řeším do bytu hybridní měnič victron MP GX 5000/48
léta již sleduji spotřebu, a ta se ve špičkách pohybuje do 4,5kW, celé měsíce, tento víkend se ale stalo, že se toho celkem náhodou, v jednu chvílí zaplo asi trochu více, viz graf
jak se v tuhle chvíli zachová Multiplus? Předpokládám, že pokud v AC in je DS a nemělo by se nic stát, nafázovaný měnič dá max. 4,8kW a zbytek dorovná z DS. Předpokládám dobře? Multiplus je ještě v krabici a čekám na baterii, tak ještě nejsem tak zkušený uživatel Multiplusu.
Dík za odpověď
krátkodobé přetížení
Re: krátkodobé přetížení
4kW, víc jenom po dobu 30s. Aby to docucávalo ze sítě, ale zase ne moc, je potřeba správně nastavit.
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
Mně Multiplus II 5000 udržel 5800W odporové zátěže po dobu cca dvou minut.
Ale strašne moc záleží, jak dobře je chlazený. Někdo si doplnil i dodatečné chlazení, teplotní senzor na trafo....
Když ho provozuju v ESS, tak typicky nad 4300W si začíná přicucávat ze sítě. A když je přehřátý, třeba 3000W zatížení celý den, tak se ta hodnota snižuje třeba na 3800W.
Ale strašne moc záleží, jak dobře je chlazený. Někdo si doplnil i dodatečné chlazení, teplotní senzor na trafo....
Když ho provozuju v ESS, tak typicky nad 4300W si začíná přicucávat ze sítě. A když je přehřátý, třeba 3000W zatížení celý den, tak se ta hodnota snižuje třeba na 3800W.
Mě se děje jiná věc - mám dva multiplusy v sérii - jeden dělá "síť" tomu druhýmu, asisitentem se zapíná a přes nodered nastavuju proudovej limit vstupu toho druhýho, maximum mám 17A. tj ustálenej odběr cca 7kW vypadá tak, že první dává 3.9kW a druhej ty zbejvající 3.1kW (neřešme desetinky kW) no a najednou se zapne třeba vodárna, a než se to nějak porovná, tak první multiplus vypadne na přetížení, a za malou chvilku i ten druhej, protože 8kW fakt dlouho nedá...
Otázka je, jestli je řešením snížení max limitu "přícucu" třeba na 15A.
Když se to stalo prvně tak jsem to nechápal, ale už vím odkud to je. Chystám se místo prvního multiplusu dát 8kW samodomo měnič, ale nemám ho furt dokončenej. Tam už bude problém limit 50A co přenese ten druhej multiplus skrz sebe...
Samozřejmě teď je to teoretická debata, kterou asi budu řešit až někdy v březnu, hlavně nic nenechat na poslední chvíli...
Otázka je, jestli je řešením snížení max limitu "přícucu" třeba na 15A.
Když se to stalo prvně tak jsem to nechápal, ale už vím odkud to je. Chystám se místo prvního multiplusu dát 8kW samodomo měnič, ale nemám ho furt dokončenej. Tam už bude problém limit 50A co přenese ten druhej multiplus skrz sebe...
Samozřejmě teď je to teoretická debata, kterou asi budu řešit až někdy v březnu, hlavně nic nenechat na poslední chvíli...
Polostrovní FVE 8 kWp na severu jižní moravy. multiplus II 5000, osvětlení na DC, MPPT od Victronu. Dyibms na lifepo4 baterkách.
To mi přijde, že už jsi dost na limitu toho, co ty krabice umí. Třeba to jde vyladit, ale jestli to je použitelný takhle provozovat dlouhodobě.
Jestli tady už není lepší paralelní režim, nebo přikoupit jeden silnější.
Nebo ještě lépe, jeden z těch dvou měničů prodat, a ten zbylý připojit legálně k síti. Získáš tak obrovskou přetížitelnost za pár korun, pokud teda u vás nejsou časté výpadky sítě.
Jestli tady už není lepší paralelní režim, nebo přikoupit jeden silnější.
Nebo ještě lépe, jeden z těch dvou měničů prodat, a ten zbylý připojit legálně k síti. Získáš tak obrovskou přetížitelnost za pár korun, pokud teda u vás nejsou časté výpadky sítě.
A proč cpát za "sebe-samo-domo" zase nějakou pixlu? To udělej rovnou celý podle potřeb. Hlavně se těším až ukážeš foto kde budou vidět odrušovací cívky. Nenech se zdržovat, ale prosinec už bouchá navrata.Kodl69 píše: ↑stř lis 20, 2024 4:48 pm Chystám se místo prvního multiplusu dát 8kW samodomo měnič, ale nemám ho furt dokončenej. Tam už bude problém limit 50A co přenese ten druhej multiplus skrz sebe...
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MainSystem
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Nabíječka: Upgrade PWM Volt Polska 24 000 Ap
Baterie: 6x startovací autobaterie 12V 45Ah