceně, budeš odrušovat vstup do čidla.
Co bys chtěl odrušit od procesoru?
Potřebuješ tomu čidlu zajistit hladké napájení. Je to vevnitř částečně analogový obvod a dobře vyfiltrované napájení je důležité, pokud to má dávat nějaké rozumné výsledky. Proto kondenzátor přes napájecí piny.
Cmrnda píše: sob čer 08, 2024 9:56 pm
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm U ESP má případně smysl snížit rychlost hran malým sériovým odporem. Něco mezi 22R a 68R. Ale to platí u dlouhých vedení.
A u těch dlouhých pak má smysl dát na konec i antiparalelně malou schottky diodu proti podkmitu úrovně na datovém vodiči.
Ty Dallasy jsou na to dost citlivé.
Ale opět, má to smysl až u dlouhých vedení, řekněme tak od 5m víc.
U mě nepadá na váhu, 1m. Jinak 22-68 Ohm do série? Záleží na výstupních reálných odporech čidla, předpokládám že u tohoto budou velmi nízká a tím pádem i odolná proti rušení bez nějakého odporu 22Ohm, u mě k smíchu... :lol: :lol: :lol:
S tím smíchem a svými smajlíky mi připomínáš naši moudrou eurokandidátku Danuši Nerudovou.
Až budeš mít někdy volnou chvilku tak si něco nastuduj o impedanci vedení, o odrazech na volném konci a podobně.
Cmrnda píše: sob čer 08, 2024 9:56 pm
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm Komunikace s tím čidlem je tak pomalá, a ESP tak rychlé, že to zvládneš jednoduchým algoritmem s přerušením.
Přerušením čeho?
Podle toho, jak si ten algoritmus vymyslíš. Buď od změny na vstupu pinu, nebo od časovače.
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

Mex píše: sob čer 08, 2024 10:30 pm Co bys chtěl odrušit od procesoru?
Potřebuješ tomu čidlu zajistit hladké napájení. Je to vevnitř částečně analogový obvod a dobře vyfiltrované napájení je důležité, pokud to má dávat nějaké rozumné výsledky. Proto kondenzátor přes napájecí piny.
Všechny ty směsice kmitočtů co procesory a místní příslušenství vydává.
O odfiltrování napájení snad nemůže být mezi odborníkama ani řeč, protože to považují za samozřejmé.
Za to u in/out je to potřebné zvážit.
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm S tím smíchem a svými smajlíky mi připomínáš naši moudrou eurokandidátku Danuši Nerudovou.
Až budeš mít někdy volnou chvilku tak si něco nastuduj o impedanci vedení, o odrazech na volném konci a podobně.
Jen študuj, budeš za to pochválen před nastoupenou jednotkou. :lol: :lol: :lol:
Mex píše: sob čer 08, 2024 7:05 pm Komunikace s tím čidlem je tak pomalá, a ESP tak rychlé, že to zvládneš jednoduchým algoritmem s přerušením.
Podle toho, jak si ten algoritmus vymyslíš. Buď od změny na vstupu pinu, nebo od časovače.
Aha, :lol: :lol: :lol: , ale dám vědět co jsem prakticky zjistil, narozdíl od študia rádoby bezvadných skriptů. :lol:
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Cmrnda
Příspěvky: 700
Registrován: pát srp 19, 2022 4:42 pm

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od Cmrnda »

kamils píše: pát čer 07, 2024 1:29 pm Asi nějak takhle:
.....
Výborně, funguje na první spuštění, 593ms stačí, míň to nejde, bez zdržování pracovního cyklu. Dík.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
kamils
Příspěvky: 83
Registrován: stř zář 01, 2021 10:14 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od kamils »

Není zač,
ať se daří.
kamils
Příspěvky: 83
Registrován: stř zář 01, 2021 10:14 am

Re: Teplotní čidlo DALLAS DS18B20

Příspěvek od kamils »

Cmrnda píše: ned čer 09, 2024 11:28 am Výborně, funguje na první spuštění, 593ms stačí, míň to nejde, bez zdržování pracovního cyklu. Dík.
Není zač,
ať se daří.
Odpovědět

Zpět na „Homemade elektronika“