Dobrý den,
mám nově udělanou stále nezprovozněnou solární elektrárnu, kde na části solární panelů jsou jakoby vypálená místa. Uvedené se týká 7 z 48 panelů co jsem byl zatím sto opticky zaznamenat. U některých jsou to jen čtverečky, u jiných velké části, u některých celý polovina.
Je uvedené normální nebo se jedná o vadné panely? Pokud to je normální odpovídá to jakostnímu standardu který to má mít? Opticky to moc pěkné není... Nejvíc mě znepokojuje, že je to jen na jedné části, která je udělaná z neoriginálně zabalené palety co sem byla dodavatelem dodána.
Jedná se o Solární panel 550 W celočerný s pruhem (SP545–560M-72HB)
Děkuji moc za rady
Jenda
"Vypálená místa" na panelech
-
Re: "Vypálená místa" na panelech
Jediné co je pravděpodobně podstatné ve sporu je výkon panelů při výrobcem daných podmínkách. A vzhled může, nebo i nemusí být obrazem výkonnového stavu (částí) panelu. Ostatní je věcí smlouvy. S tím Ti zde nikdo patrně neporadí.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
-
Re: "Vypálená místa" na panelech
děkuji za odpověď, o tomhle se nikde ve smlouvě nebo technickém listu nepíše proto se ptám, uvidíme co to udělá až se to zapne