Vzdálenost článků Lifepo4

Odpovědět
Cmrnda

Vzdálenost článků Lifepo4

Příspěvek od Cmrnda »

Dobrej,

pospojoval jsem 8 článků dodanými svorkami s tím že mezi ně vložím lignát 5mm. Po krátkém časovém testu jsem zjistil různorodé zahřívání článků. Napadlo mě nechat mezi čláky mezeru pro případné chlazení mezi nima. To ovšem není v souladu s návody ke sepnutí článků "na krev" jak je mnohdy prezentováno všelijakými návody.

Co?
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 5kWp
Panely západ: 3kWp
Panely východ: 0,6kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
dumi
Site Admin
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9850
Kapacita baterie [kWh]: 32

Re: Vzdálenost článků Lifepo4

Příspěvek od dumi »

Zalezi na clankach, ja treba zadne lifepo4 nesvazuju. pokud z nich nechtahas velky proudy nidky se mi zadna nenafoukla....
9.6kWp, 32kWh, 2400W + 3000W
BTC adresa pro podporu chodu fora: bc1qf5ueu7f9nunncnuz4vwlj3cnjk4m8asxejlhku
mihlit

Příspěvek od mihlit »

No já nevím, ale pokud by se mi články hřály a ještě každý jinak, tak bych nepřemýšlel, jestli mezeru, hliníkový chladič nebo na ně foukat ventilátorem, ale asi bych ty hřející nechal spát venku mimo dům

Jinak jednu sadu článků mám s asi 5 mm mezerou, protože články sice stahuji, ale jednu sadu, co jsem dostal, tak nebyla dostatečně rovná a podle informací, co jsem tak četl, tak stahovat pomáhá, aby nebyl prostor k nafouknutí a "pohybu uvnitř". Jak už se jednou nafouknou, tak se nemají lisovat zpátky, tak je mám takto. Je to ale teprve rok a půl
Cmrnda

Příspěvek od Cmrnda »

mihlit píše: pát srp 02, 2024 11:14 pm ... ale asi bych ty hřející nechal spát venku mimo dům ...
Každej článek se bude hřát jinak. To by musela být nějaká "výběrová selekce" článků. Spát venku nebudou, v zimě by zmrzly, budou chrápat s lehkostí v uzavřené krabici vypněným polystyrénem 10-20cm v zahradním domku. V létě bude krabice větrána ventilátory.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 5kWp
Panely západ: 3kWp
Panely východ: 0,6kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Odpovědět

Zpět na „Baterie“