eduard22 píše: pon kvě 22, 2023 6:11 pm
Já jsem nepsal ostrovní. Já jsem psal Ostrovní zálohovaný ze sítě to je sakra rozdíl!
Chápu, jiný typ ostrova mě vůbec nenapadlo realizovat
A jak chceš zabránit nedovoleným přetokům u jiných systému pokud by jsi to chtěl připojit na síť!?
Psal jsem o zjednodušeném připojení, zde máš povolený průměr 150W přetoků, do toho se snad vejde většina střídačů. Papírování je tak minimální, že to nestojí za řeč.
A jak složitá obsluha to se neobsluhuje nijak to si žije svým životem.
A jak složitá konstrukce Tady na tom obrázku ti připadá něco složitého??? 2xdrát na střechu jeden z sbodič zelenožlutý a to je celý a do 100000 kč to utáhne celý barák nejenom bojler
20230522_180555.jpg
Ano, máš to vcelku pěkně, ale musíš uznat, že ta zásuvka na zdi je tam proti přifázovanému střídači navíc, v rozvaděči budeš mít dvě zóny - před Kingem a za Kingem, pro tebe i pro mě je to úplně v pohodě, ale někteří prostě nepochopí myšlenkovou mapu, co mají nahodit, když se jim to kafe nehřeje. V případě poruchy Kinga jsi bez elektřiny, nebo tam uděláš nějaký další bypass, ale vystavuješ se nebezpečí, že jej někdo nevhodně přepne. U přifázovaného střídače zjednodušíš celé ovládání na jeden jediný jistič.
Je věc názoru co je to "utáhne", vidím tam nějakého Kinga, možná 5kW, výborně, takže zapnu pračku, myčku a kafe a když mám tu smůlu, že se potká ohřev všech tří, tak nejdříve zapípá King, ten přepne na bypass a pak to vyrazí pojistky na vstupu do domu.
U přifázovaného střídače můžeš nastavit (některé to umí) hlídání přetížení vstupu a přesto že baterie je na nastavené spodní úrovni běžného užití (např. 30%), tak když přetížíš vstup do domu tak začne střídač pomáhat až do svého plného výkonu a úplného vybití baterie, takže v praxi můžeš jít v domě v souběhu krátkodobě až na např. 25A vstup + 22A střídač tj. 47A a to už znamená 4 plnohodnotné spotřebiče + nějakou droboť na jedné fázi a tady už pak věřím, že se nemusíš omezovat.
Cenově by mohly být oba systémy stejně ale u ostrova nemůžeš moc šetřit tu baterii, budou na ní vyšší nároky a je vhodnější dát větší/tedy dražší.