Smlouva na odpovědnost za odchylku
Smlouva na odpovědnost za odchylku
Ahoj Všem, musí to mít všichni? nebo jak to je, Děkuji
- pave69
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
- Kapacita baterie [kWh]: 18
Re: Smlouva na odpovědnost za odchylku
Každý, kdo má FV (ofiko) připojenou do DS a dodává do ní, jinými slovy dostal 4Q elektroměr.
-
- Výkon panelů v FVE [Wp]: 9200
- Kapacita baterie [kWh]: 16
K tomuto tématu mám dvě otázky:
Je ta povinnost i v případě, kdy nemám povolenou dodávku? Tak jak jsem to pročetl, tak se mi zdá, že ano, neb mám výrobní EAN.
Pokud překročím povolenou hranici dodávky a budu mít zmiňovanou smlouvu, pak neplatím pokutu za neoprávněnou dodávku (popř. za překročení rezervovaného výkonu)?
Protože jestli nemám povolenou dodávku a musím mít zmíněnou smlouvu a přesto budu platit pokutu, tak mi to nedává smysl. Pokud ale 80Kč/měs (to je cena za tu smlouvu) beru jako pojistku, kdy za mne bude platit někdo jiný, tak by to šlo.
Dokážete to někdo rozumně vyložit?
Je ta povinnost i v případě, kdy nemám povolenou dodávku? Tak jak jsem to pročetl, tak se mi zdá, že ano, neb mám výrobní EAN.
Pokud překročím povolenou hranici dodávky a budu mít zmiňovanou smlouvu, pak neplatím pokutu za neoprávněnou dodávku (popř. za překročení rezervovaného výkonu)?
Protože jestli nemám povolenou dodávku a musím mít zmíněnou smlouvu a přesto budu platit pokutu, tak mi to nedává smysl. Pokud ale 80Kč/měs (to je cena za tu smlouvu) beru jako pojistku, kdy za mne bude platit někdo jiný, tak by to šlo.
Tohle mě poslal Eon:Kostěj píše: ↑pon kvě 05, 2025 10:01 pm K tomuto tématu mám dvě otázky:
Od 1. 8. 2025 totiž musíte mít s obchodníkem uzavřenou Smlouvu o převzetí odpovědnosti za odchylku. To platí i v případě, že Vám distributor zakázal přetoky do sítě.