výkup přetoků

Odpovědět
Momo

Re: výkup přetoků

Příspěvek od Momo »

O tom jsem uvažoval, ale přišlo mi, že by na tom vydělali ti obchodníci s minery a já paběrkoval. Pro model pálení přebytků bych buď měl nedostatečný výkon nebo nadbytečný výkon za zbytečně velkou investici. A ještě k tomu v létě v domě teplárnu v řádu jednotek kW.

Ale vytápět tím v zimě, proč ne, stejně se 100 % přemění na elektriku.
Viděl jsem před lety, že ty stroje měl potopené v nějakém elektricky nevodivém oleji a do toho to předávalo teplo jako do bojleru.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
Humux

Příspěvek od Humux »

Momo píše: pon lis 03, 2025 7:27 pm O tom jsem uvažoval, ale přišlo mi, že by na tom vydělali ti obchodníci s minery a já paběrkoval. Pro model pálení přebytků bych buď měl nedostatečný výkon nebo nadbytečný výkon za zbytečně velkou investici. A ještě k tomu v létě v domě teplárnu v řádu jednotek kW.

Ale vytápět tím v zimě, proč ne, stejně se 100 % přemění na elektriku.
Viděl jsem před lety, že ty stroje měl potopené v nějakém elektricky nevodivém oleji a do toho to předávalo teplo jako do bojleru.
Je to pyramidovej způsob, stejnej jako výkup přetoků. Co se týče těch "mašin", tak ty do cca 30.000,-Kč jsou vesměs výherní stroje, to co vytěží se podělí dílem co určí ti zakladatelé, či vlastníci, nebo šéfové co to provzují. Uplně malé stroje, ESP, RPI jsou absolutně nevýkoné na to aby prováděly nějaké výpočty co by konkurovaly současným PC či těm bednám za 300 000Kč a výš. Tak "těžitelé" vymysleli dobrý tah - výhry. Vypravují báchorky o tom že když se najdou dvě čísla, tak těžař vyhrává. Praxi bych viděl v "praní" nečistých BTC a kol. Prognoza ukazuje na výhru 1x 17 let. Lidi to kupují novorozencům jako dar do života.

Využití PC které vydělává sebe míň a zároveň slouží k původnímu smyslu počítače, pro to +.
pekac.pekac

Příspěvek od pekac.pekac »

ClonyXXL píše: pon lis 03, 2025 12:34 pm Ja jsem tu daval 9.10. odkaz. V podstate se k nemu vyjadril odmitavym zpusobem jediny clovek.
Docela by mne zajimalo, kolik lidi na ten odkaz vubec kliklo.
Já se mrknul, ale zatím mne nic nepřesvědčilo:
a) vidím jen vstupní poplatek 2000 Kč/sdílení, další smluvní podmínky nejsou veřejné
b) mám málo zkušeností s mou FVE (pouze 1 rok provozu s ČEZ VB), na spotu jsem ještě nebyl
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Píšu své zkušensoti se spotem, v některych případěch to dáva smysl. Letos rozhodně vyšší cena za jednotku vykupu: 2kč, i za cenu že jsem neposlal do sitě plny potencial přetoku.
Od ledna 2025 jsem se vrátil na SPOT s chytrym řízenim od Delta Green, a už bych neměnil i přesto, že ceny jsou někdy možná vyšší, za to přes léto je zase možné nabijet auto zdarma. Pro mně je zatím spot nejlepší i přesto že topim elektřinou(klimatizace, el.podlahovka, uspoře hodně pomáhá dotápěni v krbu). Kdo nemá chytre řízení s vybijenim baterky do sítě spot rozhodně nedoporučuji, ale vidím že to v mém případě funguje a dáva smysl. Baterie jsem si šetřil 3 roky a přesto všechny odešly na 1 špatny članek v kažem modulu - Pylontech H48050. Takže ted jim dávám co proto, až prostě za ty dalši 3 roky proteče co nejevice energie, a vráti se investice. Taková zkušenost s baterkami pylontech, příště si je postavim sám a bude.
Pro porovnání výroby s cenami za fix 2024 a 2025 spot. Letos bych určite nedostal tuto cenu.(1,2kč max).
Přetok 2025 - 6,7MWh, fix cena: 1,45kč/kwh
Přetok 2024 - 4,6MWh, spot cena: 2,04kč/kwh
Momo

Příspěvek od Momo »

Asi tam máš proházené údaje v posledních dvou řádcích. Nesedí to s textem výše. Minimálně: rok, fix/spot, cena.

Jedeš u nich také ve flexibilitě? Jestli nechceš šetřit baterky, šlo by to vyzkoušet.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
Dejv

Příspěvek od Dejv »

Díky za upozornění, jsou prohozene roky, jinak to sedí.
Ano flexibilitu využívám. S moji malou baterkou -10kwh neni přilepšení nějak velké, ale nějakou tisícovku to za rok dá. zatím 1500kč. Kdyby byla 2x větší baterka tak asi bude 2x víc, ale tím se mi nezaplatí.
pekac.pekac

Příspěvek od pekac.pekac »

pekac.pekac píše: úte lis 04, 2025 4:30 pm
ClonyXXL píše: pon lis 03, 2025 12:34 pm Ja jsem tu daval 9.10. odkaz. V podstate se k nemu vyjadril odmitavym zpusobem jediny clovek.
Docela by mne zajimalo, kolik lidi na ten odkaz vubec kliklo.
Já se mrknul, ale zatím mne nic nepřesvědčilo:
a) vidím jen vstupní poplatek 2000 Kč/sdílení, další smluvní podmínky nejsou veřejné
b) mám málo zkušeností s mou FVE (pouze 1 rok provozu s ČEZ VB), na spotu jsem ještě nebyl

@ClonyXXL: Napsal jsem jim o více informací. A Tobě SZ.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“