Výsledky za 2025/04.
Potvrdilo se výrazné zlepšení nestability systému instalací privátního ESS.
Proti 2024/04 výroba o 7 % vyšší.
PND a VRM se liší v odběru minimálně (3,0/5,6 kWh), v dodávce 870/852 kWh, to je taky podobné.
Soběstačnost 100 %. Ze sítě už jenom 3 kWh!
Z neznámého důvodu se mi nezapisovaly hodnoty do tabulky google o spotřebě bojleru a topení, tak jsem tři týdny bez dat. Až včera večer byl zápis.
Ale přitápěl jsem pravidelně, v podstatě každý den, pokud to bylo jenom trochu možné. Vynechal jsem maximálně několik dní a to spíše jen topení, bojler na elektriku neběžel asi jenom dva dny.
Spotřeba plynu za 2025/04 - 285 kWh = 641 Kč včetně DPH + pevné měsíční platby.
Za sezónu 5.338 kWh = 11.903 Kč + pevné poplatky. Od ledna 2,25 Kč/kWh (dříve 2,20 Kč/kWh) včetně DPH a distribuce.
Toto se bude blížit celkové spotřebě za sezónu. Můžu očekávat pár dní temna, kdy nezbude elektrika pro bojler a nahřeje se plynem.
Takže roční spotřeba plynu poměrně pěkná, topíme na 21,5 °C, dva až tři svetry jsou samozřejmostí

Kdo chce, může porovnat, 48,5 kWh/m2 (110 m2 vytápěné plochy), bungalov s plochou střechou, takže špatný poměr plochy obálky k vytápěné ploše.
V sobotu večer spuštěný bazén. Tři dny v kuse filtrace s solanizátorem na 100% výkon.
Od neděle do středy vytápění TČ, tj. čtyři dny (pouze při dostatečné výrobě FVE) startovací teplota 15 °C, ve středu 29 °C a to už jde vydržet

Na grafu je vidět zvýšená spotřeba a také větší kolísání baterky. Trvalý odběr přes noc byl 750 W, takže baterka ráno pod 60 %.