Problem s daty z on-line elektroměru na portále EG.D

Odpovědět
Mex

Problem s daty z on-line elektroměru na portále EG.D

Příspěvek od Mex »

Mám relativně krátce oficiálně připojenou FVE.
Předtím jsem ji provozoval neoficiálně. Teď jsem se pochlapil, vyřídil všechny papíry a připojil ji oficiálně.
Jsem z Brna, takže v distribuční oblasti EG.D (naštěstí, je to myslím proti ČEZd ta výrazně lepší varianta).

Takže mám samozřejmě on-line 4Q elektroměr a měření typu B.
Mám povolené přetoky až do maximálního výkonu FVE, tak fajn.

Jenže jsem zjistil, že na portále EG.D (tedy oficiálně se to jmenuje portál Distribuce24) je v těch datech problém.
Furt jsem nemohl přijít na to proč mi výsledné stavy nesedí.
A ejhle - to EGD tam nemá data za den 22.8.2026.
Prostě pro ně na den 21.8.2026 plynule navázal den 23.8.2026.

Takže prosba:
Jestli je zde někdo, kdo je u EGD, má on-line elektroměr a má účet na portále Distribuce24 (kde jsou jinak pěkné grafy spotřeby i výroby) - byl by prosím tak hodný a podíval se, jestli má u svého účtu data za den 22.8.2026?

Děkuji.
kekita

Re: Problem s daty z on-line elektroměru na portále EG.D

Příspěvek od kekita »

Mex píše: sob srp 29, 2026 9:42 pm Takže prosba:
Jestli je zde někdo, kdo je u EGD, má on-line elektroměr a má účet na portále Distribuce24 (kde jsou jinak pěkné grafy spotřeby i výroby) - byl by prosím tak hodný a podíval se, jestli má u svého účtu data za den 22.8.2026?
Jo, my máme 2 odběrné místa a u obou jsou normálně data. To bude asi problém v připojení elektroměru. Technik od EGD říkal, že na některých místech je hodně špatný signál a jednou měsíčně tam musí posílat lidi na fyzický odečet, i když mají 4kvadrant. Prostě ty simky někde nemají signál (např. někde ve sklepě paneláku atd.).
Mex

Re: Problem s daty z on-line elektroměru na portále EG.D

Příspěvek od Mex »

Děkuji za ověření.
Pokud to nemají ošéfované a funguje to takhle blbě, tak to potěš.

Ty elektroměry by podle popisu měly mít v sobě paměť na dost dlouhý interval, takže si můžou vyžádat data i později.
A už je to týden, tak mezitím proběhlo několik dalších úspěšných přenosů.

Hlavně je divné, že nepřenášejí kromě těch 1/4-hodinových dat i stavy sumárních počítadel.
Z porovnání mezi tím by okamžitě systém věděl, že je problém.

Díky.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“