dumi píše: ↑pon pro 23, 2024 9:33 am
.....
nenhlasenou
FVE nemam, to me netrapi.
spis ma vedi to pripadny hlidani 1/4hodinoveho maxima a to, ze v pripade ostrovni FVE bude videt, ze je odber jen v zime => zbytecne na sebe clovek upozornuje.
1. Já neohlášenou (polo)ostrovní
FVE mám, ale 100% bezpřetokovou (prověřeno již 1rok od výměny elměru) a tak mě to taky netrápí (a elměr mi vyměnili "zdarma" na moji žádost, tedy ne přímo na výměnu elměru, ale že dochází záložní baterie ve starém, ale již digitálním..., dvoutarifu a nemíním se pak dohadovat s nima, že se vynuloval, aby mi třeba pak nenaúčtovali spotřebu v místě obvyklou + sankci...)
Přetok (2kWh) jsem zprvu sice namotal cca za 2 měsíce a bylo to 3f eutozvedákem jen zapnutým v pohotovosti "ve zdi" a s nevypnutým vypínačem, kdy asi furt běží 1f trafo pro 1f ovládání a jelikož nemá ani přivedenej N, nejspíš je trafo zapojeno mezi dvama fázemi L1 a L2. Všiml jsem si toho přetoku a taky že bliká L2.
Po vypnutí vstupu do měniče FVE (přesněji jen integrované nabíječky) stále blikala na elměru L2 a další měsíc další přetok cca 1kWh i když jsem s autohevérem nepracoval po celou tu dobu. Tak jsem zpět zapl zálohu FVE a vypl ten autozvedák jeho vypínačem. A L2 přestala blikat a skoro celej rok dodnes přetok 0kWh
Máteli tento digitální sráč co měří přetoky, 3f stroje s trafy, když na nich nepracujete, raději vypínejte! Nebo vytahujte ze "zdi"
2. A komu nebo čemu to vadí, nebo co ti mohou za to, že odebíráš (víc) energie jen přes zimu???

Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.