Este jeden detail. Pozeram ze to je kovova skrina a na kovovych policiach polozene baterie bez akejkolvek izolacie zospodu.
To si koledovalo o pruser...
Takto vyzera bateria ked "prskne" vodic (-pol) o hlinikovy obal baterie.
Este jeden detail. Pozeram ze to je kovova skrina a na kovovych policiach polozene baterie bez akejkolvek izolacie zospodu.
No jo, ale kdo je do těch akumulátorů vložil?FishBone píše: ↑pát črc 26, 2024 9:06 am Vyšetřeno: https://x.com/hzskhk/status/1816709907392938282
"Z poškozených článků se do interiéru objektu uvolňovaly hořlavé plyny vzniklé rozkladem elektrolytu (vodík, methan, etylen aj.)."
Ten článek vypustí hodně plynu dřív, než se dostane na zápalnou teplotu.Mex píše: ↑pát črc 26, 2024 4:41 pm Podle očitých svědků a přímých účastníků (hasili vevnitř ručními hasicími přístroji) tam hořelo. Pokud je tam plamenné hoření a do toho probíhá pomalé generování nějakých plynů (klidně i výbušných), tak ty plyny budou průběžně odhořívat. Aby došlo k výbuchu, navíc tak masivnímu, tak se musí nějak skokově změnit podmínky. A to (podle mě) plynující relativně malé LFP článku nedokáží.
tady ti budu oponovatMex píše: ↑pát črc 26, 2024 4:41 pm .......
Podle očitých svědků a přímých účastníků (hasili vevnitř ručními hasicími přístroji) tam hořelo. Pokud je tam plamenné hoření a do toho probíhá pomalé generování nějakých plynů (klidně i výbušných), tak ty plyny budou průběžně odhořívat. Aby došlo k výbuchu, navíc tak masivnímu, tak se musí nějak skokově změnit podmínky. A to (podle mě) plynující relativně malé LFP článku nedokáží.
.....
tady souhlas
Nevěřím, že dosáhneš v tom prostoru výbušné koncentrace.
Ano. Stejně jako jakákoliv nádobka se sprejem, sušička v koupelně s ekochladivem, klimatizace, tlakový hrnec, bojler a spousta dalších věcí v domácnosti, nebo dílně při poruše.
Pokud se dobře dívám sbírka je ukončena, je nějaký jiný kanál jak jim pomoci ?Youda píše: ↑sob črc 27, 2024 1:50 pm https://donio.cz/podporme-nesudme-monik ... a-dve-deti
V úterý 25. 6. 2024 ve 14 hodin se stalo obrovské neštěstí, čtyřčlenná rodina přišla o všechno. O nově postavený dům – střechu nad hlavou, Všechno, co si do té doby pořídili. Pro sebe a jejich dvě malé děti a další dva psí členy rodiny – Kari a Jerry.
Myslím že jsi ryzí cynik .Cmrnda píše: ↑sob črc 27, 2024 7:46 pm Mě se to nelíbí vůbec. Neštěstí? Nepředpokládám. V domě nebyl přítomen nikdo, ani psy. Kde asi všichni byly? No kdo ví kde? Někde. To je ale jen důkaz toho že "posižení" dům nepotřebují a nepotřebují ani nějakou sbírku na nový dům. Provoz elektrovoltaiky bez revize, tj. v podstatě načerno.
Byl dům pojištěn? A na kolik?
Ovládejme své emoce a mysleme.
Já si zase myslím že obyčejnýmu člověku jako já a milióny jiných prostých člověků v této zemi, kdyby se něco podobného přihodilo, tak se určitě nebude na "onoho" skládat sbírka a medializovat tak jak se děje v tomto případě.