Mám na vstupu střídače 2 mechanicky a elektricky blokované stykače, protože při nízké zátěži jede jen jeden střídač, při vysoké zátěži a dostatku energie v akumulátorech/panelech jedou oba střídače a při nízkém stavu akumulátorů připínám na vstup střídače síť. Při úplném blackoutu mohu přes volný střídač nabíjet akumulátory z elektrocentrály. Pokud budeš používat 2 střídače v paralelním zapojení, stačí použít ignore AC a vnitřní stykače na vstupech. Na obrázku je přívodka 32A pro FVE označená centrála L1,L2,L3.
Axpert King II praktické zkušenosti.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 14
- Kapacita baterie [kWh]: 28
Re: Axpert King II praktické zkušenosti.
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16X300Ah LiFePO4 + 2xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
Chápu to tedy tak že každý střídač je vstupem napojen na každou fázi z DS,
a u Kinga zakáži bypass?,nechám jednu nab.nastavenou na třeba 3 A nabíjecí a u druhého 80A?
a nebo mohu u jednoho povolit bypass?
a u Kinga zakáži bypass?,nechám jednu nab.nastavenou na třeba 3 A nabíjecí a u druhého 80A?
a nebo mohu u jednoho povolit bypass?
https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?kom ... 7e4bf84843
Objevila se po delší době úplně nedostupnosti novější verze King 2 6000W. Nabíjecí proudy solar i z gridu až max 120A.
Jen škoda, že v přidá sítě už je to nad limit nejběžněji se vyskytujícího jištění 25A...
Objevila se po delší době úplně nedostupnosti novější verze King 2 6000W. Nabíjecí proudy solar i z gridu až max 120A.
Jen škoda, že v přidá sítě už je to nad limit nejběžněji se vyskytujícího jištění 25A...
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
1. No a neví někdo, umí-li na jediném výstupu 1x6kW nebo má dva slabý výstupy 2x3kW? Jsou alespoň, případné dva, výstupy ve fázi a propojené interně (maj jen dvojí mechanické svorky - jen jakože má dva výstupy...), či propojitelné alespoň externě do jediného výstupu?
(To aby se nemusela řešit nesymetrie zatížení! Nyní mám do včech tří okruhů domu rozklemovaný mechanicky jediný výstup 1x5kW a je jedno který okruh domu zatěžuje nejvíc, neb zatěžují všechny tři stále jen jediný silný výstup z měniče U dvou slabších výstupů nebude už jeden stíhat - kór moju kombinovanou troubu s příkonek 3,6kW!, kdy ji neutáhne trvale ani první 3kW výstup z měniče a druhý výstup z měniče se bude přitom ulejvat :-/ )
2. 120A x 48V = 5750W a 25A x 230V = taky 5750W , takjakýpak: nad limit typického jištění 25A?
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Já jsem dělil jmenovitý výkon měniče jmenovitým napětím sítě...
Dále v reálu baterie nemá 48V, ale přes 50V...
Je to menší rozdíl a v reálu ne moc podstatný, i nabijeci výkon se dá omezit...víc by tomu slušelo aspoň 32A jištění, což je blbost, když je hlavní jistič 3*25A
Je to menší rozdíl a v reálu ne moc podstatný, i nabijeci výkon se dá omezit...víc by tomu slušelo aspoň 32A jištění, což je blbost, když je hlavní jistič 3*25A
-
Chápu. Ale mi ani 25A typ B jističe nevyhodil ani při chvilkové zátěži až 7kW jinak jen 5kW měniče jmenovitě a při trvalém přetížení měniče na výstupu přes 5200W + dobíjelbíjel večer aku (ani měnič se nerestartoval mám jej v nevytápěné garáži a tak asi dobře chlazenej)RadarS píše: ↑sob lis 30, 2024 6:10 pm Já jsem dělil jmenovitý výkon měniče jmenovitým napětím sítě...
A i kdybch abgrejdoval na 6kW King II (ale jen jestli jde o 1x6kW!, četl jsem jinde že jde o model Twin a má dvoje výstupní svorky - svorky L1 a L2, a proto se bojím že jde jen o dva měniče v jediné bedně jen á 3kW A taky, asi jen výběrem povedenějšího kusu?, existuje, ale jen teoreticky..., Axpert King II Twin 6,2kW!), tak já mám přípojku 3x40A a zálohu ze sítě mám právě z 5-ti kolíkové 32A zásuvky jištěné sice 25A jističem, ale snadno předělám jen jistič na 32A, dráty mám silné taky dost
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
-
Dík! Objednán!RadarS píše: ↑pát lis 29, 2024 2:58 pm https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?kom ... 7e4bf84843
Zatím na zkoušku jeden kousek Technik ostrovni-eletrany.cz mě ujistil, že se nejedná o dva měniče á 3kW jen v jedné bedně, jak jsem se obával, dle obrázků z King II Twin , který má dva výstupy: L1 a L2 , ale i ty jsou z jediného mniče a L2 je jen programovatelně vypínaný, např. pro bojler), ale jediný silnější 6kW měnič. Což potřebuju kvůli 100% asymetrii zatížení měniče lhostejno na kterém okruhu domu, tím že tento jediný silnější AC výstup měniče mám mechanicky (na vstupu přepínače sící z FVE) proklemován do všech tří okruhů domu a tedy je jedno na kterém okruhu je spotřeba
5kW zvládal "jen" dva silné spotřebiče současně (typicky konvice nebo bojler maj á 2,2kW) a tak jsem naučil moju aby při praní nebo pečení nezapínala současně konvicu, nebo nepekla v el. troubě, pokud ručně neubrala termostat bojleru.
Naučila se to rychle - díky několik BlackOutům (lepší než hledat vyhozený jistič, který by ženská ani nenašla sama a měnic se po chvíli sám restartoval) Ale pak zapoměla občas termostat vrátit zpět a večer bylo málo teplé vody
Ale 6kW (údajně až 6.2kW trvale v chladné místnosti , což mi takto dokáže již 5kW vrze Kinga - 52,2 trvale) 1f měnič, to je jiná! Zvládne současně 3 silnější spotřebiče
1f poloostrovnímu systému sláva!
Ještě do včera byl KING 2 za 21 a KING 1 za 16 , tak to už se dá
Já jsem objednal tři multiplusy, cerbo a spol. a do jara, než se rozsvítí, si mám s čím hrát
Já jsem objednal tři multiplusy, cerbo a spol. a do jara, než se rozsvítí, si mám s čím hrát
Říká ti něco "proudové relé"?
Máš to tam nějak napráskaný všechno na 1f a teď tě to přinutí udělat tu instalaci správně. Kdyby sis místo těch drahejch beden pořídil k tý jedný normální inverter za 5000,-Kč (poctivý poměr cena/výkon 1:1), tak máš klid a ještě Ti zbyde na motorový letadlo.
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
-
Ano říká! A nyní (s 6kW měničem) právě už nebude třeba předělávat nic! A 20k není žádná drahota, 1/2 vejplaty. A jelikož jích (FVE s Kingy) máme v rodině 7ks, tak bude ze starýho pouze "železná" záloha (kdyby blesk nebo porucha pod.)Cmrnda píše: ↑sob pro 07, 2024 5:16 pm .....
Máš to tam nějak napráskaný všechno na 1f a teď tě to přinutí udělat tu instalaci správně. Kdyby sis místo těch drahejch beden pořídil k tý jedný normální inverter za 5000,-Kč (poctivý poměr cena/výkon 1:1), tak máš klid a ještě Ti zbyde na motorový letadlo.
A ten inverter, co navrhuješ (co jím myslíš konkrétně?), se bude večer při klidu v domě sám odmlčovat, aby nebral naprázdno nic z aku a když nebude stíhat nebo vysaje skoro aku večer tak sám přepne na výpomoc ze sítě jako King???
-
To byla jen akce ostrovni-elektrarny.cz a jen do minulého Pá (prej "blekfrídej") a nyní jej (King II 6kW/48V) nabízí, jako jediní, už zase za 28.000,-kč :-/ https://www.ostrovni-elektrarny.cz/?kom ... 7e4bf84843#
Apropo King II 5kW/48V je v hojném počtu skladem na Battery Charger CZ: https://www.bch-battery.cz/Hybridni-kom ... -d3640.htm