AC coupling

Odpovědět
Zdmirek
Příspěvky: 2
Registrován: pát říj 07, 2022 8:07 am

AC coupling

Příspěvek od Zdmirek »

Zdravím, lze na AC coupling s Victronem použít i fronius primo light?
Dík.
Diablo1st
Příspěvky: 998
Registrován: úte dub 19, 2022 10:33 am
Bydliště: SR MY
Výkon panelů v FVE [Wp]: 6
Kapacita baterie [kWh]: 13

Re: AC coupling

Příspěvek od Diablo1st »

áno, na AC coupling sa dá použiť akýkoľvek on-grid menič (najmä ak sa dá na ACin stranu).
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
jars10
Příspěvky: 35
Registrován: úte lis 23, 2021 1:23 am

Re: AC coupling

Příspěvek od jars10 »

Ale pokud chce, aby si měniče spolu povídaly datově a řídily se, tak je potřeba varianta web s eth portem.
Diablo1st
Příspěvky: 998
Registrován: úte dub 19, 2022 10:33 am
Bydliště: SR MY
Výkon panelů v FVE [Wp]: 6
Kapacita baterie [kWh]: 13

Re: AC coupling

Příspěvek od Diablo1st »

On-grid menič sa dá riadiť aj zmenou frekvencie, takže dátová komunikácia až tak nie je potrebná. Ale v prípade Fronius by som odporúčal použiť s Victronom aj dátovú komunikáciu, predsa len je to lepšie.
Victron ESS AC Coupling:
2,75kWp on-grid + 3,3kWp + 4,15kWp RS450/100 + MP2 5kVA + 17x280Ah Lifepo4 + JK BMS
jumpmans
Příspěvky: 3
Registrován: čtv kvě 26, 2022 3:13 pm

Re: AC coupling

Příspěvek od jumpmans »

do primo light se da dokoupit Datamanager karta. pak bude fungovat rizeni pres modbus. To rizeni pomoci frekvence muze mit zpozdeni, modbus mi prijde ze je rychlejsi.
jbb
Příspěvky: 13
Registrován: stř kvě 08, 2024 9:29 pm

Re: AC coupling

Příspěvek od jbb »

Victron to v manuálu popisuje opačně, tedy že frequency shift je mnohem rychlejší než Modbus. To prvé teoreticky jedna půlvlna, to druhé v součtu až 5 sekund (zdroj bych musel najít, ale studoval jsem to pro svůj SolarEdge)
Odpovědět

Zpět na „Victron komunita“