Pres noc spotreba domacnosti cca 700 a pres den pote spotreba domacnosti cca 300. Zadne spotrebice pocitam v noci nejedou navic. Prikladam foto

Dekuji
Nabijenim to nebude. Baterka kdyz poklesne na nastavene minimum treba 10%, barak jede ze site. Sama by se zacla ze site dobijet az v pripade, ze samovybijenim jeji kapacita klesne asi na 7% (v zime, kdyz je dlouho "tma" a z panelu nejde nekolik dni zhola nic). A v ten moment by menic rozhodne nebyl v rezimu spanku.eduard22 píše: ↑ned črc 07, 2024 7:58 am Ale to je zásadní informace! - že: až když dojde baterka... Tedy nejspíš dojde k odběru ze sítě napřímo do domu - Bypass a měnič sice usne, ale jeho nabíječka nejspíš ne a začně dobíjet vybitou baterku. Tedy se z DS táhne nejen usnutej měnič, což je prd, ale spotřeba domu + nabíjení. A nabíjení už nemusí být prd!
Zakázat nabíjení ze sítě, nejdeli to, alespoň ubrat nabíjecí proud ze sítě na minimum! A nechat nabíjení aku na ráno z panelů zadarmo.![]()
Mame dva elektrokotle takze se dohriva voda pocitam (v tech 4:30).solax portal to stejne tady ze vcera kolem 5 se vypl standby a spotreba skocila na polovinu ;(ClonyXXL píše: ↑ned črc 07, 2024 8:24 am Popravde receno, zatim me nenapada zadne vysvetleni. Mozna novy firmware ???
Budu muset zapatrat do historie, protoze baterka mi dosla tak nekdy v zime.
Pro zacatek bych ti asi doporucil pouzivat spis primo web solaxcloud.com, kde se prihlasis stejnymi udaji jako do aplikace. Je tam mnohem vic udaju a hlavne historie.
Jako dalsi zdroj informaci bych poradil primo online statistiku jedne konkretni elektrarny - popis zde https://www.nemakej.cz/realna-data-real ... dukce-o574
Samotna statistika vcetne historie je zde https://www.nemakej.cz/fotovoltaicka-el ... online.php. Staci navolit datum.
Fakt je ale ten, ze je to divne, aby po uspani menice byla spotreba domu vetsi.
A pro zajimavost - zhruba 4:30 ti dum papá 12 kW? Co to papá?
A kdyz prstem kliknes do grafu, uvidis tabulku s presnymi udaji.
Elektrarna 8.1 a baterka 11 (resp.10).ClonyXXL píše: ↑ned črc 07, 2024 2:33 pm Co se tyce aplikace, ja modrou krivku nepouzivam vubec - podle me je to pouhe zrcadleni zelene krivky s opacnym znamenkem.
Co se tyce krivky SOC (svetle modra) - v aplikaci to stejne porad ukazuje 0. Skutecny stav ukazuje pouze v pripade, ze se vsechny ostatni krivky vypnou. Uz proto radej koukam na web.
Podle me kdyz tmavemodrou vypne, cervenou tam neuvidi. Ta by mela nabehnout az baterka skutecne padne.
Tzn. ze problem zustava.
Co by mne zajimalo -
1. jak velkou mas vlastne elektrarnu a jakou baterku?
2. Na co jsou ty elektrokotle? Zerou jako krava a asi v pohode baterku vycucnou jen ony. Topit ted v lete asi netopis, teple uzitkove vody nemuzes tolik spotrebovat (pokud nemas hotel)
3. Bych dohrivani tech kotlu minimalne presunul do denni doby.
Zatim jsem hledal ve svych grafech, ale ja do idle rezimu nejdu. Od prosince mam TČ, takze v noci za spot dobijim v zime baterku na max. Kdyz mi baterka nevydrzi, jede to ze site, ale idle proste jsem zatim nenasel. Jeste pohledam. Ale pri spotrebe TČ stejne tezko uvidim "drobne" navyseni spotreby domu, i kdyby tam fakt bylo.