TIČR a vydávaní osvědčení+oprávnění

Tady se můžete vykecávat o čemkoliv i nesouvisejícím s FVE.
Odpovědět
Humux

TIČR a vydávaní osvědčení+oprávnění

Příspěvek od Humux »

Jestli Vám někomu dělal revizi revizák s oprávněním z Brna, Ústí nad Labem, Strakonicích, tak možná to byl revizák který si osvědčení + oprávnění koupil bez účasti na zkouškách. Tak zbystřete. :o

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-pol ... e-40562578
eduard22
Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
Kapacita baterie [kWh]: 23

Re: TIČR a vydávaní osvědčení+oprávnění

Příspěvek od eduard22 »

Jojo, papír snese šecko...
Mojí chodil léta stejnej mladej sympatickej kominík na kontrolu koínu, i poctivě vše zkontroloval a vymetl i papír poctivě vypsal a byl vtipej a nelevnější!
Až na to že byl v Deník.cz zmíněn jako falešný kominík bez oprávnění a opravdu jsem jej nenašel ani v cechu kominickém v seznamu samostatných kominíků s licencí a že už ve firmně s licencí, co dělěl, dávno nepracoval a tak ta kontrola nebyla v registru pro pojišťovnu, nebo pro obecní kontrolu kvůli kotli na tuhá paliva!...

Apropo co je naopak platnej kominík sice s papírem (v registru), když je veledrahej a ani se na to nepodívá, natož aby vymetl skoro zarostlý komín sazema!? Hlavně že vypíše papír (který možná!? zaregistruje...) a příjmovej doklad...

Já si sice komín vymetám sám i 2x během zimy!!! A podvodníci mi do domu nesmí! A kotrolu komína jen formální mě neohrozí, pojišťovně případně postačí a revizi kotle mi dělá pán ze seznamu ofiociálních revizorů a na seznamu výrobce kotle.

A FVE mám ostorvní a samodomo a pokud možno dle tehdy platných norem hlavně neformálně - čili hlavně aby to bylo bezpečné pro zdraví i majetek a tak mi může každej prcku líbat :lol:

Hlavně zdraví! A ne pouze papír...
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
Odpovědět

Zpět na „Lampárna“