Mimochodom,perfektne konštrukčne zostrojené

Moderátor: marsal
Miro, díky moc. Ač patrně vypadám jako větrný idiot, toto víceméně odpovídá mému počítání/odhadování, neb základní rovnice nelže.
Ak na to máš podmienky a chuť, nie je dôvod vietor celkom zavrhnúť. Pokiaľ ide o energetiku domu, spolu so solárom to v temných ročných obdobiach má zmysel. Ak pravda tá turbína funguje a podľa náročnosti na spotrebu domu môže dosiahnuť aj slušnejší výkon ako 200W. Boli zimné noci, keď mi turbína potiahla skoro celú nočnú spotrebu domu (priemerne 500W) a baterky tak vydržali do nasledujúceho rána bez potreby prepnutia na DS. Nejakú malú vrtuľku by nebolo vôbec cítiť. Ak sú nároky na spotrebu menšie, budiž...marsal píše: ↑stř srp 04, 2021 9:50 pm Že by nakonec i pro mne platilo to, co sám radím jiným ("Raději přidat jeden panel než téměř jakékoli větrné dílo")?
HAWT jsem dlouho nechtěl "kvůli sousedům", ale docvaklo mi, že stroboskopický efekt by v daném případě orientace pozemku a okolních domů nemusel být zatěžující. Pokud bys měl tedy tip na dobrou HAWT "bez svistu", budu moc rád, když ho pošeptáš.
Miroc, díky moc na znovunasměrování do reality!
Tak teď asi nerozumím. Potřebuji mít co největší kapacitu packu při zachování bezpečných hodnot na článcích. Pokud jeden článek ujíždí nahoře a dole, potřebuji ho vybalancovat nahoře i dole, ne?
Jak již napsali, je třeba rozlišit plně ztrátové balancování od přelévacího balancování!