Rezervovaný výkon nižší než instalace fve

ClonyXXL

Re: Rezervovaný výkon nižší než instalace fve

Příspěvek od ClonyXXL »

kekita píše: pát říj 25, 2024 11:21 am Dřív byla podmínka 70% výrovy spotřebovat v domě a to mi přišlo mnohem horší. Už z toho důvodu, že jsi střechu nemohl "přepanelovat" na zimu. Nebo v případě, že ti firma nainstalovala symetrický střídač, tak jsi byl... Moje příbuzná to tak má a teď musí počkat s přidáním panelů až po uplynutí lhůty udržitelnosti.
To se mi nejak nezda. Ja instaloval 10 kWp (na dotace) a hned jak umoznili do 50 kWp - zadal jsem o rozsireni.
Podle me muzes nahradit vse - stejnym nebo lepsim.
kekita

Příspěvek od kekita »

ClonyXXL píše: pát říj 25, 2024 2:36 pm To se mi nejak nezda. Ja instaloval 10 kWp (na dotace) a hned jak umoznili do 50 kWp - zadal jsem o rozsireni.
Podle me muzes nahradit vse - stejnym nebo lepsim.
Tak záleží kdy jsi to instaloval - před rokem 2021 tam byly ty horší podmínky. Od října 2021 se zvedala výška dotace na 205t (275t s nab.) a zjednodušili to. A právě tam vypadla ta věta, že musíš spotřebovat 70% výroby doma. Což ti v podstatě znemožňovalo např. využít virtuální baterii.
Mugvj

Příspěvek od Mugvj »

kekita píše: pát říj 25, 2024 11:21 am
Mugvj píše: čtv říj 24, 2024 10:45 am Zdravím, ohledně tohoto tématu: 50% rezervovaného výkonu oproti instalovanému.
Zjišťoval někdo kdyz byla vyplacena dotace co se stane když člověk nechá zvednou rezervovaný výkon na hodnotu instalovaného? Kontroluje to někdo? Bude muset vrátit dotace? U nás v městě nemá cez problém me ten výkon zvednout.. jedinej problém je to nařízení..
Když si zavoláš na infolinku, tak ti odpoví. Plošně by se to nemělo kontrolovat, jenom individuálně pokud na tebe padne černý Petr. Osobně zas takový problém v polovičním rezervovaném výkonu nevidím, protože panely v létě kvůli přehřátí nedávají 100% + samotná spotřeba domu, takže to +/- tak nějak vychází.
Dřív byla podmínka 70% výrovy spotřebovat v domě a to mi přišlo mnohem horší. Už z toho důvodu, že jsi střechu nemohl "přepanelovat" na zimu. Nebo v případě, že ti firma nainstalovala symetrický střídač, tak jsi byl... Moje příbuzná to tak má a teď musí počkat s přidáním panelů až po uplynutí lhůty udržitelnosti.
Ja mam navic východ/zapad.. takze me to, ze je to jen 50% zas tak uplne netrápí.. spis jsem se chtel vyhnout pokutě, a zároveň nechtěl omezovat výkon.. protoze vím ze s výkonem 7,3 kw me to na konci září dávalo v pohodě kolem 5 kw..
kekita

Příspěvek od kekita »

Mugvj píše: sob říj 26, 2024 1:40 pm Ja mam navic východ/zapad.. takze me to, ze je to jen 50% zas tak uplne netrápí.. spis jsem se chtel vyhnout pokutě, a zároveň nechtěl omezovat výkon.. protoze vím ze s výkonem 7,3 kw me to na konci září dávalo v pohodě kolem 5 kw..
My máme 10 kW a koncem září to dávalo nejvíc 12kW, ale protože svítí jenom opravdu krátce, tak stejně většinu z toho vezmou baterky a ty zbylé 2kW spotřebujeme. A na druhou stranu výkup je momentálně za 0 0 nic, takže jestli tam pošleš 5 nebo 6 kW je úplně jedno. Já osobně bych to neriskovala, protože přijít o 160t kvůli 400Kč ročně je zbytečné.
Odpovědět

Zpět na „Aktuality ze světa FVE“