Tak v sobotu, pokud se něco (počasí třeba) nepo**re, by se to mělo finálně namontovat.
Sehnala jsem nakonec tyhle profily, jak jste mi je výše doporučili:
Otázka před montáží: dvě řady po třech panelech na výšku nad sebou, horizontální 4 lišty. Jak vysoko pod spodní a horní hranu panelu radíte ty lišty nejlépe umístit? Říkala jsem si tak 10cm?
Lišty mi prodali 4,3m dlouhé, což jsem chtěla kvůli transportu autem zkrátit na místě, a taky zkrátila, na 3,3m, tedy přesně pod panely (každý 1096mm šíroký). Chyba mi došla okamžitě při přiložení ke konstrukci, která je správně 3,4 široká (2xkrajní úchyty, dvě omegy = 80mm). Takže jsem si přidělala práci a bude se to prodlužovat nějakou pásovinou v prostoru pod panelem, aby se to chovalo jako jeden kus...

Navíc mi borec z Elkovu prodal nikoliv Z krajní úchyty ale takové ty ZZ, které se opírají hranou o lištu zboku, a tak přesně dlouhé to nikdy nebudeme schopni udělat, tak se možná bude ještě improvizovat

Jo, a taky mi borec objednal prodal kusově přesně potřebný materiál (i když jde o korunové položky a já jej žádala, ať přidá 10%), takže pokud na stavbě upadne jediný šroub, končíme, protože v tom terénu se tohle fakt dost blbě hledá.
Konstrukce teďka vypadá takto (teda je natřená už celá):
Samozřejmě že ty latě 50x60 jsou příliš fórové, měli jste pravdu. Navíc jsou to latě z dost nekvalitního dřeva... Uvidím, jak to bude pružit pod panely, když tak to ještě nějak podepřu...
Tak držte palce, jak při montáži, tak při první bouřce, abych sem nesdílela fotky porozbíjených kousků solárního skla... Ozvu se pak ještě s výsledky, díky moc za rady.