Štědrý je až večer! A né den...
A jakýpak: bude-ME? Kdo je to: MY??? Piš jen za sebe! Není žádné kolektivistické: MY... Já(!) budu nadělovat jen svojí rodině

Štědrý je až večer! A né den...
Tak to se ještě uvidí! MY jsme nadstátní tajná organizace a žádné nadělování nepodporujeme. MY nepodporujeme drancování rybníků a lesů za účelem toho aby se někdo měl jak ve středověku.
Hele ty háklivko na MY.
Spotové ceny o Štědrém "dnu"
No správným odhadem! Nebo koupit kříšťálovou kouli!
Proti drivejsim alespon castecnym zkusenostem bych rekl, ze je vsechno TOTALNE jinak. Nic se predvidat neda. Doporucuju nabijet kdyz je cena alespon trochu prijatelna. Co bude zitra nikdo netusi.danidani píše: ↑úte pro 24, 2024 10:07 am Zkusím se vrátit ke spotové ruletě.
Nemáte někdo tip, jak odhadnout cenu spotu na alespoň ještě další den dopředu? Třeba podle předpovědi výroby z větrníků v Německu.
Proč to řeším: Na základě zkušenosti z loňska jsem sobotními a nedělními nočními cenami kolem 18 EUR pohrdl s tím, že Štědrý den bude celý na nule nebo v mínusu. A ono nic, celý den se to drží kolem 120 EUR a já potřebuju na zítřek nabít![]()
Tady je vidět, že i prodejci se naučili obchodovat. Což bylo očekávané. A jelikož jako domácnosti máme pouze 20% trhu, tak s ním nehneme. Což bylo očekávané. Takže nastává to co tu tvrdíme již dlouho. Jediná cesta k nízké ceně energie pro "mou" domácnost je v mých rukou, nikoli v trhu kde i druhá strana barikády má své zájmy a prostředky jak jich dosáhnout. Ty prostředky mají pro nás astronomické, takže šance na ovlivnění domácnostmi je nulová. Prostě vyklidíme "tržní" pole průmyslu a předáme ČEPS spolu s distributory hospodářské komoře ať si s ním dělají co chtějí, a odstřihneme energetiku od státního rozpočtu. Ať si to podnikavci trhají sami mezi sebou. To je jediná cesta jak si slevnit elektřinu.
brumlaj píše: ↑sob pro 28, 2024 10:44 pm Prostě vyklidíme "tržní" pole průmyslu a předáme ČEPS spolu s distributory hospodářské komoře ať si s ním dělají co chtějí, a odstřihneme energetiku od státního rozpočtu. Ať si to podnikavci trhají sami mezi sebou. To je jediná cesta jak si slevnit elektřinu.
Bohuzel to vidim naprosto stejne jako ty.baader píše: ↑úte úno 04, 2025 10:39 am Byl jsem na SPOT prodeji rok a byl jsem rád, že jsem to po roce vypověděl a zařídil FIX prodej. Nyní jsem rok na SPOT nákupu a jsem rád, že po roce končím a jdu na FIX. Proč? Ceny jsou totálně mimo a když mám nyní sjednaný FIX v NT u sazby D25d cenu dodávky 2 650 Kč/MWh včetně DPH, tak na tuto cenu se na SPOTu dostanu tak možná 1 hodinu denně (nutné si tam taky připočítat to DPH, protože SPOT ceny jsou bez DPH). Kdežto s FIXem mám cenu 2 650 Kč/MWh včetně DPH nonstop 2x 4 hodiny denně a nemusím kolem toho šaškovat, hlídat, kdy mám nabíjet akumulátor FVE a auta atd.
pre proud.png