Napsali o BEV......

Odpovědět
Mex

Re: Napsali o BEV......

Příspěvek od Mex »

Ale tam nikde nestojí, že to jsou BEV. Jsou to prostě neprodaná/neprodejná auta všech druhů, včetně BEV.
VW nezavírá fabriky na BEV, ale na spalováky.
pave69
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9900
Kapacita baterie [kWh]: 18

Příspěvek od pave69 »

Mex píše: úte pro 03, 2024 3:50 pm VW nezavírá fabriky na BEV, ale na spalováky.
Fabriku na BEV už zavřel, tu v Bruselu :rofl:
Vladimir Mahr
Výkon panelů v FVE [Wp]: 9450
Kapacita baterie [kWh]: 14

Příspěvek od Vladimir Mahr »

Podle mne za poklesem prodeje nových vozidel nestojí jenom jejich vysoká cena, ale i to co za produkty automobilky produkují. Vyrábějí typy aut jejichž koupě nic smysluplného starší, jezdecky vyzrálé generaci nepřináší. Takový zákazník chce u nových vozů nižší provozní náklady, větší bezpečnost nebo účelnost vozidla a to Evropa neprodukuje. Zaměřila se na nepodstatné pičovinky pro mladší digitální generaci, ale ta není solventní. Stačí se podívat na nějaké autoforum kdy komentující poklekne před vozidlem a popisuje křivky světel a károserie, místo toho aby odborně probral nějaké úpravy v podvozku, motoru nebo koncepci. Nejhůře odborně jsou na tom ti, co popisují EV. Zaměří se na to, co za hovadiny na dotykovém display mohou zobrazovat a ovládat, místo toho aby prohrábli rošt a ukázali jak EV sedí, brzdí atd. EV musí mít ekonomický nebo praktický přínos a to vedení evropských automobilek dosud nepochopilo. Možná Hyunday Instider je pokus o přehození vyhybky.
Hybridní fotovoltaika 3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/70, Cerbo GX, Victron EV Charging station na AC out, Wattrouter+900l akmum.nádrž, realizoval MM Craft s.r.o. Ing.Miroslav Matis
Nautilus

Příspěvek od Nautilus »

Nemám ve zvyku komentovat něčí příspěvky a vím, že se to ani nehodí.... ale....
Pod předcházející příspěvek se plně podepisuju. Je to naprosto přesné zhodnocení, jak to vidím i já.
pave69

Příspěvek od pave69 »

Jo, ale minimálně k Teslám se to už dá celkem dohledat. Ovšem hlavní pro EV je, že budou brutálně zlevňovat - jakože nové - a už se to dost ví a očekává. Baterky stojí (výrobce) polovinu toho, co 2-3 roky zpátky a navíc všichni výrobci EV budou muset tlačit horem dolem. Takže teď je nejlepší čas koupit fosila, nejhorší čas koupit EV - to myslím z hlediska vývoje, protože fosily budou čím dál ořezanější a dražší kvůli emisím, zatímco EV čím dál levnější.
Podle mne se to do 4-5 let i v Česku zlomí a budou se EV kupovat ve velkém, protože to bude to nejlevnější "pro socky" a služebáky. Fosily budou jen pro bohaté.
Momo

Příspěvek od Momo »

Ano, mám podobný názor.
Nehodlám jim platit technický rozvoj. Podle mě budou ceny BEV klesat a užitná hodnota stoupat. Pro WB to bude podobné.

První NTB jsem taky měl až v roce 2006, ne o 10 let dříve. Taky jsem koupil sklokeramiku za 10, když indukce stála 30, po pěti letech už jo, když byla za 7. Totéž dotykáče, tablety, jehličková / bublinková / laserová tiskárna.......
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
pave69

Příspěvek od pave69 »

Momo píše: stř pro 04, 2024 6:16 pm První NTB jsem taky měl až v roce 2006, ne o 10 let dříve.
Měl jsem první SUB NTB cca 1995 z druhé ruky, pasivní barevný displej, 386SX, rollpad nebo jak se to jmenovalo (kuličková myš nohama vzhůru). To bylo DÉLO!!! :rofl: Jel jsem na tom asi hlavně T602 pod DOSem.
Sorry za OffTopic.
brumlaj

Příspěvek od brumlaj »

Volkswagenu unikla data o pohybu tisíců elektromobilů. Opravdu se potřebujeme v hospodě vytahovat jakou že to aplikaci spolupiči v jejich telefénu nemají?
Myši umírají v pastích, protože nechápou, že ten sýr není zdarma. (mnou upravené motto jednoho z webů)
eduard22
Výkon panelů v FVE [Wp]: 8000
Kapacita baterie [kWh]: 23

Příspěvek od eduard22 »

:lol: ...
https://autosalon.tv/novinky/autopunk/j ... d=52892954
Mi bylo hned divný, že prodávat v EU vysavače nad 1kW příkonu, dokonce i klasické žárovky o jen 0,1kW, EK dokonce zakazuje(!)..., ale spotřebiče třeba i o příkonu 20kW(!!!) - BEV, by nevadily???... :lol:
Samodomo "poloostrov" s Axpert King II - AC OUT 5kW/5kVA, PV IN 6kWp, 10x Longi 445Wp na sedlové střeše na východ a 10ks i na západ, aku 8x12V-240Ah levné olovo Varta+Banner trakční VRLA 23kWh (reálně využitelných často tak do 10kWh), Znojmo.
ClonyXXL

Příspěvek od ClonyXXL »

Nejvyssi cas aby si vsichni poridili elektroauta.
Uršula bude chrochtat blahem, pak konecne muzeme vypnout ty uhelky ! :lol: :lol: :lol:
A hura zpatky na stromy :rofl:
Momo

Příspěvek od Momo »

https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi ... tomoto_fdv

Udělat titulek podle rozhodnutí jednoho z bazarů je dost bulvární, nj. idnes.

ESA asi nedělají dobře, že si nechají ujet vlak, i když by na tom nic nevydělávali.
AAA tlačí reklamu horem dolem u všech EV evangelistů, už na to nekoukám.

Nicméně zajímavá informace, že AAA u nás prodá ročně 60k aut a z toho 700 BEV. Takže asi každé tisící auto.
3x Victron MP2 48/5000, 3x MPPT 150/100, Cerbo GX (s NodeRED),
15 kWp na ploché střeše = 5 kWp východ (15°) + 5 kWp jih (37°+43°) + 5 kWp západ (15°),
baterie 3 packy, celkem 23 kWh skládané na 48 V 16s.
pave69

Příspěvek od pave69 »

Momo píše: čtv led 16, 2025 11:43 am ESA asi nedělají dobře, že si nechají ujet vlak, i když by na tom nic nevydělávali.
Nicméně zajímavá informace, že AAA u nás prodá ročně 60k aut a z toho 700 BEV. Takže asi každé tisící auto.
Podle mne ESA má rozum. Přijdou o 0,5 promile obratu a zlepší si zisk, protože se nebudou účastnit toho cenového pádu do propasti, který probíhá. Je mnohem lepší vystoupit z vlaku, který se řídí do propasti, počkat, až dopadne a pokud pak pojede dál, tak zase nastoupit. Až budou prodeje BEV víc jak 5% obratů autobazarů, bude pořád spousta času nastoupit zpátky a začít vydělávat. Taky bude jednodušší a levnější sehnat a mít lidi, protože to už víc lidí z branže bude nějak znát.
Třeba Hertz do toho šel brzo a jak dopadl... bude rád když to ustojí.
Odpovědět

Zpět na „Elektromobilita obecně“