Mimochodom,perfektne konštrukčne zostrojené

Moderátor: marsal

. Trochu jsem si zase pohrál s obslužným programem, abych viděl, jestli XTM2 je zrovna připojený nebo ne
. Trochu jsem si zase pohrál s obslužným programem, abych viděl, jestli XTM2 je zrovna připojený nebo ne  .
.  . Tak třeba na ten elektromobil jednou našetřím
. Tak třeba na ten elektromobil jednou našetřím   .
. .
. .
. .
.Miro, díky moc. Ač patrně vypadám jako větrný idiot, toto víceméně odpovídá mému počítání/odhadování, neb základní rovnice nelže.
Ak na to máš podmienky a chuť, nie je dôvod vietor celkom zavrhnúť. Pokiaľ ide o energetiku domu, spolu so solárom to v temných ročných obdobiach má zmysel. Ak pravda tá turbína funguje a podľa náročnosti na spotrebu domu môže dosiahnuť aj slušnejší výkon ako 200W. Boli zimné noci, keď mi turbína potiahla skoro celú nočnú spotrebu domu (priemerne 500W) a baterky tak vydržali do nasledujúceho rána bez potreby prepnutia na DS. Nejakú malú vrtuľku by nebolo vôbec cítiť. Ak sú nároky na spotrebu menšie, budiž...marsal píše: ↑stř srp 04, 2021 9:50 pm Že by nakonec i pro mne platilo to, co sám radím jiným ("Raději přidat jeden panel než téměř jakékoli větrné dílo")?
HAWT jsem dlouho nechtěl "kvůli sousedům", ale docvaklo mi, že stroboskopický efekt by v daném případě orientace pozemku a okolních domů nemusel být zatěžující. Pokud bys měl tedy tip na dobrou HAWT "bez svistu", budu moc rád, když ho pošeptáš.
 .
 . ), tak v jednom má pravdu. Situácia na trhu je taká, že najnádejnejšou možnosťou je vlastná výroba. S tým, že niektoré komponenty sa dajú kúpiť. Napr. krídla - Čína, axiálny generátor - niekto v ČR vyrába (mám takú info), alebo radiálny s PM - Čina, zberné krúžky - Čína (kúpil som na Aliexpress). Potom už len vedieť zvárať a sústružiť, alebo mať niekoho takého po ruke.
 ), tak v jednom má pravdu. Situácia na trhu je taká, že najnádejnejšou možnosťou je vlastná výroba. S tým, že niektoré komponenty sa dajú kúpiť. Napr. krídla - Čína, axiálny generátor - niekto v ČR vyrába (mám takú info), alebo radiálny s PM - Čina, zberné krúžky - Čína (kúpil som na Aliexpress). Potom už len vedieť zvárať a sústružiť, alebo mať niekoho takého po ruke.Miroc, díky moc na znovunasměrování do reality!
 .
.Tak teď asi nerozumím. Potřebuji mít co největší kapacitu packu při zachování bezpečných hodnot na článcích. Pokud jeden článek ujíždí nahoře a dole, potřebuji ho vybalancovat nahoře i dole, ne?
Jak již napsali, je třeba rozlišit plně ztrátové balancování od přelévacího balancování!
 .
.