Tak to tedy chápu, že odpověď bude: "Pane vy ste šikovný, ale dělal ste si to sám pro sebe tak přece nemůžete chtít abychom vám to zaplatili."

Pokud je realizováno tuším po 1.1.2022 je možné doložit náklady alepon ve formě faktur za materiál případně za provedené práce(revize,montáž, elinst, projekt.....). FVE musí být připojena do distribuce.PetrRez píše: ↑stř lis 22, 2023 8:53 am Díky za odpovědi. Mám klasickou instalaci s hybridnim 3F měničem. Certifikát montéra mám /ještě nezaschl inkoust/, jen fakturovat sám sobě nemohu a když to budu rešit přes nějakou firmu tak se to skoro nevyplatí. Proto jsem se zajímal, zda není nějaká ofiko možnost.
Tak to tedy chápu, že odpověď bude: "Pane vy ste šikovný, ale dělal ste si to sám pro sebe tak přece nemůžete chtít abychom vám to zaplatili."![]()
Takovejhle názor už sem slyšel v bedně ... V souvislosti s tím, že nadnárodní řetězce snižují ceny potravin v akcích s tím aby ochudily kupující. Takovouhle kravinu si může dovolit jen politruk s papírama na mozek.
Ale toto jsem tam jasně psal. Takže oponuješ mému příspěvku mým argumentem. Dobrý pokus. Arthur Schopenhauer by z Tebe měl radost.
Velmi srovnatelné s rozjezdem FVE. A další příklad z odkazovaného díla filozofa - nyní konkrétně pokus odvést řeč jinam - sorry nevyšlo. Trochu jsi možná nepobral, že mi jde o podporu novinek aby se masově rozšířily a ne dotovat tisíciletí fungující výrobu/kšeft. Ani dotace jádra mi nesedí, protože co se za 60 let neprosadilo ekonomisticky samo není (vyjma vojenství) důvod dále podporovat.
Nj., ale kdo tu "masovou" výrobu podporuje? Konkurenční boj v číně určitě né.eduard22 píše: ↑sob pro 23, 2023 7:28 pm Ceny nesráží dotace..., ale masová výroba díky konkurenčnímu "boji"!!! A levné pracovní síle v Číně...
A koneckonců motorem bylo u zdražení leketriky...
Zajímavé, že se po celé EU z EU fondů + z národních - daní, dotují masívně všichni zemědělci a potraviny přitom zdražují zdražují!...
Nějak Ti ta teorie o dotacích nefungujem, "ekonome"...![]()
No, spíš bych to definoval "věci se prosadily" (příklad VHS/Beta/Video2000). Ale dříve byl čas na prosazení se. Při dnešní populaci planety: bych nespoléhal na včasnou schopnost prosadit důležité. Ono se to vlastně uvidí. Buďme optimističtí (následující 3 dny).
No určitě, třeba ten kdo vymyslel "kolečko"... Nemyslím stavební či zahradní ale prostě tu kružnici. Ten by si zasloužil dotace. No možná v tý době? Kdo ví.
Zde bych byl opatrný se soudy. Ano kde není poptávka, není nabídka. Ale co kdyby se poptávka našla? Existuje fůra mananenažerstva která vede firmy ke prospěchu fabriky i zaměstnanců. (jasně každý chce víc, ale schopní mananenažeři to dokáží vybalancovat). Proč by nebylo možno takovéto angažovat v moci výkonné (vláda)? Konečně bychom třeba po víc než třiceti letech dosáhli opravdového oddělení moci výkonné od moci zákonodárné. (ne jen v hodinách občanské nauky vymývat palice mládeže že to u nás opravdu je - NENÍ!)
A jak to chceš udělat? Tyhlety živly v politice řídí, jak tomu říkal Havel, temné síly. U nás je to jasný kdo to je, Oligarcha který zvolil "Zelenýho" válečníka na Ukrajině prezidentem. A otázka? Chce někdo z mocných svého kolegu oddělat? Né, proč? Možná to odsere Zelenej, ale změní se něco?
Včera jsem viděl pohádku Anděl páně. Hezké to bylo. A taky zhruba podobně reálnébrumlaj píše: ↑pon pro 25, 2023 8:27 pmZde bych byl opatrný se soudy. Ano kde není poptávka, není nabídka. Ale co kdyby se poptávka našla? Existuje fůra mananenažerstva která vede firmy ke prospěchu fabriky i zaměstnanců. (jasně každý chce víc, ale schopní mananenažeři to dokáží vybalancovat). Proč by nebylo možno takovéto angažovat v moci výkonné (vláda)? Konečně bychom třeba po víc než třiceti letech dosáhli opravdového oddělení moci výkonné od moci zákonodárné. (ne jen v hodinách občanské nauky vymývat palice mládeže že to u nás opravdu je - NENÍ!)