brumlaj píše: ↑sob zář 05, 2026 4:55 pm
Bohužel lidé nemyslí a stejně jako u přibližovadel téměř všichni, polovina původem v RD skočila na špek distributorům (bytové domy mají standard 1f a naprosto stačí). Prachsprostý BrejnFošink (ano přes brejn fošnou) a to v obou případech úspěšný - myšlení totiž bolí.
Tak v bytových domech, obzvlášť když jsou napojené na centrální vytápění a ohřev vody, se nepředpokládá žádný velký odběr.
Tady je to 3f realizované tak, že různé byty jsou na různých fázích.
A dokonce to je jednodušší, levnější. I DC nabíjení jde silově pouze dvěma dráty.
Tak srovnávat 1f nabíjení s DC rychlonabíjením, to je myslím celkem dost mimo.
Toto je tlak aby ovce v pasti zbytečně platila nesmysl za rezervovaný příkon (a pravidelný paušál distribuci). Jsi si jistý, že 1f zdroj nejde sdílet?
Nemám v hlavě ceník a hledat se mi to nechce. Ale mám pocit, že u srovnatelného výkonu je 1f i 3f paušál srovnatelný.
U vyšších výkonů snad ani ten 1f už nejde objednat.
Je možné, že sdílení jde i u 1f. Ale protože oficiálně připojíš max. 3.7kW FVE, tak to asi nedává moc smyl.
Myslím, že oficiálně připojených 1f FVE bude zlomek proti 3f FVE.
A sdílení bez oficiálně připojené FVE neuděláš (jako výrobce, samozřejmě).
Ale když to někomu vyhovuje...
Naopak je to u mne, zůstal bych u 1f ale stringy bych na rozdíl ode dneška dělal MN.
Co je MN? To je překlep nebo to má být něco jako "middle"?
1f mělo výhodu dřív, když nebyly pořádné asymetrické 3f měniče.
Ale když moderní měnič umí asymetrii dobře, tak to už 3f podle mě nemá žádné praktické omezení, a má naopak dost výhod.