Skoro 4kWp poloostrov v Brně
Pravidla fóra
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
Pro získání samostatného fóra týkajícího se Vaší vlastní elektrárny, kontakrujte některého z moderátorů nebo admina.
V takto získaném fóru budete mít k dispozici jedno vlákno, které si budete moci moderovat, připadně bude zamčené a budete moci přispívat pouze vy. Dále je ožné si založit další vlákna pro obecné diskuse.
Re: Skoro 4kWp poloostrov v Brně
Zdravím ,
nijak zvlášť se ve spotřebě el. nekrotíme . Jen TUV ohřívám plynovým kotlem .
V létě "posílám" dle možností část výroby FVE sousedovi a v zimě si od něj beru dohodnutých 50% zpět . Takže když mu přes léto pomůžu 1MWh -> v zimě mám k dispozici 500kWh . Soused ušetří 500kWh a ja neodeberu z DS 500kWh .
Jinak z FVE je to samozřejmě bída s nouzí . Za dosavadní temný měsíc je to cca 25kWh/1kWp .
Elektronům zdar
nijak zvlášť se ve spotřebě el. nekrotíme . Jen TUV ohřívám plynovým kotlem .
V létě "posílám" dle možností část výroby FVE sousedovi a v zimě si od něj beru dohodnutých 50% zpět . Takže když mu přes léto pomůžu 1MWh -> v zimě mám k dispozici 500kWh . Soused ušetří 500kWh a ja neodeberu z DS 500kWh .
Jinak z FVE je to samozřejmě bída s nouzí . Za dosavadní temný měsíc je to cca 25kWh/1kWp .
Elektronům zdar
4kWp + 22kWh LiFePO4 +6kW HF měnič s nájezdem 47 MWh @ 72.000 motohodin .
Ahoj ano dekuji za info toto je OK. Diky a preju pekny den
Tak to můj pes, ten má za noc ze solárů na boudě 4kW/1kWp. Když je úplněk tak 10kW. A furt si stěžuje ...
Elektrárna optimalizována pro temnější období.
Panely jih: 3kWp
Panely západ: 3kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Regulátor: MůjSystém 2024
Baterie: 8 x Lifepo4 280AH
Měnič DC/AC: Easun 12 000 000 mWp
MaR: MůjSystém 2024
Panely hoře (top). 4kWp
Zdravím ,
Elektronům zdar
Elektronům zdar
krásná TříKrálová videomomentka abramsi, kolik to do večera natočilo?
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
Abrams, moc krasne ti to funguje. Ale napada mne otazka - jak jsi vyresil to uzlabi? Vypada to jak z panelů, ale to se mi nechce verit ...
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
- Kapacita baterie [kWh]: 23
No jak by? Prostě seřízl flexou panele po úhlem a zacínoval pájkou přerušené cestičky
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 16
- Kapacita baterie [kWh]: 44
Prostě seřízl flexou panele pod úhlem a nikde nic necínoval?
7,5kWp JV, 3,75kWp JZ, 2 x Victron MP II 5kVA, 3 x SmartSolar 150/70, Smartshunt, Cerbo, 16x280Ah + 16x305Ah + 16x305Ah LiFePO4 + 3xJK BMS.
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
K levné elektřině se dostaneme jen vytrvalou prací a svým kapitálem. Vladimír List, Elektrisace Československa 1934
Na to řezání by musel mít pilku! Normálně to nafláknul na sebe.
Panely hoře (top). 4kWp
Panely hoře (top). 4kWp
Tak to mne teda napada dalsi otazka.
Bylo mi tvrzeno, pokud je zastinen jeden panel z celeho pole, omezi to vykon celeho pole. A verim tomu.
Mas tedy na vsech panelech optimizery?
Edit. Sice mi uniklo, ze si eduard dela pr...del, ze odpovida nekdo jiny, nicmene prelozeno pres sebe by zase udelalo hrb a stejne by to musel fakt urezat.
Narazil ty panely k těm šikmejm, všimni se že taky ujíždí, čiliže se domnívám že je neřezal a deficit dorovnání nějak doplnil, to vidět není. Na druhé střeše je taky neřezal, přečnívají vevnitř a na neosvícené buňky svítí krysy ocasem.
Panely hoře (top). 4kWp
Panely hoře (top). 4kWp
ty seřezané panely jsou pouze pohledové. Takže v rohu silikon a bez vlivu na funkci rostlináře. Už to abrams někde zmiňoval.
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
- redcrown
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 80
Jakou ty máš volnoběžnou spotřebu? U mě se to pohybuje okolo 300-400W a 3 pračky a sušičky bych do 12kWh denně asi nedal. Když se ještě něco málo uvaří, tak ve špatné dny je stav baterie citlivé téma. A to už teď mám 80kWh využitelné kapacity.VITEK píše: ↑ned pro 15, 2024 10:19 am Cau zajimala by me tvoje spotreba napr za probihajicic mesic prosinec. Samozrejme proc se ptam je to ze 1. Poslednich 6 dni sem mel vyrobu denni max 3 kWh a spotrebu 10 az 12 kwh denne. Sme normalni 4 clenna neomezujici se rodi a ktera da denne min 3 pracky a min 3 susicky uvari na elektrice a bezi tu nekolik pocitacu.
Dik za koment a gratuluju k vysledkum. VM.
Ostrov s nabíjením z DS, přes 20kWp, 3x2 XTM4000-48, VT40-80, 80kWh second life LFP, BMS Batrium
2x Skútr E-Max120L
2x Skútr E-Max120L
Ahoj. No ono se to strasne blbe urcuje. Kdy je pekne okamzite se zapne pri dosazeni urciteho SOC vytezovace.
Vlastne trvale bezici 3 paralelni axperty zerou 200 W z baterky. V noci toho moc nejede a celkova spotreba z baterky je 320 az 450 W.
Takze k consumption si pridej denne 200w x 24 hod =5 kwh na chod menicu denne
Asi by slo vypinat nepotrebne menice ale noc krrome napr 2 kwh denne tim neziskam tak sem se na to od lonska vyprdnul a nic nevypinam.
Nejvetsi problem neni v tom ze by se nevyrabelo dost ale vyrabi se treba 3 hodky za ty to vyrobi 30 kwh a ja do baterky nenarvu ani 20 protoze to olovo co mam neni schopne a sorbovat ve stavu soc vyssi nez 70 procent. Tam uz to je line...
Je to náročné.
Prosinec toto: Leden
Vlastne trvale bezici 3 paralelni axperty zerou 200 W z baterky. V noci toho moc nejede a celkova spotreba z baterky je 320 az 450 W.
Takze k consumption si pridej denne 200w x 24 hod =5 kwh na chod menicu denne
Asi by slo vypinat nepotrebne menice ale noc krrome napr 2 kwh denne tim neziskam tak sem se na to od lonska vyprdnul a nic nevypinam.
Nejvetsi problem neni v tom ze by se nevyrabelo dost ale vyrabi se treba 3 hodky za ty to vyrobi 30 kwh a ja do baterky nenarvu ani 20 protoze to olovo co mam neni schopne a sorbovat ve stavu soc vyssi nez 70 procent. Tam uz to je line...
Je to náročné.
Prosinec toto: Leden
- redcrown
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 20000
- Kapacita baterie [kWh]: 80
to máš pěkné, ten váš kraj je prostě o něčem jiném.
Ostrov s nabíjením z DS, přes 20kWp, 3x2 XTM4000-48, VT40-80, 80kWh second life LFP, BMS Batrium
2x Skútr E-Max120L
2x Skútr E-Max120L
Zdravím ,
po dvou letech provozu , skoro nonstop , jsem udělal čištění a revizi mého měniče , mistra měniče . Vše je v pořádku , všechny elektrolitický kondenzátory OK , nic vyhřátýho natoš spálenýho . Jede od podzimu 2013 dodnes bez jediný závady .
Dodnes naměnil přes 48MWh . Je to super měnič - proto jej tituluji mistr měnič . Elektronům zdar
po dvou letech provozu , skoro nonstop , jsem udělal čištění a revizi mého měniče , mistra měniče . Vše je v pořádku , všechny elektrolitický kondenzátory OK , nic vyhřátýho natoš spálenýho . Jede od podzimu 2013 dodnes bez jediný závady .
Dodnes naměnil přes 48MWh . Je to super měnič - proto jej tituluji mistr měnič . Elektronům zdar