Nový firmware pro Goodwe ET řadu

Odpovědět
zbh

Nový firmware pro Goodwe ET řadu

Příspěvek od zbh »

Existuje nějaká novější verze firmware než 111127 pro řadu ET jako doporučená verze pro český trh? Narazil jsem na dost otravné bugy, tak se chci ujistit zda z toho je cesta ven, než to začnu řešit.
Goofy

Re: Nový firmware pro Goodwe ET řadu

Příspěvek od Goofy »

Zdravím, za poslední dobu jsem si užil své s FW od Goodwe - nechal jsem se "ukecat" k upgradu z plně funkční v. 923 na 1228, která měla bugy a následně na 1229, která na tom byla snad ještě hůř... Nicméně skončil jsem downgradem u v. 1127 s DSP 11.178 a ARM 27.265 od Bawva, kterou jsem vyhodnotil jako nejlepší funkční variantu a cestu nejmenšího odporu.
zbh

Příspěvek od zbh »

Díky za info. Takže nahodilé přetečení/vynulování registru 35193 (výroba FV za den) a nemožnost trvale nastavit 'immediate charge to battery' na hodnoty menší než 78% target SoC se děje jen u mne? :(
Goofy

Příspěvek od Goofy »

U mně to byly spíš obecné problémy s výrobou než HA - tzv. usínání, kdy po odpojení výkonnějšího spotřebiče spadne výroba jen na spotrebu domu a tam zustala třeba 10 minut a tím pádem se znatelně méně dobíjela baterka a dále velký rozdíl napětí mezi stringy - např. PV1 6A, PV2 1,5A apod. Ve v.923 vše fungovalo výborně a při rozšíření bateriového úložiště byl od firmy vznesen dotaz, zda nechci po roce aktualizovat FW na nový a já souhlasil. No a od té doby to začalo...
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Příspěvek od pave69 »

Já mám nový FW od půlky srpna a nejdřív se to zdálo OK, ale 9. listopadu mi přetekla hodnota spotřeby domu. Nějak jsem to moc neřešil, protože jednak jsou ty spotřeby stejně špatně a druhak jsem měl problémy s WiFi komunikací, což nebylo jasné, jestli je střídačem, WiFi modulem nebo routerem, takže jsem považoval za pravděpodobné, že chyba vznikla při přenosu dat. Postupně řeším tu komunikaci, upgradoval jsem FW WiFi modulu, vyměnil router, zatím se to zdá OK, ale vzhledem k nízké a náhodné četnosti předchozích problémů to není jisté.
Takže skoro 3 měsíce s novým FW se to zdálo bez problémů, teď nevím :?
zbh

Příspěvek od zbh »

pave69 píše: úte pro 03, 2024 10:41 am Já mám nový FW od půlky srpna a nejdřív se to zdálo OK, ale 9. listopadu mi přetekla hodnota spotřeby domu. Nějak jsem to moc neřešil, protože jednak jsou ty spotřeby stejně špatně a druhak jsem měl problémy s WiFi komunikací, což nebylo jasné, jestli je střídačem, WiFi modulem nebo routerem, takže jsem považoval za pravděpodobné, že chyba vznikla při přenosu dat. Postupně řeším tu komunikaci, upgradoval jsem FW WiFi modulu, vyměnil router, zatím se to zdá OK, ale vzhledem k nízké a náhodné četnosti předchozích problémů to není jisté.
Novým firmware se myslí novější než jsem reportoval já? Drobný problém u inkrementálnách na rozdíl od průbežných čítačů (jako spotřeba domu) je v tom, že po přetečení se už nevzpamatuje a vesele počítá po zbytek dne od nuly. Ano, přiznávám, že to je z části díky specifické implemetaci v HA, ale jádrem pudla stále je, že střídač nuluje čítač nahodile, u prostřed dne, a klidně několik dní po sobě...
pave69

Příspěvek od pave69 »

zbh píše: úte pro 03, 2024 12:07 pm
pave69 píše: úte pro 03, 2024 10:41 am Já mám nový FW od půlky srpna a nejdřív se to zdálo OK, ale 9. listopadu mi přetekla hodnota spotřeby domu. Nějak jsem to moc neřešil, protože jednak jsou ty spotřeby stejně špatně a druhak jsem měl problémy s WiFi komunikací, což nebylo jasné, jestli je střídačem, WiFi modulem nebo routerem, takže jsem považoval za pravděpodobné, že chyba vznikla při přenosu dat. Postupně řeším tu komunikaci, upgradoval jsem FW WiFi modulu, vyměnil router, zatím se to zdá OK, ale vzhledem k nízké a náhodné četnosti předchozích problémů to není jisté.
Novým firmware se myslí novější než jsem reportoval já? Drobný problém u inkrementálnách na rozdíl od průbežných čítačů (jako spotřeba domu) je v tom, že po přetečení se už nevzpamatuje a vesele počítá po zbytek dne od nuly. Ano, přiznávám, že to je z části díky specifické implemetaci v HA, ale jádrem pudla stále je, že střídač nuluje čítač nahodile, u prostřed dne, a klidně několik dní po sobě...
jde o FW1228. A u mě jsem neřešil načítání do HA, ale nesmysl, který se dostal do SEMS. Načítání do HA jsem nekontroloval, tam sleduji víceméně jen aktuální hodnoty.
zbh

Příspěvek od zbh »

Díky, SEMS mám jen jako 'nice to have' udělátko, tam mi to načítá správně, asi to mají panáčkové ošetřené i v případě, že se čítač vynuluje během dne. Funguje na verzi 1228 spolehlivě 'immediate charge to battery' (v SolarGo) - 'fast charge v HA' pro SoC hodnoty nižší než 78%?
pave69

Příspěvek od pave69 »

Já baterku ze sítě nikdy nedobíjím, takže k formulaci "spolehlivě" bych se nemohl vyjádřit ani po případném jednorázovém testu.
pave69

Příspěvek od pave69 »

Dneska ve 4 ráno mi zase přetekl ukazatel měřiče (prodej), je tam 788490240 W. FW je 1228. Vzhledem k tomu, že na výrobu ani funkci to nemá přímý vliv (jen to kazí statistiky), tak to zatím nehodlám řešit, protože s novější verzí jsou tady nějací další nespokojenci. Ale kdybyste někdo třeba i časem mohli nějaký FW doporučit, tak uvítám.
Odpovědět

Zpět na „Měniče“