to co píše, zní logicky, ale ono se to strašně blbě zkouší, já to objevil až po půl roce provozu, člověk se nato nekouká y nefunguje to vždy je chvílí.misif píše: ↑úte čer 17, 2025 7:09 pmNa instalovaný výkon není potřeba výkonější střídač, zejména pro východ-západ instalaci, spíš tam bude nějaká blbost (osobně si myslím, že je tam nějaká chyba v instalaci, nebo nedodržení doporučení, samozřejmě pokud dáš větší střídač min. 30kW, ten má silnější MPPT, tak tuto blbost pravděpodobně eleminuješ).Jenda_praha píše: ↑ned čer 15, 2025 3:03 pm ahoj, to co navrhuješ s tím zapojením stringu uz provedla montážní firma, problem se snížil výrazně nicméně zůstává, teď to dělá 2-10x denně.
Přístup do Tigo iCloud mám, níže je pár screenshotů. Já ten systém neznám tolik, že bych se v tom hrabal, nicméně to řeknu té montážní firmě.
Pokud se vyměnit ten střídač za 30kw vyřeší te tento problém?
Snímek obrazovky 2025-06-15 v 15.00.11.pngSnímek obrazovky 2025-06-15 v 14.59.19.pngSnímek obrazovky 2025-06-15 v 15.00.32.png
Jak jsem psal výše, provozuj ideálně vždy celý den s jedním stringem odpojeným na pojistkách, zjistíš tím, jaký string/MPPT háže chybu a zjistíš, zda-li jsou v Tigu správně zadané optimizéry (aby nebyly zamýchané přes sebe), dej nám pak vědět, jak test dopadl. Bez toho nelze pokračovat.
Určitě není na nějakém stringu panel s jiným sklonem/orientací, opravdu má vždy všech 12 panelů stejné podmínky? (např. D11 vypadá podezřele) Toto je také zásadní informace.
Aktuálně je vyřazené to chytré řízení, tak to jede pořád na plný výkon. Ta závada se třeba dnes neprojevovala i při výkonech 18kW+, ale pak zase začala a jela dlouho nejvíc mezi 12-14hodinou, pak zase vůbec.
Aktuálně to je napojené na Deye cloud, že to prý pošlou na nějakou diagnostiku.
Na všech stringách jsou všechny panely stejně, zmíněný D11 je místo kde je poblíž komín.
S tím Tigem jim to ještě řeknu, moc děkuji