Jde upravený ESS sehnad někde jinde než u Neosolaru?
Není tam nějajá vazba na s.n.?
Mám MP s Nkonu ...
Jde upravený ESS sehnad někde jinde než u Neosolaru?
Mám ho. Můžu poslat nebo si můžeš dojít
Proč takto? Mám Victrony+SolarEdge tak, že celý dům i ty SE jsou na ACOUT1. Jediné co mám pořešeno bokem je, že v případě že vypadne síť, rozpojí se NT-stykač (pro nízký tarif), čímž odpadne bojler a ev. i elektrokotel (mám, ale nepoužívám).Beny píše: ↑čtv dub 10, 2025 5:30 pm Ahoj,
potřeboval bych si ujasnit nějaké pojmy.
Stavím AC coupling se SolarEdgem, Victron napojen na AC IN. Tedy jen UPSka s baterkou.
Bude při výpadku DS Victron funční jako Off grid nebo to s výpadkem sítě vše spadne a na svorkách venku nic nebude?
Jde mě o to, zda mám dát odpojovací relé a i si zahrávám s myšlenkou off gridu.
Díky
Na svorkách AC IN nic nebude. Protože když síť není k dispozici, Multiplus ihned rozepne relé na AC IN.Beny píše: ↑čtv dub 10, 2025 5:30 pm Ahoj,
potřeboval bych si ujasnit nějaké pojmy.
Stavím AC coupling se SolarEdgem, Victron napojen na AC IN. Tedy jen UPSka s baterkou.
Bude při výpadku DS Victron funční jako Off grid nebo to s výpadkem sítě vše spadne a na svorkách venku nic nebude?
Jde mě o to, zda mám dát odpojovací relé a i si zahrávám s myšlenkou off gridu.
Díky
Protože nechci tahat do garáže dalších 35m CYKY 5x6jbb píše: ↑čtv dub 10, 2025 8:06 pm
Proč takto? Mám Victrony+SolarEdge tak, že celý dům i ty SE jsou na ACOUT1. Jediné co mám pořešeno bokem je, že v případě že vypadne síť, rozpojí se NT-stykač (pro nízký tarif), čímž odpadne bojler a ev. i elektrokotel (mám, ale nepoužívám).
Při Tvém řešení při výpadku sítě bude Victron funkční, ale bude krmit jen to co je na ACOUT1. SE potřebuje k činnosti frekvenci, takže ten na AC IN nepojede.
Díky za potvrzenívk_1 píše: ↑čtv dub 10, 2025 8:31 pm
Na svorkách AC IN nic nebude. Protože když síť není k dispozici, Multiplus ihned rozepne relé na AC IN.
Jestli mají fungovat spotřebiče i při výpadku sítě, musí být spotřebiče zapojené na AC OUT. Stejně tak jestli má SolarEdge fungovat při výpadku sítě, musí být také na AC OUT.
Rozumím, že se ti nechce, 35m je dost
No DS je na ACIN, komplet dům včetně dvou SE9K je na ACOUT1.
NA Victronu máš ještě nějaké panely nebo jen AC coupling?
Doporučuji prostudovat https://www.yorix.cz/cz/greenbono/gbo-a ... lektromery od p. Trochty. Domnívám se, že měřící interval je 20ms, ale nemám to potvrzené. V certifikačním protokolu elektroměru jsem našel, že energie může být sčítána úplně dohromady do jediné hodnoty takto: A=|+AL1|+|+AL2|+|+AL3|+|-AL1|+|-AL2|+|-AL3| (+A je registr odběru energie dané fáze, -A je registr dodávky do dané fáze) takže se případná dodávka platí jako odběr, případně jsou odběry a dodávky ve fázích sčítány do dvou registrů (takže lze pokutovat nepovolenou dodávku do sítě) . Nevidím žádný důvod, proč by se dodavatel měl ošidit o jedinou korunu, tedy proč by měl od registru odběr cokoliv odečítat.
OK děkuji já se nehádám jen jsem žil v omylu - to se stane a souhlasím, že nám nic zadarmo dát nechtějí. Nicméně kdyby to měřil každých 20ms což je délka jedné periody/sinusovky při 50Hz, tak nebude fungovat to vytěžování bez naměření elektroměru pokud se vynechávají sinusovky(PWM se spínáním v nule). Zkoušel jsem něco pohledat v návodu na Elektroměr ZMD310 a našel jsem: For further processing of the individual signal, the signal processor generates mean values over one second, which the following microprocessor scans at intervals of one second (Pro další zpracování jednotlivého signálu generuje signálový procesor střední hodnoty během jedné sekundy, které následně mikroprocesor skenuje v intervalech jedné sekundy).Kostěj píše: ↑pát dub 11, 2025 10:19 am Doporučuji prostudovat https://www.yorix.cz/cz/greenbono/gbo-a ... lektromery od p. Trochty. Domnívám se, že měřící interval je 20ms, ale nemám to potvrzené. V certifikačním protokolu elektroměru jsem našel, že energie může být sčítána úplně dohromady do jediné hodnoty takto: A=|+AL1|+|+AL2|+|+AL3|+|-AL1|+|-AL2|+|-AL3| (+A je registr odběru energie dané fáze, -A je registr dodávky do dané fáze) takže se případná dodávka platí jako odběr, případně jsou odběry a dodávky ve fázích sčítány do dvou registrů (takže lze pokutovat nepovolenou dodávku do sítě) . Nevidím žádný důvod, proč by se dodavatel měl ošidit o jedinou korunu, tedy proč by měl od registru odběr cokoliv odečítat.
Teď začínám řešit u známého spolupráci SolarEdge s Victronem na ACOUT1 a byl jsem upozorněn, že Victron umí SE vyčítat, ale ne řídit.
Jak už jsem tu psal někde...jars10 píše: ↑sob dub 12, 2025 9:46 pm Teď začínám řešit u známého spolupráci SolarEdge s Victronem na ACOUT1 a byl jsem upozorněn, že Victron umí SE vyčítat, ale ne řídit.
Že SE jede jen na 100% a tak cykluje baterku. To se mi z principu nelíbí.
Jak řídíš výkon SE vzhledem k nabití aku a spotřebě? Nějak externě?