Aukce Skautské energie

Tady se můžete vykecávat o čemkoliv i nesouvisejícím s FVE.
Odpovědět
fremma

Aukce Skautské energie

Příspěvek od fremma »

Ahoj, je tu také někdo, z ostrováků, kdo se také přihlásil do aukce energií u Skautské energie a přemýšlí, že na to kývne?

V současné době jsem měl od LAMA energy měsíční tarif (od letošního června, cena za červen byla krásná, bohužel , jak jde na burze cena el. nahoru, na 105EUR/MWh, cena za říjen už je o více jak o 50% dražší jak v červnu - přes 3600Kč s DPH/MWh a vypadá to, že dolo už zase nějakou dobu nepůjde.

Přihlásil jsem se proto zkusmo do té zmíněné aukce a nyní přišla od nich nabídka 2556bez DPH tj. 3096Kč/MWh s DPH u tarifu D56 (tarif D2 je 2499bez DPH). Trochu mě mrzí, že je to FIX na 2 roky, stačil by mi rok.....ale asi do toho půjdu.....Já se svou spotřebou, kdy nyní od jara-podzimu mám sice 0(poněvadž využívám FVE), ale v zimě přes to jede čerpadlo a mám za rok 8MW spotřebu , mi každé stlačení o 10h dolů příjde fajn.....Co na to říkáte?
Youda

Re: Aukce Skautské energie

Příspěvek od Youda »

Ahoj,

jsem na tom podobně: od jara do podzimu nepotřebuju nic, ale přes zimu 14MWh (nemám TČ ale jen topné kabely v podlahách).

Skautskou Energii jsem používal hned ze začátku a několik let to fungovalo výborně, včetně pravidelných přesoutěžení. Jenomže pak přišel krach Bohemia Energy a dodavetel, kterého měli vysoutěžného Skauti, přestal dodávat hned v zápětí. Tuším to byl Amper Market, Armex nebo někdo takový. Dokonce, jestli si dobře vzpomínám, tak ten dodavatel ani nekrachnul, jen prostě přestal dodávat a tu dopředu nakoupenou elektřinu výhodně prodal tuším do firemních zákazníků, na kterých se královsky napakoval.
Skauti sice pravidelně komunikovali, ale výsledkem bylo, že tuhle situaci smluvně podchycenou nemají a jestli se nám nelíbí, že jsme přišli o dodavatele, tak se můžeme obrátit na další firmu, která vysoutěží právní služby. Všichni jsme nakonec skončili u Dodavatele Poslední Instance. A poté na "výborných" Fialových stropech, které byly snad ještě vyšší, než ty ceny u DIP. (Nepamatuji si to do přesně detailu, takže kdo jste mladší a máte to ještě v hlavě mne prosím opravte.)

Každopádně, Skautská Energie tímto u mne ztratila důvěru. Letošní aukci jsem registroval, ale už se ani nepřihlásil. Vysoutěžené ceny jsou fajn, ale pokud opět stane nějaký problém, nepočítal bych s tím, že budou dodrženy.

Tzn. raději zůstávám u EONu, byť má ceny o dost horší.
luky
Výkon panelů v FVE [Wp]: 4010
Kapacita baterie [kWh]: 12

Příspěvek od luky »

Mám to podobně: byl to Kolibřík. A z té komunikace jsem pochopil, že Skauti o tom průseru věděli dopředu a zrovna dobře z toho nevybruslili. Tím u mě ztratili důvěru a taky už jsem se do aukce nepřihlásil. Byl jsem do teď už ČEZu, ale přecházím na měsíční ceny k Tedomu. Elektřinou netopím.
mobilní elektrárna (VW California): 290Wp mono, Winston 12V/130Ah, Victron MPPT 75/15, Victron inverter 250VA, Victron charger 20A
domácí elektrárna "ETERNIT": FV 4010Wp, LiFePO4 48V/120Ah+120Ah, Axpert King 48/5000, MakeSkyBlue MPPT
xmasin

Příspěvek od xmasin »

Také jsem byl u Skautů, ale po krachu Kolibříka jsem byl nejdřív u ČEZu, pak Bidli s měsíčním tarifem, kterého jsem vyměnil za Tedom měsíční tarify a když jsem viděl, jak jde cena na burze nahoru, tak jsem přešel k PRE s produktem Proud Partner s průměrnou cenou 2,50 Kč/kWh pro sazbu D35d. Tenhle tarif jde získat jen přes zprostředkovatele. Já jsem využil portál www.porovnejenergie.cz aktuálně tenhle tarif nabízejí s fixovanou cenou do konce roku 2025. Případně jejich dceřinka Yello, která teď nabízí 2,60 Kč/kWh.
Odpovědět

Zpět na „Lampárna“