Smlouva na odpovědnost za odchylku

Odpovědět
Josef171

Smlouva na odpovědnost za odchylku

Příspěvek od Josef171 »

Ahoj Všem, musí to mít všichni? nebo jak to je, Děkuji
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Re: Smlouva na odpovědnost za odchylku

Příspěvek od pave69 »

Každý, kdo má FV (ofiko) připojenou do DS a dodává do ní, jinými slovy dostal 4Q elektroměr.
Kostěj
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
Kapacita baterie [kWh]: 16

Příspěvek od Kostěj »

K tomuto tématu mám dvě otázky:
Je ta povinnost i v případě, kdy nemám povolenou dodávku? Tak jak jsem to pročetl, tak se mi zdá, že ano, neb mám výrobní EAN.
Pokud překročím povolenou hranici dodávky a budu mít zmiňovanou smlouvu, pak neplatím pokutu za neoprávněnou dodávku (popř. za překročení rezervovaného výkonu)?
Protože jestli nemám povolenou dodávku a musím mít zmíněnou smlouvu a přesto budu platit pokutu, tak mi to nedává smysl. Pokud ale 80Kč/měs (to je cena za tu smlouvu) beru jako pojistku, kdy za mne bude platit někdo jiný, tak by to šlo.
Dokážete to někdo rozumně vyložit?
Josef171

Příspěvek od Josef171 »

Kostěj píše: pon kvě 05, 2025 10:01 pm K tomuto tématu mám dvě otázky:
Je ta povinnost i v případě, kdy nemám povolenou dodávku? Tak jak jsem to pročetl, tak se mi zdá, že ano, neb mám výrobní EAN.
Pokud překročím povolenou hranici dodávky a budu mít zmiňovanou smlouvu, pak neplatím pokutu za neoprávněnou dodávku (popř. za překročení rezervovaného výkonu)?
Protože jestli nemám povolenou dodávku a musím mít zmíněnou smlouvu a přesto budu platit pokutu, tak mi to nedává smysl. Pokud ale 80Kč/měs (to je cena za tu smlouvu) beru jako pojistku, kdy za mne bude platit někdo jiný, tak by to šlo.
Dokážete to někdo rozumně vyložit?
Tohle mě poslal Eon:
Od 1. 8. 2025 totiž musíte mít s obchodníkem uzavřenou Smlouvu o převzetí odpovědnosti za odchylku. To platí i v případě, že Vám distributor zakázal přetoky do sítě.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“